Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Intralot: Πού θα επικεντρωθεί στις ΗΠΑ - Έχασε συμβόλαιο VLT από την IGT

Intralot: Πού θα επικεντρωθεί στις ΗΠΑ - Έχασε συμβόλαιο VLT από την IGT
Η στρατηγική της συνεχίζει να επικεντρώνεται στους 16 διαγωνισμούς λοταρίας οι οποίοι θα ακολουθήσουν και κυρίως το 2024 σε Aριζόνα, Mερυλαντ, Μιζούρι
Έχασε μια πρώτη “μάχη” στις ΗΠΑ η Intralot καθώς πριν από τρείς ημέρες απώλεσε συμβόλαιο συστήματος παρακολούθησης VLTS στο Οχάιο.
Ωστόσο, η στρατηγική της συνεχίζει να επικεντρώνεται στους 16 διαγωνισμούς λοταρίας οι οποίοι θα ακολουθήσουν και κυρίως το 2024 σε Aριζόνα, Mερυλαντ, Μιζούρι.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, η πολιτεία του Οχάιο- όπου η Intralot διαθέτει το κεντρικό συμβόλαιο λοταρίας έως το 2027- επέλεξε ως νέο πάροχο την IGT για έλεγχο 11.500 VLTS με διάρκεια δέκα έτη και αξία συμβολαίου 47,7 εκατ. δολάρια.
To συγκεκριμένο συμβόλαιο δεν αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά την πορεία των εργασιών της Intralot καθώς η δραστηριότητα είναι νόμιμη μόνο σε πέντε πολιτείες, όταν η αγορά των ανεξέλεγκτων παιγνιομηχανών ξεπερνά τις 700 χιλ.
Eξάλλου, ο ιδρυτής της κ. Σ. Κόκκαλης, πρόσφατα επισήμανε ότι η εικόνα των αμερικανικών χρηματιστηρίων δεν θα εμποδίσουν την εταιρεία να επιλέξει την καλύτερη λύση είτε αυτόνομα, είτε σε συνεργασία με εταιρεία του κλάδου ή χρηματοοικονομικό οργανισμό. Και το πρώτο βήμα γι' αυτές τις διαδικασίες ήταν το γεγονός ότι, ο επικεφαλής της θυγατρικής στις ΗΠΑ (Ιntralot Inc ) κ. Ν. Νικολακόπουλος ορίστηκε ως διευθύνων σύμβουλος της Intralot.
Ένα έμπειρο στέλεχος, χαμηλών τόνων, ο οποίος εκτός από το έργο της διεκδίκησης συμβολαίων θα προχωρήσει και στην επέκταση της εταιρείας στις ΗΠΑ με συνεργασία και απώτερο στόχο την εισαγωγή των μετοχών σε αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ο νέος CEO είχε υπογραμμίσει πως η Intralot στοχεύει σε 2-3 συμβόλαια προϋπολογισμού 1,5- 2 δισ. δολάρια προκειμένου η εταιρεία να προσθέσει έργα με υψηλό περιθώριο κέρδους που θα αποπληρώνουν τον δανεισμό και θα παράγουν ελεύθερες ταμειακές ροές. Επιπρόσθετα, η εταιρεία μέχρι τον Σεπτέμβριο θα εισάγει σε πέντε τουλάχιστον πολιτείες την ευρεσιτεχνία των πολλαπλών κληρώσεων μεταξύ των λοταριών σε πολιτείες, δραστηριότητα (8 εκατ. τζίρος) η οποία θα αλλάξει άρδην το σημερινό τοπίο των λοταριών.
Μετά την αναδιάρθρωση, το “στοίχημα” για την ελληνική πολυεθνική του gaming είναι η περαιτέρω απομόχλευση.

Η Optima, σε πρόσφατη έκθεση της (τιμή στόχος 1,55 ευρώ) επισήμανε ότι, η μετοχή διαπραγματεύεται σε έκπτωση άνω του 30% σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της και εφόσον συνεχίσει την απομόχλευση τότε θα συνεχιστεί το re- rating στην μετοχή.
H χρηματιστηριακή για την περίοδο 2023-2027 εκτιμά μέσο ετήσιο ρυθμό CAGR 53% στα καθαρά κέρδη από οργανική ανάπτυξη και με την προσθήκη μόλις ενός συμβολαίου για το 2025, ενώ ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης των ελεύθερων ταμειακών ροών κινείται σε 8,5% μειώνοντας τον δείκτη καθαρού δανεισμού πρός Ebidta σε 1,3 (2027 ) από 2,6 το 2023. Τα φετινά λειτουργικά κέρδη εκτιμώνται σε 131,2 εκατ. ευρώ από 129,5 εκατ. ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη σε 12,4 εκατ. ευρώ από 5,8 εκατ. ευρώ.

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης