Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στον αέρα η εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων για τα F-16, μένουν ξεκρέμαστοι – Γιατί τους ακύρωσε η Lockheed Martin

Στον αέρα η εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων για τα F-16, μένουν ξεκρέμαστοι – Γιατί τους ακύρωσε η Lockheed Martin

Η Lockheed δεν θα εκπαιδεύσει Ουκρανούς πιλότους F-16

Σχετικά Άρθρα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ζήτησαν από το Κέντρο Πτήσεων της Lockheed να εκπαιδεύσει Ουκρανούς πιλότους, παρόλο που υπήρχαν προβλήματα με το χρονοδιάγραμμα της εκπαίδευσης στα δικά τους εκπαιδευτικά κέντρα.
Οι εκπρόσωποι της εταιρείας το μοιράστηκαν με το Defense One.
Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων της Lockheed Martin στη Ρουμανία μόλις αποφοίτησε από την πρώτη ομάδα οκτώ πιλότων μαχητικών F-16 και πρόκειται να ξεκινήσει περαιτέρω εκπαίδευση σύντομα.
Η εταιρεία δήλωσε ότι επιδιώκει να επεκτείνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και να διπλασιάσει τον αριθμό των πιλότων σε κάθε ομάδα για να καλύψει τη ζήτηση των συμμάχων των ΗΠΑ.
«Θα μπορούσαμε πιθανώς να κάνουμε πάνω από 30 έως 40» πιλότους ετησίως με επεκτάσεις, είπε ο Frank St. John, επικεφαλής επιχειρησιακός αξιωματικός της Lockheed, στο Defense One.
Ο St. John είπε ότι το κέντρο είναι έτοιμο να εκπαιδεύσει Ουκρανούς πιλότους εάν του ζητηθεί.
Ωστόσο, παρά την ευκαιρία αυτή, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει ακόμη υπογράψει τις σχετικές συμβάσεις με τη Lockheed.
«Καθώς η Ουκρανία και η κυβέρνηση των ΗΠΑ καθορίζουν την καλύτερη προσέγγιση για την εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων, εάν κρίνουν ότι το να κάνουν αυτό στο ρουμανικό κέντρο είναι η σωστή προσέγγιση, τότε θα ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους και θα το κάνουμε», δήλωσε.
Έχοντας λάβει τα πρώτα μαχητικά αεροσκάφη F-16, η Ουκρανία ετοιμάζεται να αναπτύξει περαιτέρω νέες μοίρες.
Ωστόσο, εκτός από τεχνικά προβλήματα, η χώρα πρέπει να αντιμετωπίσει και θέματα ανθρώπινου δυναμικού, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης νέων πιλότων για αυτά τα αεροσκάφη.

517288-1_1.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης