Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan σε Putin: Η Τουρκία θα στρώσει το έδαφος για μια ειρηνευτική συμφωνία Ρωσίας - Ουκρανίας

Erdogan σε Putin: Η Τουρκία θα στρώσει το έδαφος για μια ειρηνευτική συμφωνία Ρωσίας - Ουκρανίας
Συνάντηση του Τούρκου προέδρου με τον Ρώσο ομόλογό του στην Astana
Ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayipp Erdogan διεμήνυσε στον Ρώσο ηγέτη Vladimir Putin ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να συνεισφέρει και μπορεί να θέσει τα θεμέλια για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
H σχετική δήλωση μεταδόθηκε από το γραφείο του Τούρκου προέδρου μετά τη συνάντηση των ηγετών στην Αστάνα.
«Ο Πρόεδρός μας Erdogan συναντήθηκε με τον Ρώσο Πρόεδρο Vladimir Putin στην Αστάνα, την πρωτεύουσα του Καζακστάν, όπου μετέβη για να παραστεί στην 24η σύνοδο κορυφής των αρχηγών κρατών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης. Καθώς η τρέχουσα κατάσταση στον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας μαίνεται, συζητήθηκαν οι ισραηλινές επιθέσεις στα παλαιστινιακά εδάφη, οι προσπάθειες εκτόνωσης της έντασης στη Συρία και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην περιοχή και σε όλο τον κόσμο. Ο πρόεδρος επεσήμανε ότι η Τουρκία μπορεί να θέσει τα θεμέλια για μια συμφωνία για τον τερματισμό του συνεχιζόμενου πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, πρώτα μέσω μιας κατάπαυσης του πυρός και στη συνέχεια μέσω μιας συνολικής ειρηνευτικής συμφωνίας», τόνισε σχετικά το Γραφείο Τύπου του Τούρκου προέδρου, μεταφέροντας τα σχόλια Erdogan.
Επίσης, η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στη Σινώπη στη Μαύρη Θάλασσα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης.
Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «συνεχίσαμε τις συζητήσεις για το σταθμό της Σινώπης και πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε σοβαρά βήματα σε αυτό το θέμα».
Πρόκειται για το δεύτερο πυρηνικό σταθμό που θα στηθεί επί τουρκικού εδάφους και για το δεύτερο συνολικά που θα κατασκευαστεί με ρωσική σύμπραξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης