Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σερβία: Ο Putin δεν διαμαρτυρήθηκε για τα Rafale, είναι πραγματικός φίλος της χώρας και γνώστης των Βαλκανίων

Σερβία: Ο Putin δεν διαμαρτυρήθηκε για τα Rafale, είναι πραγματικός φίλος της χώρας και γνώστης των Βαλκανίων
Ο αντιπρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vulin αναφέρθηκε σ τη συνάντησή του με τον Ρώσο ηγέτη στο περιθώριο του Ανατολικού Οικονομικού Forum στο Βλαδιβοστόκ
Ο αντιπρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vulin επισήμανε ότι μη θίγοντας το θέμα της αγοράς μαχητικών Rafale από τη Σερβία σε συνάντηση μαζί του, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin έδειξε σεβασμό στη χώρα του και απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι φίλος της Σερβίας.
«Ο Πρόεδρος Putin είναι ένας από τους μεγαλύτερους ηγέτες του κόσμου.
Είναι καλά ενημερωμένος για θέματα για τα οποία μιλάει και για τις αντιπαραθέσεις του.
Είμαι εντυπωσιασμένος από τις γνώσεις του για τη Σερβία και την περιοχή των Βαλκανίων» , είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Vecernje Novosti.
Όχι, δεν ανέφερε το Rafale, αλλά μίλησε για το εμπόριο, μια συμφωνία για το φυσικό αέριο και την υποστήριξη της Ρωσίας σε όλες τις προσπάθειες της Σερβίας.
Ο Πρόεδρος Putin είναι ο ειλικρινής φίλος της Σερβίας, που μας καταλαβαίνει.
Και μπορώ να πω ότι μας αγαπάει».

Θα μας απειλούσαν

«Φανταστείτε μια διαφορετική κατάσταση όταν ένας ηγέτης των ΗΠΑ ή της ΕΕ μιλάει μαζί μας μετά την υπογραφή σύμβασης για την αγορά αεροσκαφών Sukhoi: θα μας απειλούσαν με συλλογικές και ατομικές κυρώσεις, σταματώντας το κίνημά μας προς την ΕΕ,
Δεν θα φείδονταν προσπαθειών για να μας ανατρέψει μέσω μιας έγχρωμης επανάστασης, αντίθετα, δεν επέπληξε ποτέ τη Σερβία, καθώς σέβεται τις ανάγκες και τις αποφάσεις μας, και γι' αυτό τον αγαπούν οι Σέρβοι », είπε, σχολιάζοντας τη συνάντησή του με τον Ρώσο ηγέτη στο περιθώριο του Ανατολικού Οικονομικού Forum στο Βλαδιβοστόκ.
Ο Vulin δήλωσε στο TASS νωρίτερα ότι η σύμβαση της χώρας του για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών Rafale από τη Γαλλία δεν θα επιδεινώσει τις σχέσεις της με τη Μόσχα.
Η αντίδραση της Ρωσίας στη συμφωνία επιβεβαίωσε το σεβασμό που τρέφει προς τη Σερβία, επισήμανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης