Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Η προσοχή στραμμένη στη Γαλλία μετά την ανατροπή στο εκλογικό αποτέλεσμα

Χρηματιστήριο: Η προσοχή στραμμένη στη Γαλλία μετά την ανατροπή στο εκλογικό αποτέλεσμα
Η ανατροπή στη Γαλλία δίνει απώλειες για τα συμβόλαια του CAC 40, ενώ ανοδικά κινούνται και οι αποδόσεις των ομολόγων
Σχετικά Άρθρα
Στραμμένη στις αγορές του εξωτερικού και συγκεκριμένα στη Γαλλία θα είναι σήμερα η προσοχή των επενδυτών λόγω του εκλογικού αποτελέσματος.
Οι αναλυτές περιμένουν ένα ελαφρώς πτωτικό άνοιγμα στην Ευρώπη, ενώ σημειώνουν πως απουσιάζουν οι σημαντικές εγχώριες ειδήσεις που θα μπορούσαν να δώσουν κατεύθυνση.
Η ανατροπή στη Γαλλία δίνει απώλειες για τα συμβόλαια του CAC 40, ενώ ανοδικά κινούνται και οι αποδόσεις των ομολόγων.
Οι μετοχές της Τέρνα Ενεργειακή διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,38 ευρώ ευρώ ανά μετοχή, όπως και της ΕΚΤΕΡ ύψους 0,12 ευρώ ανά μετοχή.

Eurobank Equities
Σήμερα οι αγορές φαίνονται έτοιμες για ένα ελαφρώς αρνητικό άνοιγμα αναζητώντας κατεύθυνση μετά το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. να ακολουθήσει τις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, εστιάζοντας στις εξελίξεις στη Γαλλία.

Beta
Το Χ.Α. θα ακολουθήσει τις ευρωπαϊκές αγορές αξιολογώντας το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών. Κοιτώντας μπροστά αυτήν την εβδομάδα υπάρχουν σημαντικά μακροοικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ που θα διαμορφώσουν επίσης την ψυχολογία των επενδυτών αυξάνοντας το ενδιαφέρον λόγω απουσίας εγχώριων καταλυτών και οικονομικών ανακοινώσεων.

Δεπόλας
Η εβδομάδα στις Ευρωπαϊκές αγορές ξεκινούν εν μέσω ενός διαφαινόμενου ευνοϊκότερου εκλογικού αποτελέσματος στη Γαλλία. Ωστόσο, η δυσκολία σχηματισμού κυβέρνησης αλλά κυρίως η αποτελεσματικότητα αυτής παραμένει ένα ανοιχτό ζήτημα. Η ατζέντα της εβδομάδας περιλαμβάνει την κατάθεση Πάουελ στη Γερουσία από αύριο, αλλά και τον πληθωρισμό Ιουνίου των ΗΠΑ και Γερμανία την Πέμπτη. Επιπλέον, υπενθυμίζουμε ότι την Παρασκευή θα έχουμε τα πρώτα σημαντικά εταιρικά αποτελέσματα Β΄τριμήνου στις ΗΠΑ με τις Wells Fargo, JP Morgan και Citigroup να ανοίγουν την αυλαία. Στο εσωτερικό αναμένουμε να συνεχιστεί η συσχέτιση με την υπόλοιπη Ευρώπη αναμένοντας και τα εγχώρια εταιρικά αποτελέσματα που ξεκινάνε προς το τέλος Ιουλίου με την Μέτλεν. Για τον ΓΔΧΑ, το εύρος που ορίζουν η πρώτη σημαντική στήριξη και η πρώτη κρίσιμη αντίσταση εκτιμάται μεταξύ των 1400 και 1480 μονάδων.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης