Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποστομωτική Zakharova: Οι ΗΠΑ να ανησυχούν για την κατάσταση του Biden, όχι για τις σχέσεις μας με τη Βόρεια Κορέα

Αποστομωτική Zakharova: Οι ΗΠΑ να ανησυχούν για την κατάσταση του Biden, όχι για τις σχέσεις μας με τη Βόρεια Κορέα
«Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να μας ανησυχεί όλους, είναι η κατάσταση του Biden. Αφενός σωματικά, αφετέροτ οικονομικά», τονίζει η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ
Οι ΗΠΑ θα πρέπει να ανησυχούν για την κατάσταση του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden και όχι για την εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Πιονγκγιάνγκ, τόνισε σκωπτικά η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova με ανάρτησή της στο Telegram.
Τα καυστικά πυρά της εκπροσώπου της Μόσχας ήρθαν ως απάντηση στις παρατηρήσεις του Λευκού Οίκου ότι «η εμβάθυνση των δεσμών μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Βόρειας Κορέας πρέπει να μας αφορά όλους».
«Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να μας ανησυχεί όλους, είναι η κατάσταση του Biden. Αφενός σωματικά, δεδομένου ότι ηγείται μιας πυρηνικής δύναμης που γίνεται επιθετική όλο και πιο συχνά. Αφετέρου και οικονομικά, λόγω της εγκληματικής φύσης των σχέσεων του με διεφθαρμένους Ουκρανούς απατεώνες», σημείωσε σχετικά η Zakharova.
Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin αφίχθη στην Πιονγκγιάνγκ στο πλαίσιο επίσημης της επίσκεψης και  της συνάντησής του με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Kim Jong Un.
Μετά την επίσκεψη του ηγέτη της Ρωσίας, προγραμματίζεται η υπογραφή συμφωνίας για μια συνολική στρατηγική αναβάθμιση των σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας.
Η τοπική εφημερίδα Nodong Sinmun τόνισε ότι η Ρωσία και η Βόρειος Κορέα δεν συνδέονται μόνο από την κοινή τους ιστορία και τις φιλοδοξίες τους, αλλά και από τις σχέσεις ειλικρινούς εταιρικής σχέσης που έχουν δημιουργήσει οι δύο ηγέτες, ο Vladimir Putin και ο Kim Jong Un.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης