Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρακτικά Fed: Επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στις ΗΠΑ - Επίμονα υψηλός ο πληθωρισμός

Πρακτικά Fed: Επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στις ΗΠΑ - Επίμονα υψηλός ο πληθωρισμός
Το σκεπτικό πίσω από την απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στη συνεδρίαση της FOMC 11-12 Ιουνίου, σύμφωνα με τα minutes
Σχετικά Άρθρα
Την ανησυχία τους για τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό στις ΗΠΑ εξέφρασαν τα μέλη της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής (FOMC) κατά τη συνεδρίαση της Federal Reserve (Fed) στις 11-12 Ιουνίου 2024, όταν και αποφάσισαν να διατηρήσουν αμετάβλητα τα επιτόκια στο εύρος 5,25-5,50%.
Μάλιστα, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδρίασης, οι αξιωματούχοι της Fed δεν αποκλείουν υψηλά επιτόκια για καιρό ακόμη, αν οι ανοδικές πιέσεις στις τιμές δεν υποχωρήσουν.
Υπογράμμισαν ότι η Fed αναμένει «πρόσθετες πληροφορίες» για να είναι σίγουρη για τη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής, ενώ ουκ ολίγοι αξιωματούχοι ανησυχούν για τα οικονομικά προβλήματα στις οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.
Τέλος, η συντριπτική πλειοψηφία «βλέπει» επιβράδυνση στην οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ, προσεχώς.
«Στις συζητήσεις τους για τη νομισματική πολιτική, τα μέλη συμφώνησαν ότι η οικονομική δραστηριότητα συνέχισε να επεκτείνεται με σταθερό ρυθμό. Τα κέρδη θέσεων εργασίας παρέμειναν ισχυρά και το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε χαμηλό. Ο πληθωρισμός μειώθηκε το περασμένο έτος, αλλά παρέμεινε υψηλός. Τα μέλη συμφώνησαν ότι, τους τελευταίους μήνες, υπήρξε μέτρια περαιτέρω πρόοδος προς τον στόχο της Επιτροπής για τον πληθωρισμό», σημειώνεται μεταξύ άλλων στα πρακτικά της Fed.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης