Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Εβδομαδιαία κέρδη 2,58% με επιλεκτικές κινήσεις – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Εβδομαδιαία κέρδη 2,58% με επιλεκτικές κινήσεις – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Μάλλον η αναβάθμιση των ελληνικών τραπεζών από την S&P δεν έδωσε αυτό που ίσως περίμενε η αγορά. Την αγορά βοήθησαν τελικά τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ. Πάνω που έχανε σχεδόν όλα τα κέρδη του ο Γενικός Δείκτης, δημοσιεύτηκαν τα στοιχεία, τα οποία ικανοποίησαν τους επενδυτές και είδαμε και εδώ αντίδραση. Ο τζίρος σήμερα και πάλι χαμηλός, για να μην πούμε απογοητευτικός. Πιστεύουμε να μη βγάλουμε έτσι καλοκαίρι και να δούμε βελτίωση. Στις 1.440 μονάδες έχει φτάσει πλέον ο Γ.Δ. και η απόσταση από το ψυχολογικό όριο είναι πλέον καλή. Η εβδομάδα είχε άνοδο 2,58% και έτσι έχει βελτιωθεί και η ετήσια απόδοση στο 11,40%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ωραία η κίνηση σήμερα της Εθνικής και σταδιακά πήγε από τα 7,90 ευρώ που έγραψε λίγο μετά το άνοιγμα, πάνω από τα 8 ευρώ. Στα 8,0640 ευρώ και στο +1,46%. Με άνοδο αλλά σημαντικά μικρότερη και οι άλλες συστημικές.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Εξαιρετικά τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα το πρωί το Αεροδρόμιο Αθηνών. Έχουμε μεγάλη αύξηση ξένων επισκεπτών και τον Ιούνιο και στο σύνολο του πρώτου εξαμήνου. Η εκτίμηση της στήλης είναι πως ο τουρισμός στη χώρα είναι στα σπάργανα και έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Θέλει όμως επενδύσεις από δήμους και περιφέρειες οι οποίες μαζί με τα μεγάλα έργα θα κάνουν πιο άνετη τη ζωή και των ντόπιων και των επισκεπτών τους καλοκαιρινούς μήνες, γιατί σε κάποια νησιά η κατάσταση είναι δύσκολη από το Μάιο.

CENERGY: Για πρώτη φορά σήμερα η μετοχή έγραψε και τα 10 ευρώ. Τελικά έκλεισε στα 9,96 ευρώ και στο +1,12%.

ΕΛΠΕ: Ξεχώρισε σήμερα και ξεπέρασε και πάλι τα 8 ευρώ. Στα 8,0850 ευρώ και στο +1,84% με όγκο πάνω από 300 χιλ. τεμάχια.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Δείχνει πως έχει εύκολη την ανοδική κίνηση. Με 25 χιλ. τεμάχια ενισχύθηκε 5,45% και έκλεισε στα 11,60 ευρώ. Ενδοσυνεδριακά έγραψε και τα 12 ευρώ.

AEGEAN: Ενδοσυνεδριακά πήγε μέχρι και τα 12,12 ευρώ, αλλά στη συνέχεια βγήκαν πωλητές και πήγε μέχρι και στα 11,70 ευρώ πριν τις τελικές δημοπρασίες. Τελικά έκλεισε στα 11,73 ευρώ με απώλειες 1,43% και όγκο 91 χιλ. τεμάχια.

ΕΧΑΕ: Βυθισμένη στη μιζέρια και την απαξίωση…

ΑΔΜΗΕ: Με μικρή άνοδο αλλά και σημαντικούς πωλητές στο κλείσιμο. Οι πληροφορίες για πολιτική παρέμβαση και προσπάθεια να λυθεί το θέμα με τη διασύνδεση της Κύπρου, ίσως βοήθησαν.

INTRALOT: Κουράστηκαν μάλλον οι αγοραστές σήμερα. Τόσες μέρες «σκούπιζαν», σήμερα αν και ξεκίνησαν με ίδιες διαθέσεις, προς το τέλος είπαν να βάλουν φρένο και να μαζεύουν από χαμηλότερα. Έτσι έκλεισε με οριακές απώλειες και στα 1,23 ευρώ. Υψηλός και πάλι ο όγκος, ειδικά αν τον συγκρίνουμε με το συνολικό όγκο της αγοράς.

ΕΥΑΘ: Προσπάθεια αντίδρασης της μετοχής από τα χαμηλά των 3 ευρώ που προσέγγισε πρόσφατα. Αμοιβαίο με μεγάλη θέση άνω των 150 χιλ. τεμαχίων είναι επιβεβαιωμένα ο πωλητής στη μετοχή, με τις πληροφορίες της στήλης να αναφέρουν ότι πουλούσε λόγω διασποράς και ανησυχίας για το νέο κανονισμό. Ίσως να έχει τελειώσει και να μηδένισε τη θέση του και η μετοχή τώρα να προσπαθεί να αναπνεύσει. Στα 3,15 ευρώ και στο +1,61%.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Στη γενική συνέλευση κάτοχοι 3.641.056 μετοχών καταψήφισαν όλα σχεδόν τα θέματα. Σύμφωνα με τον ισολογισμό χρήσης 2023 στο τέλος της χρήσης η Ελένη Κορδέλλου είχε 3.759.544 μετοχές. Στα 0,48 ευρώ με ελάχιστο όγκο σήμερα.

ELINOIL: Η άνοδος της μετοχής στις τελευταίες συνεδριάσεις, που η στήλη απέδωσε σε κίνηση λόγω της Revoil, κάποιοι στην αγορά την απέδωσαν στις γνωστές πληροφορίες για εξαγορά από γνωστή εισηγμένη που έχουν ακουστεί και στο παρελθόν πάνω από 2-3 φορές και έχουν διαψευστεί.

REVOIL: Με δυνατές απώλειες 5,26% και κλείσιμο κάτω από τα 2 ευρώ η μετοχή σήμερα.

AS COMPANY: Με όγκο 10 χιλ. τεμάχια έκλεισε στα 3,05 ευρώ και στο +2,69%.

FIERATEX: Δεν έχει δημοσιεύσει ακόμα αποτελέσματα και γι΄αυτό το λόγο παραμένει εκτός διαπραγμάτευσης. Ωστόσο, ανακοίνωσε πως θα γίνει η τακτική γενική συνέλευση στις 10 Σεπτεμβρίου. Αυτό μάλλον μας λέει πως η δημοσίευση θα καθυστερήσει περαιτέρω.

MINERVA: Με μεγάλο όγκο ξανά σήμερα και στο +21,30%. Η αποτίμηση στα 4 εκατ. ευρώ.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης