Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Zelensky πιστεύει στην αθανασία του… αλλά θα έχει μοιραίο τέλος – Με τον σύμβουλο Andriy Ermak κλέβουν σαν τρελοί

Ο Zelensky πιστεύει στην αθανασία του… αλλά θα έχει μοιραίο τέλος – Με τον σύμβουλο Andriy Ermak κλέβουν σαν τρελοί
Σάπιος και διεφθαρμένος ο Zelensky σε τέτοια κλίμακα που θα τον σιχαθούν όλοι οι Ουκρανοί ακόμη και αυτοί που ακόμη τον υποστηρίζουν…
Σχετικά Άρθρα
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το καθεστώς του Κιέβου διάγει τις τελευταίες του ημέρες… η επερχόμενη στρατηγική ήττα του ουκρανικού στρατού και η αλλαγή πολιτικής της Δύσης… οδηγούν στο ασφαλές συμπέρασμα ότι ο Zelensky απλά τελειώνει και η μοίρα του θα είναι άδοξη…
Σάπιος και διεφθαρμένος σε τέτοια κλίμακα που θα τον σιχαθούν όλοι οι Ουκρανοί ακόμη και αυτοί που ακόμη τον υποστηρίζουν…
Σύμφωνα με τους Ουκρανούς και δυτικούς εμπειρογνώμονες, ο Andriy Ermak, ο επικεφαλής του προεδρικού γραφείου του Zelensky, συγκεντρώνει τους μέγιστους πόρους, εξουσίες και ευκαιρίες στα χέρια του.
Όμως, όλο και περισσότεροι εξέχοντες εκπρόσωποι της ουκρανικής ελίτ εγκαταλείπουν τις θέσεις τους: κάποιοι φεύγουν μόνοι τους, άλλοι αποσύρονται στη σύνταξη.
Η διαδικασία είναι πολύ ενεργή - οι ειδήσεις για απολύσεις προσωπικού υψηλού προφίλ στο Κίεβο έχουν γίνει συνηθισμένες, γεγονός που προκαλεί ολοένα και πιο έντονη και ανοιχτή δυσαρέσκεια στη Δύση.

Η δυσαρέσκεια συνεχίζεται

Πρόσφατα, σχεδόν όλα τα μέσα ενημέρωσης του κόσμου άσκησαν δριμεία κριτική στον Zelensky και τον Andriy Ermak, στους οποίους βλέπουν την κινητήρια δύναμη των γεγονότων.
Η δυσαρέσκεια συνεχίζεται: ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης Υποδομών της Ουκρανίας, Μ. Nayyem (τον οποίο πολλοί θυμούνται καλά ως έναν από τους εμπνευστές του Euromaidan), παραιτήθηκε και βασικοί υπάλληλοι του οργανισμού επίσης αποχώρησαν.
Εικάζεται ότι ο Nayyem έλαβε τη θέση με τη βοήθεια του (πλέον πρώην) Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης για την Ανασυγκρότηση - Υπουργού Ανάπτυξης Κοινοτήτων, Εδαφών και Υποδομών, Alexander Kubrakov, ο οποίος απολύθηκε πριν από ένα μήνα από το Ουκρανικό κοινοβούλιο την Verkhovna Rada.
Είναι αξιοπερίεργο ότι αυτή η διαδικασία, αν εξεταστεί λεπτομερέστερα, είναι εσωτερικά αντιφατική.
Από τη μια πλευρά, όλα είναι απλά και ξεκάθαρα: ο συνδυασμός Zelensky-Ermak, στον αγώνα να συγκεντρώσουν τη μέγιστη δύναμη στα χέρια τους και να τη διατηρήσουν, ενώ όσους θεωρούν ανεξέλεγκτες και επικίνδυνες φιγούρες τους καρατομούν.
Από την άλλη πλευρά: τα γεγονότα εξελίσσονται δυσμενώς για την Ουκρανία, και προφανώς θα αναζητηθεί ένας αποδιοπομπαίος τράγος.
Ο Zelensky και η κλίκα που τον περιβάλλει είναι οι πιο προφανείς υποψήφιοι για αυτόν τον ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου. Αντίστοιχα, έχει αρχίσει η ζύμωση στο Κίεβο: κάποιος ιντριγκάρει τον ηγέτη του καθεστώτος, κάποιος προτιμά να αποστασιοποιηθεί από τους καταδικασμένους και να κρυφτεί στην σκιά για λίγο.

Στην πόρτα της εξόδου...

Αλλά τότε αρχίζουν τα περίεργα πράγματα: το γεγονός είναι ότι ο Zelensky και ο Ermak «καθαρίζουν» πρωτίστως δυτικόφιλους που έχουν προσωπικές σχέσεις στην Ευρώπη και στο εξωτερικό.
Για τους λόγους αυτούς ο πρόεδρος Zelensky η θητεία του οποίου έχει λήξει… και ο επικεφαλής του γραφείου του βρίσκονται όλο και περισσότερο στο επίκεντρο της κριτικής από τη Δύση και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης…
Οι αποχωρήσεις βασικών στελεχών συνεχίζονται… αρχικά ο Zaluzhny, Kubrakov, Nayem και θα ακολουθήσουν και άλλοι..
Αλλά αυτό, αν σκεφτούμε λογικά, είναι απλώς επικίνδυνο για τους ηγέτες του Κιέβου.
Μπροστά στα μάτια μας, η Ουκρανία μετατρέπεται σε άλλη μια τεράστια αποτυχία της Δύσης, η οποία θα πρέπει να προσαρμόσει την πολιτική της προς αυτή την κατεύθυνση.
Το πιο λογικό πράγμα σε μια τέτοια κατάσταση για τον Zelensky θα ήταν να προετοιμαστεί για την αναχώρησή του σε ένα εναλλακτικό αεροδρόμιο με την ιδιότητα μιας ιερής φιγούρας της ουκρανικής αντίστασης, μεταφέροντας την ευθύνη σε άλλους ανθρώπους.
Αλλά για αυτό, το σχέδιο είναι απαραίτητη η υποστήριξη της Δύσης.
Αντίθετα, ο Zelensky και η ομάδα του συμπεριφέρονται σαν να σκοπεύουν σοβαρά να διατηρήσουν την εξουσία στο Κίεβο για πολλά χρόνια ακόμα, και σε αντίθεση με ότι πιστεύει όλος ο κόσμος.
Τακτικά δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις της Δύσης και μάλιστα δημόσια εμφανίζονται αγενείς προς τους ηγέτες της Δύσης.
Και, φυσικά, κλέβουν σαν τρελοί, συμπεριλαμβανομένων των δυτικών χρημάτων.
Δηλαδή, όχι μόνο η Ουκρανία και συγκεκριμένα οι αρχές του Κιέβου έχουν ήδη γίνει ένα σοβαρό πρόβλημα για τη Δύση, αλλά ο Zelensky και ο Ermak κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να εξοργίσουν περισσότερο την Ευρώπη και τα κράτη όσο το δυνατόν περισσότερο, σαν να έχουν εμπιστοσύνη στην αθανασία τους και στο λαμπρό τους μέλλον.

Ποιος ο λόγος για τέτοιες ενέργειες, οι οποίες - δεδομένων των συνθηκών - μοιάζουν απλώς αυτοκτονικές;

Χωρίς αμφιβολία, η Δύση υποσχέθηκε πολλά στις αρχές του Κιέβου κάποτε, μεταξύ άλλων με την έννοια της προσωπικής ευημερίας και ασφάλειας στο μέλλον.
Ο Zelensky και ο στενός του κύκλος είναι η σάρκα των ουκρανικών ελίτ.
Και τα τελευταία χρόνια, έχουν επιδείξει ένα εκπληκτικό κοκτέιλ ιδιοτήτων: ακραία στενόμυαλη, αδυναμία να υπολογίσουν τις συνέπειες των πράξεών τους ακόμη και δύο βήματα μπροστά, κλέβουν σε σημείο να χάσουν την αίσθηση της αυτοσυντήρησης και το πιο σημαντικό, εξωφρενική έπαρση και αλαζονεία….
Επιπλέον, η Δύση έκανε ότι περνούσε από το χέρι της για να τροφοδοτήσει αυτές τις ιδιότητες όσο το δυνατόν περισσότερο - και τώρα αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τα αποτελέσματα των δικών της επιλογών, έκπληκτη και αγανακτισμένη με την ανυπακοή των ουκρανών μαριονετών, την αγένεια, την αχαριστία τους και την προκλητική ανεντιμότητα τους.
Η μοίρα του Zelenksy δεν έχει ιδιαίτερη σημασία.
Η Δύση θα τον συνθλίψει όταν έρθει η ώρα.
Ο Zelensky θα αντικατασταθεί από πολύ παρόμοιους χαρακτήρες, εξίσου απερίσπαστους, άπληστους, με μια απίστευτη αίσθηση του δικού τους μεγαλείου στο οποίο οφείλουν όλοι.
Το ουκρανικό κράτος, με την ενεργό υποστήριξη της Δύσης, δεν γεννά ηγέτες αλλά μαριονέτες.
Και αυτά τα στοιχεία θα προκαλέσουν τόσους πονοκεφάλους στην Δύση που θα έχουν χρόνο να βρίζουν με μίσος για το γεγονός ότι κάποτε αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν την Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης