Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Οι τράπεζες φρέναραν την προσπάθεια αντίδρασης – Στα ύψη ο τζίρος λόγω MSCI

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Οι τράπεζες φρέναραν την προσπάθεια αντίδρασης – Στα ύψη ο τζίρος λόγω MSCI
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Δεν άφησαν οι τράπεζες να βγάλει αντίδραση ο Γ.Δ. και λόγω των τελικών δημοπρασιών και του rebalancing έκλεισε κοντά στο χαμηλό ημέρας. Viohalco, Cenergy και Ελλάκτωρ κινήθηκαν έντονα ανοδικά και Motor Oil, Jumbo, Τιτάν ΟΤΕ, Εθνική και Alpha Bank υποχώρησαν σημαντικά. Στο -0,56% η μέρα, στο -3,10% η εβδομάδα και στο -1,15 ο μήνας.

MSCI: Με τζίρο 102,6 εκατ. ευρώ πριν τις τελικές δημοπρασίες και με τζίρο 384,2 εκατ. ευρώ μετά τις τελικές δημοπρασίες λόγω rebalancing. Η ΕΤΕ έκανε 62,4 εκατ. ευρώ τζίρο, η ΠΕΙΡ 40,7 εκατ. ευρώ, η ΕΥΡΩΒ 39,1 εκατ. ευρώ και η ΜΟΗ 38 εκατ. ευρώ.

ΕΙΣΦΟΡΕΣ: Διαβάσαμε και εμείς το θέμα με τις ασφαλιστικές εισφορές, το οποίο παίζει σήμερα παντού, γιατί λέει η Κυβέρνηση θα τις μειώσει και πέσαμε στα πατώματα από τα γέλια. Μισή ποσοστιαία μονάδα λέει! Βρε μας δουλεύετε; Και το παίζουν όλοι τόσο ψηλά, αντί να αρχίσουν τα… μη γράψουμε τι; Δίνουν το αίμα τους επιχειρήσεις και εργαζόμενοι και πάνε σε μία μαύρη τρύπα. Καμία υπηρεσία από το κράτος, που να είναι όπως πρέπει. Μόνο πληρώνει ο εργαζόμενος και σε κανένα τομέα της χώρας σε καμία υπηρεσία δε βρίσκει αυτό που θα έπρεπε να βρίσκει με τα λεφτά που δίνει. Αναφερόμαστε πάντα σε αυτούς που πληρώνουν, όχι σε αυτούς που κλέβουν το δημόσιο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δεν άφησαν την αγορά να βγάλει αντίδραση. Δυνατή πίεση σχεδόν σε όλες με την Εθνική να κλείνει κάτω από 8 ευρώ και την ΕΥΡΩΒ να χάνει τα 2 ευρώ ενδοσυνεδριακά. Πιέστηκε δυνατά η ΑΛΦΑ. Η ΠΕΙΡ είχε τη μικρότερη υποχώρηση. Συμπλήρωσε 4 πτωτικές ο τραπεζικός δείκτης.

CENERGY: Τρομερό το ράλι της μετοχής τα τελευταία έτη. Νομίζουμε πως το αισιόδοξο μήνυμα της διοίκησης στην τηλεδιάσκεψη βοήθησε τη μετοχή σήμερα. Στα 9 ευρώ το κλείσιμο δηλαδή στα ιστορικά υψηλά της.

ΟΛΠ: Ράλι ανακούφισης από τη μετοχή αφού οι απώλειες λόγω Ερυθράς Θάλασσας ήταν μικρές και υπερκαλύφθηκαν από τις άλλες δραστηριότητες. Πήγε μέχρι τα 26,05 ευρώ και το +7,42% αλλά έκλεισε κάπως χαμηλότερα και στα 25,20 ευρώ με άνοδο 3,92%.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η έγκριση της διανομής της επιστροφής κεφαλαίου ύψους 0,50 ευρώ ανά μετοχή από τη γενική συνέλευση βοήθησε τη μετοχή. Στο +2,22% και στα 2,5350 ευρώ. Μακριά βέβαια το κλείσιμο από το υψηλό ημέρας.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Δημοσιεύει αποτελέσματα τη Δευτέρα και επιπλέον οι μετοχές της εταιρείας θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο τελικό μέρισμα, το οποίο είναι 0,168896 ευρώ μικτό. Υπενθυμίζεται πως έχει δώσει ήδη προμέρισμα 0,0698 ευρώ ανά μετοχή.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Όσοι έχουν μετοχές σήμερα, θα λάβουν μέρισμα. Τη Δευτέρα θα διαπραγματεύεται χωρίς το σχετικό δικαίωμα. Το μέρισμα είναι ύψους 12,4 ευρώ μικτό.

OPTIMA BANK: Νέο ιστορικό υψηλό και πάλι από τη μετοχή.

INTRACOM: Μετά την πρόσφατη υποχώρηση αλλά και τις ανακοινώσεις σήμερα έβγαλε καλή αντίδραση. Στο +6,76% και στα 3,79 ευρώ.

PERFORMANCE: Στις επάλξεις και αυτή και παρά το επιφυλακτικό κλίμα στην αγορά έβγαλε καλή κίνηση. Στα 7,19 ευρώ και στο +5,12%.

INTRALOT: Δυνατό κλείσιμο στο +5,41%. Είχαν προηγηθεί 8 συνεχόμενες πτωτικές.

ΑΒΑΞ: Συμπλήρωσε 9 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Μετά από 8 πτωτικές σήμερα έκλεισε με άνοδο.

PHOENIX: Μετά από 10 συνεχόμενες πτωτικές έκλεισε με άνοδο 1,59%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης