Τελευταία Νέα
Διεθνή

Game over - Άρχισε η κύρια αντεπίθεση των Ρώσων, τελειώνουν το Donbass - Σοκ από Johnson (Βρετανία): Διαλύστε τη γέφυρα Kerch

Game over - Άρχισε η κύρια αντεπίθεση των Ρώσων, τελειώνουν το Donbass - Σοκ από Johnson (Βρετανία): Διαλύστε τη γέφυρα Kerch
O Ουκρανικός στρατός θα καταρρεύσει και το ΝΑΤΟ θα δεχθεί ένα πλήγμα ιστορικών διαστάσεων... ας μην τρέφονται αυταπάτες στην Ανατολική Ουκρανία οι Ρώσοι πολεμάνε με το ΝΑΤΟ
(upd  45) Πλέον είναι πολύ ξεκάθαρο τι συμβαίνει… η αποφασιστική μάχη... η κύρια αντεπίθεση στην Ανατολική Ουκρανία ή αλλιώς Donbass βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη, οι Ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν την κύρια αντεπίθεση τους που θα κρατήσει λίγες εβδομάδες που θα οδηγήσει στην πλήρη κατάρρευση του μετώπου και στην κατάληψη χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων στο Donetsk και στην Zaporizhia.
O Ουκρανικός στρατός θα καταρρεύσει και το ΝΑΤΟ θα δεχθεί ένα πλήγμα ιστορικών διαστάσεων... ας μην τρέφονται αυταπάτες στην Ανατολική Ουκρανία οι Ρώσοι πολεμάνε με το ΝΑΤΟ.
Η κύρια αντεπίθεση ξεκίνησε η οποία θα είναι καθοριστικής σημασίας αφού θα οδηγήσει την Ουκρανία σε πλήρη ήττα και συντριβή… ο Ουκρανικός στρατός δεν μπορεί και ο πανικοβλημένος Zelensky πηγαίνει την νέα εβδομάδα στις ΗΠΑ… γιατί βλέπει την καταστροφή να έρχεται…
Το Kursk για τους Ρώσους ήταν… μάννα εξ ουρανών αφού δέσμευσαν τουλάχιστον 30.000 Ουκρανούς στρατιώτες τους πιο εκπαιδευμένους για να εισβάλλουν και άφησαν το Donbass απροστάτευτο…
Στο Kursk οι Ουκρανοί έχουν δεσμεύσει 30.000 στρατιώτες - οι Ρώσοι 60.000 - και από τους Ουκρανούς ήδη 9.700 έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί και σχεδόν 800 τεθωρακισμένα διαλύθηκαν.
Ο Apty Alaudinov επικεφαλής της Akhmat αποκάλυψε ότι η αποφασιστική μάχη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη.
Εν τω μεταξύ αποκαλύπτεται ότι στην Poltava 2 Iskander διέλυσαν 322 στρατιώτες της Ουκρανίας - άλλοι λένε 80 νεκρούς και 450 τραυματίες - και αυτό δείχνει ότι η Ρωσική κατασκοπεία και παρατήρηση έχει διεισδύσει παντού στην Ουκρανία…
Η στιγμή του game over πλησιάζει για την Ουκρανία με απίστευτη ταχύτητα… οι Ρώσοι απλά τους τελειώνουν.
Με στρατιωτικούς όρους η κύρια στρατηγική των Ρώσων άλλαξε και φαίνεται ακραία επιτυχημένη... περικύκλωση με τακτική καζανιού έτσι ρίχνουν πόλεις και αμυντικές γραμμές των Ουκρανών... π.χ. Toretsk, Siversk, Pokrovsk και Ugledar στο νότιο Donetsk στα σύνορα με Zaporizhia....
Εν τω μεταξύ οι Τούρκοι μέσω πληροφόρησης από ΝΑΤΟ αποκαλύπτουν πως οι Ουκρανοί σχεδιάζουν πυραυλικά πλήγματα στη Ρωσία στις 7/10/2024 ανήμερα των γενεθλίων του Vladimir Putin. 
Οι τελευταίες εξελίξεις αναγκάζουν τη Μόσχα να αλλάξει το πυρηνικό της δόγμα.

Τουρκία: Οι Ουκρανοί σχεδιάζουν να χτυπήσουν τη Ρωσία στα γενέθλια του Putin (7/10)

Η Τουρκία αποκάλυψε το σχέδιο των ουκρανικών δυνάμεων να χτυπήσουν τη Ρωσία με πυραύλους cruise JASSM στα γενέθλια του Ρώσου ηγέτη Vladimir Putin στις 7 Οκτωβρίου.
Οι ουκρανικές αρχές ζήτησαν από τις ΗΠΑ να επιταχύνουν την επίλυση τεχνικών ζητημάτων που σχετίζονται με την προμήθεια πυραύλων.
Το Reuters ανέφερε ότι οι ΗΠΑ είναι κοντά σε συμφωνία για την προμήθεια πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς JASSM, αλλά ανέφερε πως οι παραδόσεις μπορεί να διαρκέσουν αρκετούς μήνες.
Οι ειδικοί της Modern War Research πιστεύουν ότι οι πληροφορίες σχετικά με την προμήθεια νέων όπλων εμφανίζονται όταν έχουν ήδη ξεκινήσει ή έχουν παραχθεί.
Για παράδειγμα, σχεδόν ταυτόχρονα με τη συζήτηση για τη μελλοντική τους μεταφορά, παραδόθηκαν ήδη στην Ουκρανία, M142 HIMARS, M270 MLRS, πύραυλοι ATACMS και Storm Shadow.
Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν επίσης χάρτες και λίστες με ρωσικούς στόχους που μπορούν να χτυπηθούν από πυραύλους JASSM, ATACMS και Storm Shadow.

Medvedev (Αντιπρόεδρος Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας): Η αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στην Ουκρανία θα φτάνει μέχρι την Πολωνία

Η ουδέτερη ζώνη στην Ουκρανία είναι απαραίτητη για να προστατεύσει τα ρωσικά εδάφη από τις ουκρανικές οβίδες τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev.
Το πλάτος της ουδέτερης ζώνης θα εξαρτηθεί από το είδος των όπλων που θα δοθούν στην Ουκρανία, είπε ο Medvedev μιλώντας στο Tass.
«Προφανώς, πρέπει να δημιουργήσουμε μία αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στο μέλλον, κανείς δεν ξέρει τι μέγεθος θα έχει, αλλά αν θέλουν (σ.σ. οι Ουκρανοί) να αποκτήσουν όπλα μεγάλου βεληνεκούς, cruise και βαλλιστικούς πυραύλους τότε πρέπει να επεκταθεί μέχρι την Πολωνία», τόνισε.
Στις 13 Ιουνίου, σε συνάντηση με αξιωματικούς του στρατού, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin είπε ότι εάν συνεχιστούν οι βομβαρδισμοί των περιοχών της, η Ρωσική Ομοσπονδία μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο δημιουργίας ουδέτερης ζώνης στο έδαφος της Ουκρανίας.
Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους επανήλθε σε αυτό το θέμα για άλλη μια φορά στην ολομέλεια του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF) στις 16 Ιουνίου, σημειώνοντας ότι η Ρωσία θα εξετάσει το ενδεχόμενο δημιουργίας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνςης στο ουκρανικό έδαφος σε περίπτωση επιθέσεων.

Η Ρωσία αλλάζει οριστικά το πυρηνικό δόγμα λόγω προκλήσεων ΗΠΑ - ΝΑΤΟ

Η Ρωσία επιβεβαίωσε την Τετάρτη (4/9/2024) πως θα αλλάξει το πυρηνικό της δόγμα, λαμβάνοντας υπόψη τις ενέργειες της συλλογικής Δύσης.
«Με φόντο τις προκλήσεις και τις απειλές που προκαλούν οι χώρες της λεγόμενης Συλλογικής Δύσης, η Ρωσική Ομοσπονδία εργάζεται επί του παρόντος για την ανάπτυξη νέων προσεγγίσεων στο πλαίσιο της επικείμενης ανανέωσης του πυρηνικού δόγματος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov στο περιθώριο του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ.
«Αυτή η αλλαγή απαιτείται από την τρέχουσα ατζέντα που προέκυψε ως συνέπεια των ενεργειών της συλλογικής Δύσης», είπε ο Peskov.
«Για τι είδους ενέργειες μιλάμε;
Περιλαμβάνουν την απόρριψη του διαλόγου με τη Μόσχα, τη συνεχιζόμενη επίθεση στα συμφέροντα και την ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας και την παράταση του πολέμου στην Ουκρανία.
Αυτό δεν μπορεί παρά να έχει συνέπειες.
Όλα αυτά έχουν ληφθεί υπόψη από τη Μόσχα, αναλύονται και θα αποτελέσουν τη βάση για τις προτάσεις που θα διατυπωθούν», σημείωσε.
Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova διευκρίνισε ότι η επικαιροποίηση του πυρηνικού δόγματος συνδέεται με τους «στρατηγικούς κινδύνους» που απορρέουν από την πολιτική των δυτικών χωρών γενικά και με «παγκόσμιες και περιφερειακές προκλήσεις για τη διεθνή ασφάλεια που πολλαπλασιάζονται χάρη στην απολύτως ανεύθυνη θέση της Δύσης».
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ γίνονται όλο και πιο επιθετικές προς τη Ρωσία και πρέπει να παράσχουμε διευκρινίσεις σε ορισμένα θεμελιώδη ζητήματα» σχετικά με το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας, δήλωσε ο στρατιωτικός αναλυτής Viktor Litovkin στο Sputnik.
«Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν είναι πόλεμος μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.
Είναι ένας πόλεμος μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας που χρησιμοποιεί το έδαφος της Ουκρανίας και τις ζωές Ουκρανών στρατιωτικών.
Είναι μια προσπάθεια να αποδυναμωθεί η Ρωσία, να καταστραφεί η Ρωσία και να στερηθεί το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα στη διεθνή σκηνή», εξήγησε ο ειδικός.

Τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες από ουκρανικό βομβαρδισμό με πυροβολικό σε αγορά στο Donetsk

Οι Ουκρανοί βομβάρδισαν την Τετάρτη (4/9/2024) με πυροβολικό την αγορά Sokol στο Donetsk.
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν από το πλήγμα, δήλωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, Denis Pushilin.
Στην περιοχή Kirovsky του Donetsk, δύο άνδρες και μία γυναίκα σκοτώθηκαν καθώς οι Ουκρανοί χτύπησαν την περιοχή με οβίδες των 155 mm.
Επιπλέον, ένα ουκρανικό drone χτύπησε με πυρομαχικά συνοικία της πόλης.
Μια νεαρή γυναίκα τραυματίστηκε.
Ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού, δύο λεωφορεία στο Donetsk και στη Gorlovka υπέστησαν επίσης ζημιές.
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν πραγματοποιήσει εννέα επιθέσεις, έχοντας εκτοξεύσει περισσότερους από 15 βλήματα», υπογράμμισε ο Pushilin.

Apty Alaudinov (Akhmat): Η κύρια αντεπίθεση στο Donbass ξεκίνησε - Η αποφασιστική μάχη βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη, το ΝΑΤΟ εξαντλήθηκε

Η κύρια αντεπίθεση στο Donbass ξεκίνησε.
Η αποφασιστική μάχη βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη, τόνισε ο διοικητής των ειδικών δυνάμεων, αναπληρωτής επικεφαλής της κύριας στρατιωτικής-πολιτικής διεύθυνσης του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Υποστράτηγος Apty Alaudinov
Από την πρώτη ημέρα της επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) στην περιοχή του Kursk, οι ειδικές δυνάμεις Akhmat, μαζί με άλλες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καταστρέφουν τις πιο εκπαιδευμένες και επίλεκτες ουκρανικές μονάδες.

Τι συνέβη στο Kursk

Η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη όταν ήρθαμε εδώ στο Kursk τόνισε ο Apty Alaudinov.
Τότε το πιο δύσκολο ήταν ότι δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε πού βρισκόταν ο εχθρός.
Σε μία μόνο περιοχή προς την κατεύθυνση Sudzhan, την πρώτη ημέρα της εισβολής, μαζί με τις παρακείμενες μονάδες μας, καταστρέψαμε 32 μονάδες εξοπλισμού, τη δεύτερη ημέρα - 20 μονάδες εξοπλισμού, την τρίτη - 13 μονάδες εξοπλισμού.
Και φεύγουμε: καίγαμε 10-15 κομμάτια εξοπλισμού κάθε μέρα.
Και αποδεικνύεται ότι τώρα καταστρέφουμε συστηματικά εχθρικούς πόρους και ανθρώπινο δυναμικό.
Κατά τη διάρκεια αυτών των τριών εβδομάδων, ο εχθρός υπέστη σημαντικές απώλειες τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό.
Νομίζω ότι είναι απίθανο να κρατήσουν πολύ προέβλεψε ο Apty Alaudinov.
Στο Kursk μεταφέρθηκαν οι καλύτερα εξοπλισμένες μονάδες, και ένας τεράστιος αριθμός αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων.

Οι Ουκρανοί έχασαν στο Kursk 450 στρατιώτες σε μόλις 24 ώρες

Τις τελευταίες 24 ώρες, οι απώλειες των Ουκρανών ανήλθαν σε έως και 450 στρατιώτες (νεκροί, τραυματίες) και 17 μονάδες τεθωρακισμένου υλικού, μεταξύ των οποίων ένα άρμα μάχης, ένα όχημα μάχης πεζικού, 15 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 40 οχήματα, τέσσερα πυροβόλα, συμπεριλαμβανομένων τριών γαλλικής κατασκευής αυτοπροωθούμενων συστημάτων πυροβολικού CAESAR και ενός οβιδοβόλου M777 αμερικανικής κατασκευής.

Τα drones καθορίζουν τον πόλεμο

«Από την αρχή συνειδητοποιήσαμε ότι αν δεν αναπτύξουμε μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δεν θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε σε αυτόν τον πόλεμο.
Και αρχικά δημιουργήσαμε το δικό μας σχολείο, το οποίο ονομάζεται Σχολή Μη Επανδρωμένων Ειδικών Δυνάμεων Akhmat, όπου εκπαιδεύουμε όχι μόνο τους μαχητές μας, αλλά βοηθούμε και στην εκπαίδευση μαχητών για πολλές μονάδες» τόνισε ο Apty Alaudinov.
Μόνο στο Kursk οι Ουκρανοί έχουν μεταφέρει την 61η ταξιαρχία, την 80η ταξιαρχία, την 82η ταξιαρχία, την 95η ταξιαρχία, την 92η ταξιαρχία.

Πολεμάμε με το ΝΑΤΟ

«Πρέπει να σταματήσουμε να διασκεδάζουμε με την ψευδαίσθηση ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο με τον ουκρανικό στρατό.
Είμαστε σε πόλεμο με το μπλοκ του ΝΑΤΟ.
Το μπλοκ του ΝΑΤΟ μάς πολεμά απευθείας μέσω ουκρανικών σχηματισμών, αλλά αυτή η επιχείρηση, όλες οι επιχειρήσεις που έγιναν αυτά τα τρία χρόνια, είναι όλες οι προετοιμασίες του Επιτελείου του ΝΑΤΟ… τόνισε ο Apty Alaudinov
Η εικόνα που προκύπτει είναι ότι ολόκληρο το διαστημικό μπλοκ, όλοι οι δορυφόροι που διαθέτει το ΝΑΤΟ, όλοι λειτουργούν προς το συμφέρον του Κιέβου. Ηλεκτρονικός πόλεμος, τεχνικός εξοπλισμός, όλοι οι σχηματισμοί που μπορούν να λάβουν οποιαδήποτε πληροφορία στο διαδίκτυο προέρχονται από το μπλοκ του ΝΑΤΟ.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία τελειώνει έως Δεκέμβριο 2024

Είμαι περισσότερο από σίγουρος ότι έως Δεκέμβριο 2024 θα τελειώσει ολόκληρη η εκστρατεία».
Όταν μίλησα για αυτό νωρίτερα, κατάλαβα ότι όλα αυτά έπρεπε να τελειώσουν το 2024, αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω πώς θα συμβεί όλο αυτό, γιατί έπρεπε να καταστρέψουμε με κάποιο τρόπο αυτές τις έτοιμες για μάχη μονάδες.
Πιστεύω ότι ο Θεός θόλωσε τα μυαλά τόσο του μπλοκ του ΝΑΤΟ, της ηγεσίας τους, όσο και της Αμερικής με τέτοιο τρόπο που συγκέντρωσαν όλο τον πολεμικό εξοπλισμό τους και τον πέταξαν στο Kursk… για να τον καταστρέψουμε.
Είπα στις αρχές του 2024 ότι προετοιμαζόμαστε για αυτή την αποφασιστική μάχη.
Τώρα γίνεται η αποφασιστική μάχη.
Νομίζω ότι αυτή η αποφασιστική μάχη θα ολοκληρώσει την ιστορία της ειδικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία και η Ρωσία θα βγει νικητής.

Το ΝΑΤΟ εξαντλήθηκε και έχει ηττηθεί – Η Ουκρανία ανήκει στην BlackRock

Σήμερα, το μπλοκ του ΝΑΤΟ έχει ήδη εξαντληθεί.
Ακόμη και έχοντας προσπαθήσει να νικήσει τη Ρωσία μέσω της Ουκρανίας, υπέστη πολύ μεγάλες απώλειες σε όπλα και εξοπλισμό.
Η ηγεσία αυτού του μπλοκ κατανοεί ότι χρειάζονται συγκεκριμένο χρόνο για να αναπληρώσουν αυτούς τους πόρους, τα όπλα, τον εξοπλισμό…
Για τους δυτικούς η Ουκρανία δεν έχει νόημα… ο στόχος ήταν η Ρωσία.
Δεν έχει καμία απολύτως διαφορά για αυτούς πόσοι Ουκρανοί πεθαίνουν, πόσοι Ρώσοι πεθαίνουν.
Δεν τους νοιάζει καθόλου. Πρέπει να πουλήσουν τον μέγιστο αριθμό όπλων.
Η Ουκρανία θα πληρώσει με τα εδάφη της, γιατί, ας πούμε, τα ίδια εδάφη της Ουκρανίας σήμερα δεν ανήκουν σε Ουκρανούς. Σήμερα, οι ιδιοκτήτες των κύριων εδαφών της Ουκρανίας είναι η εταιρεία BlackRock και άλλες αμερικανικές εταιρείες.
Κατέχουν σχεδόν ότι υπάρχει στην Ουκρανία σήμερα αυτό δεν το ξέρουν πολλοί.... κατέληξε ο Apty Alaudinov.

Οι Ρώσοι προελαύνουν στο Donbass με στρατηγικές περικύκλωσης τύπου καζάνι… διαλύουν τους Ουκρανούς

Ανίκανες να προχωρήσουν στη ρωσική περιοχή Kursk, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν μπορούν να σταματήσουν να ηττώνται και να χάνουν εδάφη στο Donbass.
Ενώ ρωσικά drones και πύραυλοι σφυροκοπούν τις οπίσθιες εγκαταστάσεις της Ουκρανίας σε ολόκληρη τη χώρα, ουκρανικά drones καταστρέφονται πάνω από τις ρωσικές συνοριακές περιοχές.
Τη νύχτα της 3ης Σεπτεμβρίου, η ρωσική αεράμυνα απέκρουσε άλλη μια επίθεση με drone και κατέστρεψε δύο ακόμη UAV τύπου αεροσκάφους στις περιοχές Bryansk και Kaluga.
Με τη σειρά τους, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν νέο κύμα συνδυασμένων επιδρομών με drones και πυραύλους στο στρατηγικό πίσω μέρος της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, οι στόχοι που χτυπήθηκαν περιελάμβαναν εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για τη στέγαση του ουκρανικού στρατού στις περιοχές Dnipro κ.α. Εκρήξεις σημειώθηκαν και στην περιοχή Mykoaliv, όπου φέρεται να χτυπήθηκε άλλο ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα ουκρανικό στρατιωτικό σχολείο ηλεκτρονικού πολέμου ήταν ένας από τους στόχους που επλήγησαν στην Poltava, οι απώλειες των Ουκρανών υπολογίζονται
Ένα άλλο ξενοδοχείο καταστράφηκε στο Zaporozhie.
Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, έως και 50 Ουκρανοί στρατιωτικοί και ξένοι μισθοφόροι σκοτώθηκαν στο τοπικό Μεγάλο Παλάτι.

Κραχ στο Donbass για τον Ουκρανικό στρατό

Ρίχνοντας μεγάλες εφεδρείες από τη μια κατεύθυνση στην άλλη, ο ουκρανικός στρατός αποτυγχάνει να σταματήσει τη ρωσική επίθεση σε όλο το μέτωπο.
Στο νότο, ο ρωσικός στρατός περιβάλλει γρήγορα την ουκρανική άμυνα στο Ugledar.
Οι ρωσικές δυνάμεις έκοψαν τον δρόμο που οδηγεί στην πόλη Ugledar από τα δυτικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κέρδισαν επίσης τη μάχη για το στρατηγικά σημαντικό οχυρό στο ανθρακωρυχείο Pivdennodonbaska 1 νοτιοανατολικά της πόλης Ugledar.
Στη βόρεια πλευρά, οι συγκρούσεις βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη στο Vodyanoe.
Έτσι, οι ρωσικές δυνάμεις που πλησιάζουν περιβάλλουν το Ugledar από τρεις κατευθύνσεις, κόβοντας τις οδούς ανεφοδιασμού και αναγκάζοντας τις ουκρανικές μονάδες να υποχωρήσουν.
Ο υγρός φθινοπωρινός καιρός θα αναγκάσει την ουκρανική φρουρά να φύγει από την πόλη κάτω από τα ρωσικά πυρά.
Μια άλλη μεγάλη ουκρανική ομάδα απειλείται με καζάνι προς την κατεύθυνση του Pokrovsk.
Αφού η περιοχή της δεξαμενής νερού Karlov τέθηκε υπό ρωσικό έλεγχο και οι Ρώσοι εξαπέλυσαν επίθεση στο Zhelannoe, εκατοντάδες Ουκρανοί στρατιώτες ενδέχεται σύντομα να περικυκλωθούν στην περιοχή δυτικά του Nevelskoe.
Ήδη η ουκρανική διοίκηση ξεκίνησε τουλάχιστον μερική απόσυρση από τη μεγάλη περιοχή.
Ένα άλλο καζάνι απειλεί τις ουκρανικές δυνάμεις στο χωριό Makeevka, το σημαντικό προπύργιο τους στη βόρεια κατεύθυνση Izyum.
Οι Ρώσοι προχώρησαν πρόσφατα βόρεια και νότια του οικισμού και η ουκρανική ομάδα που είχε στόχο να ελέγξει το σημαντικό σταυροδρόμι στο χωριό μπορεί σύντομα να φύγει σε μια προσπάθεια να ισιώσει το μέτωπο.

Στην επίθεση η Ρωσία - Καταιγισμός πυραύλων, drones σε Κίεβο, Lviv

Με αμείωτη ένταση συνεχίζει να πλήττει την Ουκρανία η Ρωσία.
Μετά την επίθεση με δύο βαλλιστικούς πυραύλους κατά στρατιωτικού ινστιτούτου στην Poltava που άφησε πίσω της 51 νεκρούς και 271 τραυματίες (πρόκειται για την πιο πολύνεκρη επίθεση εντός του 2024), η Μόσχα εξαπέλυσε μια νέα καταιγιστική επίθεση με πυραύλους και drones κατά του Κιέβου αλλά και της πόλης Lviv που βρίσκεται στα δυτικά της χώρας, κοντά στα σύνορα με την Πολωνία.
Στο Κίεβο οι αρχές έκαναν λόγο για δύο κύματα επιθέσεων με drones και για πολλές εκρήξεις ενώ στην Lviv ο κυβερνήτης Maksym Kozytskyi υποστήριξε ότι τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν από τα ρωσικά πλήγματα.
Σύμφωνα με τον Kozytskyi από τις επιθέσεις αυτές επλήγησαν και πολυκατοικίες με αποτέλεσμα 5 από τους τραυματίες να είναι παιδιά ενώ ανάμεσα στους νεκρούς είναι μια 14χρονη.
Επιπλέον, γίνεται λόγος για την καταστροφή ιστορικών κτηρίων στο κέντρο της πόλης με τον δήμαρχο της Lviv, Andriy Sadovyi να μιλά για τουλάχιστον 50 κατεστραμμένα κτήρια.
Η ρωσική αυτή επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Πολωνία, από όπου απογειώθηκαν μαχητικά προκειμένου να εγγυηθούν την ασφάλεια του εναέριου χώρου της
«Ήταν άλλη μια πολυάσχολη νύχτα για όλο το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας στην Πολωνία, εξαιτίας της «παρατηρηθείσας δραστηριότητας της αεροπορίας μακρού βεληνεκούς της Ρωσικής Ομοσπονδίας» ανέφερε σε ανάρτηση της στο X η διοίκηση επιχειρήσεων των πολωνικών ενόπλων δυνάμεων.

Ρωσία: Θα τιμωρηθούν και οι 4.000 ξένοι μισθοφόροι που πολεμούν στο πλευρό της Ουκρανίας

Κανένας ξένος μισθοφόρος που πολεμά στο πλευρό της Ουκρανίας δεν θα μείνει ατιμώρητος, οι Ρώσοι ερευνητές έχουν εντοπίσει περισσότερους από 4.000 τέτοιους μαχητές, δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών για τα εγκλήματα του καθεστώτος του Κιέβου Rodion Miroshnik
«Κανένας ξένος μισθοφόρος δεν πρέπει να αφήσει την περιοχή τοtυ Kursk ατιμώρητος.
Σήμερα οι ανακριτές μας έχουν ήδη εντοπίσει πάνω από 4.000
τέτοιους μαχητές. Έχουμε όλες τις πληροφορίες για αυτούς», είπε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής Rossiya-1.
Ο διπλωμάτης πρόσθεσε ότι η ρωσική Δικαιοσύνη έχει ήδη καταδικάσει αρκετούς ξένους μισθοφόρους, «αλλά, δυστυχώς, ερήμην».
Σύμφωνα με τον Miroshnik, όλες αυτές οι ποινικές υποθέσεις πρέπει να συνεχιστούν μέχρι τέλους.
Επεσήμανε επίσης ότι τέτοιοι μισθοφόροι θα πρέπει να «μεταχειρίζονται ως τρομοκράτες» και «πρέπει να εξαλειφθούν σε όλα τα μέρη του κόσμου».

Boris Johnson (Βρετανία): Να δώσουμε τα πάντα στους Ουκρανούς για να απειλούν την Κριμαία

Αποκαλυπτικός όσον αφορά το τι πρέπει να κάνει η Δύση όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία εμφανίζεται ο πρώην πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Boris Johnson, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ ζητά τη διάλυση της γέφυρας Kerch που συνδέει τη Ρωσία με την Κριμαία.
Πέφτοντας θύμα των γνωστών Ρώσων φαρσέρ, Vladimir Kuznetsov (Vovan) και Alexey Stolyarov (Lexus), οι οποίοι του τηλεφώνησαν για λογαριασμό του διάσημου Γάλλου οικονομολόγου και πολιτικού Jacques Attali, ο Johnson υποστήριξε ότι πρέπει να απειληθεί η Κριμαία και να δοθεί βοήθεια στην Ουκρανία για να καταστραφεί η γέφυρα Kerch.
«Τώρα θα πρέπει να δώσουμε στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις πυραύλους ATACMS.
Πρέπει να τους βοηθήσουμε να κατεδαφίσουν τη γέφυρα του Kerch.
Πρέπει να δώσουμε στους Ουκρανούς τα μέσα για να απειλούν την Κριμαία» υπογράμμισε ο Johnson, ο οποίος παράλληλα επισήμανε πως η Ουκρανία χρειάζεται μαζική κινητοποίηση.
«Ο ουκρανικός στρατός, οι βετεράνοι που είδα, είναι αρκετά αξιοσέβαστοι άνθρωποι σε ηλικία, ώριμοι τύποι…
Δεν έχουν καλέσει ακόμη πολλούς από τους νέους τους» επισήμανε ο Boris Johnson.

Zakharova (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Οι Ουκρανοί θα πληρώσουν και… το νέο σχέδιο Zelensky

Η κατάσταση στο μέτωπο για τους Ουκρανούς επιδεινώνεται ραγδαία και για αυτό το λόγο το Κίεβο προσπαθεί να άρει τους περιορισμούς που έχουν θέσει οι Δυτικοί σχετικά με την χρήση των δυτικών όπλων για χτυπήματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος τονίζει η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Maria Zakharova.
«Όπως γνωρίζετε, το καθεστώς του Κιέβου και οι δυτικοί επιμελητές του συνεχίζουν να επιδιώκουν να μας επιφέρουν, όπως το διατύπωσαν, την περιβόητη στρατηγική ήττα.
Στο πλαίσιο μιας σταθερά επιδεινούμενης κατάστασης για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στο μέτωπο, το καθεστώς του Κιέβου ανέλαβε την προώθηση ενός νέου σχεδίου, όπως το διατύπωσε.
Συνεχίζουν να ικετεύουν τη Δύση να άρει τους περιορισμούς στις επιθέσεις στο έδαφος της χώρας μας με όπλα μεγάλης εμβέλειας» είπε η Zakharova μιλώντας στο περιθώριο του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ.
«Ο Υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Umerov παρέδωσε στους Αμερικανούς έναν κατάλογο στόχων στο ρωσικό έδαφος.
Τι υποδηλώνει αυτή η δραστηριότητα του καθεστώτος του Zelensky;
Ότι έχουν πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα.
Λέει ότι δεν λυπούνται κανέναν στο έδαφος της Ουκρανίας, ούτε τους πολίτες τους ούτε εκείνους που τους έσυραν με τη βία στις τάξεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων» είπε η Zakharova, τονίζοντας ότι η Δύση εμπλέκεται ήδη άμεσα στη σύγκρουση στην Ουκρανία και συνεχίζει να το δείχνει όλο και πιο ευθαρσώς.

Malinen (Πανεπιστήμιο Ελσίνκι): Τα ποντίκια φεύγουν από το ουκρανικό πλοίο που βουλιάζει

«Τα ποντίκια φεύγουν από το πλοίο που βυθίζεται. Να είστε προετοιμασμένοι».
Με το εν λόγω σχόλιο ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι και ειδικός σε γεωπολιτικές υποθέσεις Tuomas Malinen αναφέρθηκε μέσω X στις πρόσφατες παραιτήσεις και την επακόλουθη πολιτική κρίση στην Ουκρανίας.
Στις 3 Σεπτεμβρίου, αρκετοί υπουργοί υπέβαλαν την παραίτησή τους.
Πρόκειται για τους υπουργός Δικαιοσύνης Denys Malyuska, Στρατηγικών Βιομηχανιών Oleksandr Kamyshin και Προστασίας Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Ruslan Strelets, και τον πρόεδρο του Ταμείου Κρατικής Περιουσίας Vitaliy Koval.
Στη συνέχεια παραιτήθηκε και ο υπουργός Εξωτερικών Dmytro Kuleba.

Zakharova (Εκπρόσωπος Ρωσικού ΥΠΕΞ): Μετά τον Kuleba σειρά έχουν να παραιτηθούν και οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ ...έτσι θα γίνουν viral

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova τόνισε ότι μετά τον Kuleba θα πρέπει να παραιτηθούν και οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.
«Ας πούμε ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Tobias Billström, ελπίζω, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον Ουκρανό ομόλογό του να παραιτηθεί είναι βέβαιο ότι θα γίνει viral στις χώρες του ΝΑΤΟ», σημείωσε η Zakharova.

National Interest: Απελπισία η εισβολή στο Kursk – Οι Ουκρανοί ηττώνται στο πεδίο της μάχης

Περιπέτεια απελπισίας χαρακτηρίζει το National Interest την εισβολή των Ουκρανών στο Kursk, καθώς όπως υποστηρίζει, είναι απίθανο να φέρει κάτι χρήσιμο στην Ουκρανία.
«Από πρακτική άποψη, μια επίθεση στο Kursk είναι απίθανο να φέρει κάτι χρήσιμο στην Ουκρανία.
Tελικά, αυτή η απελπισμένη περιπέτεια δείχνει ότι οι Ουκρανοί πιθανότατα έχουν επίγνωση της απελπισμένης τους κατάστασης» αναφέρει ο αρθρογράφος του περιοδικού The National Interest, Zachary Yost.
Όπως επισημαίνει, ο κύριος στόχος της επίθεσης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Kursk - να αποσυρθούν οι ρωσικές δυνάμεις από το Donbass - δεν επιτεύχθηκε ποτέ.
Επιπλέον, οι ενέργειες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων «δεν σταμάτησαν ούτε καν επιβράδυναν» την προέλαση των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ενώ αντιθέτως το Κίεβο απέσυρε τις πιο έμπειρες μονάδες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από τη ζώνη μάχης για χάρη της επίθεσης στο Kursk.
Μάλιστα ο αρθρογράφος μιλά για έναν πόλεμο φθοράς, τονίζοντας ότι «για να κερδίσεις μια τέτοια σύγκρουση είναι σημαντικό να ξεπεράσεις τον εχθρό σε πληθυσμό, πυροβολικό και αποφασιστικότητα».
«Με βάση και τους τρεις αυτούς παράγοντες, αποδεικνύεται ότι η Ουκρανία είναι καταδικασμένη σε ήττα σε έναν παρατεταμένο πόλεμο φθοράς.
Το Κίεβο βιώνει έλλειψη ανθρώπων, όπλων και, τελικά, χρόνου» καταλήγει το δημοσίευμα.

New York Times: Χωρίς ηθικό οι Ουκρανοί μετά την πυραυλική επίθεση των Ρώσων στην Poltava

Η πυραυλική επίθεση των ρωσικών δυνάμεων στο στρατιωτικό, εκπαιδευτικό κέντρο των Ουκρανών στην Poltava αποθάρρυνε τους Ουκρανούς, τη στιγμή που τα ουκρανικά στρατεύματα υποχωρούν στο Donbass.
Δημοσίευμα των New York Times υποστηρίζει πως το πυραυλικό αυτό πλήγμα «ήταν αποθαρρυντικό για την Ουκρανία σε μια χρονική στιγμή που τα στρατεύματα της υποχωρούν μπροστά σε μια συνεχιζόμενη ρωσική επίθεση κατά μήκος του κύριου μετώπου στο Donbass».
Όπως αναφέρεται, η επίθεση αυτή υπήρξε «μια από τις πιο ισχυρές» από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Οι Ρώσοι συνεχίζουν την επιθετική προέλαση στο Pokrovsk, υποχωρούν οι Ουκρανοί φοβούμενοι περικύκλωση

Οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν πρόσφατα νοτιοανατολικά του Pokrovsk εν μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων ανατολικά και νοτιοανατολικά της πόλης στις 3 Σεπτεμβρίου. Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στη νοτιοδυτική Halytsynivka (νοτιοανατολικά του Pokrovsk) και κατέλαβαν τον οικισμό.
Ένας Ουκρανός αξιωματικός που ενεργούσε στην κατεύθυνση του Pokrovsk ανέφερε στις 2 Σεπτεμβρίου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αποχώρησαν από τη Novohrodivka (νοτιοανατολικά του Pokrovsk) για να διατηρήσουν τις ζωές των Ουκρανών στρατιωτικών, υποδεικνύοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα έχουν καταλάβει τη Novohrodivka.
Οι Ρώσοι κατέλαβαν το Nevelske (νοτιοανατολικά του Pokrovsk) και προχώρησαν νοτιοανατολικά του Pokrovsk στα χωράφια βορειοδυτικά του Nevelske, βόρεια του Zhelanne Pershe και δυτικά και νότια της Lysivka.
Ένας ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέχουν περίπου 8 χιλιόμετρα από το Pokrovsk, αλλά οι δυνάμεις αναγνώρισης της Ρωσίας βρίσκονται ήδη στα 2 με 3 χιλιόμετρα…

Οι Ρώσοι επιτίθενται στο Kurakhove δυτικά της Marinka – Donetsk

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα δυτικά της πόλης του Donetsk εν μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων.
Στοιχεία της ρωσικής 5ης και 110ης ταξιαρχίας μηχανοκίνητων τυφεκίων διεξήγαγε μια μηχανοκίνητη επίθεση στη δυτική Krasnohorivka (δυτικά της πόλης του Donetsk) και κατέλαβε τμήμα της περιοχής.
Μια ουκρανική ταξιαρχία που δρούσε στην κατεύθυνση Kurakhove (δυτικά της πόλης Donetsk) δημοσίευσε πλάνα στις 2 Σεπτεμβρίου των ουκρανικών δυνάμεων που απέκρουαν μια ρωσική μηχανοκίνητη επίθεση.
Οι Ρώσοι έχουν βάλει στόχο το Kurakhove

Περικυκλώνουν το Ugledar οι Ρώσοι

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν νοτιοδυτικά της πόλης του Donetsk κοντά στο Ugledar ή Vuhledar.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν σε βάθος 4,17 χιλιομέτρων κατά μήκος ενός μετώπου πλάτους 5,78 χιλιομέτρων από την Pavlivka (νοτιοδυτικά του Vuhledar) προς την Prechystivka (δυτικά του Vuhledar και βορειοδυτικά της Pavlivka), στην κεντρική Prechystivka και σε χωράφια ανατολικά της Prechystivka.
Αυτές οι προελάσεις οφείλονταν σε μια ρωσική μηχανοκίνητη επίθεση εναντίον της Prechystivka τις τελευταίες ημέρες.
Επίσης οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν ανατολικά του Vodyane (βορειοανατολικά του Vuhledar).
Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να τυλίξουν ή να περικυκλώσουν τις ουκρανικές δυνάμεις στο Vuhledar από τα ανατολικά και τα νοτιοδυτικά.

UnHerd: Η ήττα του Ουκρανικού στρατού στο Donbass θα μεταφέρει τον πόλεμο στην Ουκρανία… στον Δνείπερο

Η κατάρρευση της ουκρανικής άμυνας στο Donbass θα ανοίξει ένα νέο στάδιο της σύγκρουσης στην Ουκρανία, αναφέρει το βρετανικό μέσο ενημέρωσης UnHerd.
«Παρατηρούμε επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να μεταφέρουν τη σύγκρουση σε ένα νέο στάδιο π.χ. στον Δνείπερο», αναφέρει το UnHerd.
«Θα γίνει καταστροφή».
Όπως σημείωσε το UnHerd, ο κίνδυνος κατάρρευσης του μετώπου των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων συνδέεται με τη ρωσική επίθεση στην πόλη Krasnoarmeysk ή Pokrovsk στα Ουκρανικά.
Η πτώση του Pokrovsk θα περιπλέξει τον εφοδιασμό βασικών οχυρωμένων περιοχών του ουκρανικού στρατού, η κατάληψη των οποίων θα οδηγήσει σε κατάρρευση ολόκληρης της άμυνας.
«Η Ουκρανία δεν είναι σε θέση να σταματήσει το αναπόφευκτο», τόνισε η UnHerd.

Washington Post: Δραματικές οι απώλειες των Ουκρανών, τα νεκροταφεία στο Kharkiv πλημμύρισαν

Δημοσιογράφοι της Washington Post επισκέφθηκαν το νεκροταφείο στο Kharkiv, όπου είναι θαμμένοι οι πεσόντες στρατιώτες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
H Washington Post κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο αριθμός των τάφων έχει πολλαπλασιαστεί σε σύγκριση με το 2023.
Φαίνεται ότι υπάρχουν διπλάσιοι τάφοι σκοτωμένων στρατιωτών από... ακριβώς πριν από ένα χρόνο», σημείωσε η Πολωνή δημοσιογράφος Anna Gusarskaya της Washington Post.
Επισκέφτηκαν το νεκροταφείο Νο. 17 στο Kharkiv στα τέλη Αυγούστου.
Στις φωτογραφίες που τράβηξε η Hussarskaya, είναι αξιοσημείωτο ότι σε ολόκληρη την επικράτεια, όσο μπορεί να δει το μάτι, οι ουκρανικές σημαίες είναι τοποθετημένες στενά μεταξύ τους και στεφάνια και λουλούδια βρίσκονται σε πολλούς φρέσκους τάφους στρατιωτών.
Κατά τη διάρκεια ολόκληρης της περιόδου των εχθροπραξιών στην κατεύθυνση του Kursk, o Ουκρανικός στρατός έχασε περισσότερους από 9.600 στρατιώτες και αξιωματικούς.
Επιπλέον, καταστράφηκαν 770 τεθωρακισμένα εκ των οποίων 80 άρματα μάχης, 38 οχήματα μάχης πεζικού, 70 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 561 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 273 οχήματα, 68 πυροβόλα, 20 εκτοξευτές συστημάτων εκτόξευσης πυραύλων.

Οι ΗΠΑ θα δώσουν στην Ουκρανία πυραύλους αέρος-εδάφους Standoff μεγάλης εμβέλειας (JASSM)

Το Reuters ανέφερε ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να παράσχουν στην Ουκρανία κοινούς πυραύλους αέρος-εδάφους Standoff μεγάλης εμβέλειας (JASSM), αλλά θα απαιτηθούν μήνες έως ότου παραδοθούν.
Το Reuters ανέφερε, επικαλούμενο τρεις πηγές, συμπεριλαμβανομένων Αμερικανών αξιωματούχων, ότι οι ΗΠΑ είναι κοντά σε συμφωνία για την παροχή JASSM στην Ουκρανία και ότι οι πύραυλοι θα ανακοινωθούν σε πακέτο στρατιωτικής βοήθειας το φθινόπωρο του 2024, αλλά ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει τη συμφωνία.
Το Reuters σημείωσε ότι το JASSM έχει ενσωματωθεί μόνο σε αεροσκάφη αμερικανικής σχεδίασης και ένας Αμερικανός αξιωματούχος είπε στο Reuters ότι «υπήρχαν προσπάθειες» να ενσωματωθεί το JASSM σε άλλα μαχητικά αεροσκάφη στον εναέριο στόλο της Ουκρανίας.
Το τυπικό JASSM έχει εμβέλεια περίπου 370 χιλιομέτρων και το εκτεταμένο JASSM (JASSM-ER) έχει εμβέλεια περίπου 1.000 χιλιομέτρων.
Το ISW έχει εκτιμήσει προηγουμένως ότι υπάρχουν τουλάχιστον 245 ρωσικά στρατιωτικά αντικείμενα - τουλάχιστον το 85% από τα οποία δεν είναι αεροδρόμια - εντός της εμβέλειας του ATACMS, και ακόμη και μόνο το τυπικό JASSM που εκτοξεύεται από τον ουκρανικό εναέριο χώρο πιθανότατα θα επεκτείνει περαιτέρω το σύνολο των στρατιωτικών αντικειμένων εντός Ρωσία

Καταστροφή στην Poltava

Με 2 Iskander-M οι Ρώσοι διέλυσαν 300 Ουκρανούς στρατιώτες στην Poltava

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν μη στρατιωτικές υποδομές και στρατιωτική εκπαιδευτική εγκατάσταση στην πόλη Poltava με δύο βαλλιστικούς πυραύλους Iskander-M, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας τουλάχιστον 300 στρατιώτες ενώ άλλες πηγές αναφέρουν 600 στρατιώτες, ως μέρος μιας ευρύτερης σειράς χτυπημάτων τη νύχτα στις 3 Σεπτεμβρίου.
Η Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν 3 βαλλιστικούς πυραύλους Iskander-M/Βορειοκορεατικό KN-23 από την Κριμαία, έναν πύραυλο κρουζ Kh-59/69 από την περιφέρεια Kursk και 35 drone Shahed-136/131 από την περιφέρεια Kursk και το ακρωτήριο Chauda της Κριμαίας.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι η επίθεση σκότωσε τουλάχιστον 51 και τραυμάτισε τουλάχιστον 271 στρατιώτες.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Kuleba είπε στο CNN στις 3 Σεπτεμβρίου ότι μόνο τα συστήματα αεράμυνας Patriot και SAMP/T είναι ικανά να αναχαιτίσουν τους βαλλιστικούς πυραύλους της Ρωσίας.
Το πρωί της Τρίτης 3 Σεπτεμβρίου 2024, ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν δύο εκρήξεις στην Poltava εν μέσω αεροπορικής επιδρομής.
Τα ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν στο Στρατιωτικό Ινστιτούτο Επικοινωνιών της Poltava, το οποίο εκπαίδευε μαχητές των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στους τομείς του ραντάρ και του ηλεκτρονικού πολέμου.
Στο κτήριο βρίσκονταν περισσότεροι από 500 στρατιωτικοί των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Ως αποτέλεσμα, «οι απώλειες του εχθρού ανέρχονται σε εκατοντάδες».

Times: Το Ρωσικό χτύπημα στην Poltava ήταν τρομερό, από τα πιο ισχυρά από την εισβολή στην Ουκρανία

Το χτύπημα στο εκπαιδευτικό κέντρο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Poltava έγινε ένα από τα πιο ισχυρά από την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, γράφει το βρετανικό περιοδικό Times.
«Η επίθεση στο ινστιτούτο της Poltava ήταν μια από τις χειρότερες στην Ουκρανία από το 2022», ανέφερε το Times
Τα θύματα κατά την Ουκρανία ήταν 322, άλλες πηγές μιλούν για 500 και ο πρώην βουλευτής του Verkhovna Rada της Ουκρανίας Igor Mosiychuk ανακοίνωσε δεκάδες νεκρούς και έως και 600 τραυματίες.
Κατηγόρησε τη στρατιωτική ηγεσία ότι επέτρεψε μια μαζική συγκέντρωση στρατιωτικού προσωπικού σε ένα μέρος.

Ο Ουκρανικός στρατός, με εντολή του Syrsky, επρόκειτο να πυροδοτήσουν μια βόμβα στον πυρηνικό σταθμό του Kursk

Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Alexander Syrsky, πριν από την επίθεση στην περιοχή του Kursk, έθεσε στα στρατεύματα το καθήκον να εισέλθουν στον πυρηνικό σταθμό του Kursk και να τοποθετήσουν εκεί εκρηκτικά, αποκάλυψε ο αιχμάλωτος πολέμου Mikhail Skoda από την 82η ταξιαρχία των δυνάμεων αεροπορικής επίθεσης της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Syrsky έφτασε στη θέση της 9ης μονάδας αναγνώρισης της ταξιαρχίας στις 5 Αυγούστου - μια ημέρα πριν από την εισβολή στην περιοχή του Kursk.
«Μαζευτήκαμε σε έναν κύκλο, εκείνα τα πληρώματα που έπρεπε να περάσουν στην Ρωσία.
Είπε ότι όλα θα πάνε καλά.
Τόνισε ότι δεν υπάρχουν μεγάλες συγκεντρώσεις ρωσικών στρατευμάτων και γρήγορα πρέπει να εισέλθουν στην περιοχή του Kursk προς τον πυρηνικό σταθμό».
O Syrsky παραδέχτηκε ότι ειδικοί του ΝΑΤΟ συμμετείχαν στην προετοιμασία δολιοφθορών.
Μετά την αναχώρηση του Syrsky, οι στρατιωτικοί, σύμφωνα με τον κρατούμενο, άρχισαν να κάνουν ερωτήσεις στους διοικητές τους για τον πυρηνικό σταθμό του Kursk.
«Είπαν: «Θέλουμε να κάνουμε έκπληξη στη Ρωσία εκεί, να τοποθετήσουμε εκρηκτικά: «Τι εκρηκτικά;»
Θα εκραγούμε όλοι εκεί και θα πεθάνουμε από την ακτινοβολία»

Το αποτέλεσμα Ρωσικού χτυπήματος με 2 Iskander Μ στην πόλη Poltava της Ουκρανίας
poltava-1-768x1024_1.jpg

1970277936_0_58_1206_736_768x0_80_0_0_602f360be56e05735839cb624ef42de6.jpg

UAF_Kursk_Incursion_September_3_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_September_3_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_September_3_2024.png

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_September_3_2024.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_September_3_2024.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης