Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία σχεδιάζει να στείλει και 4ο Patriot στην Ουκρανία – Συνολικά 7 συστήματα αεράμυνας ζητά το Κίεβο

Η Γερμανία σχεδιάζει να στείλει και 4ο Patriot στην Ουκρανία – Συνολικά 7 συστήματα αεράμυνας ζητά το Κίεβο
Η Γερμανία δεν έχει λάβει ακόμη τελική απόφαση για την παράδοση του τέταρτου συστήματος Patriot, το οποίο κοστίζει περίπου 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια
Σχετικά Άρθρα
Η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει ένα τέταρτο αμερικανικής κατασκευής σύστημα αεράμυνας μεγάλου βεληνεκούς MIM-104 Patriot στην Ουκρανία, ανέφερε το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος.
Σύμφωνα με τις πηγές, η Γερμανία δεν έχει λάβει ακόμη τελική απόφαση για την παράδοση του τέταρτου συστήματος Patriot, το οποίο κοστίζει περίπου 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια.
Το 2023 η Ουκρανία έλαβε δύο συστοιχίες Patriot και δύο εκτοξευτές από τη Γερμανία και μια άλλη συστοιχία από τις Ηνωμένες Πολιτείες με δύο επιπλέον εκτοξευτές που δόθηκαν από την Ολλανδία.
Τα περισσότερα από αυτά τα συστήματα έχουν ήδη καταστραφεί ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τον ρωσικό στρατό.

Επτά συστήματα αεράμυνας ζητά τώρα το ουκρανικό καθεστώς

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky είπε πρόσφατα ότι η Ουκρανία χρειάζεται 25 Patriots για να καλύψει ολόκληρη τη χώρα, αλλά ο υπουργός Εξωτερικών του Dmytro Kuleba είπε πως προς το παρόν επικεντρώνεται στην εξασφάλιση μόνο επτά συστημάτων για την προστασία μόνο των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας.
Σε απάντηση σε αυτές τις ουκρανικές απαιτήσεις, η Γερμανία επιβεβαίωσε τον Μάιο ότι θα δώσει ένα τρίτο σύστημα Patriot στις δυνάμεις του Κιέβου.
Επιπλέον, οι ΗΠΑ φέρονται να εργάζονται για να προμηθεύσουν την Ουκρανία με ένα επιπλέον Patriot.
Η Ολλανδία θέλει επίσης να παραδώσει ένα άλλο Patriot στις δυνάμεις του Κιέβου βραχυπρόθεσμα από κοινού με άλλες χώρες, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του ολλανδικού υπουργείου Άμυνας.
Επιπροσθέτως, η Ρουμανία δήλωσε πρόσφατα ότι είναι ανοιχτή να συζητήσει την αποστολή ενός από τα συστήματά της.
Ωστόσο, δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση.
Το πρόσθετο σύστημα Patriot που θα μπορούσε να αποκτήσει η Ουκρανία από τη Γερμανία και άλλα πιθανότατα θα έχουν την ίδια μοίρα με αυτά που παραδόθηκαν στην Ουκρανία στο παρελθόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης