Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρά τη συντριβή στο πεδίο της μάχης δεν βάζει μυαλό - Η Γαλλία εκσυγχρονίζει τα μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5F για την Ουκρανία

Παρά τη συντριβή στο πεδίο της μάχης δεν βάζει μυαλό - Η Γαλλία εκσυγχρονίζει τα μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5F για την Ουκρανία

Συνεχίζει να επιλέγει την λανθασμένη και ηττημένη πλευρά η Γαλλία

Σχετικά Άρθρα
Η Γαλλία εκσυγχρονίζει ορισμένα από τα μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5F που προορίζονται για την Ουκρανία για να μπορέσουν να χτυπήσουν επίγειους στόχους.
Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης SudOuest ανέφεραν σχετικά την Τετάρτη (18/9/2024).
Αυτή η τροποποίηση του γαλλικού αεροσκάφους δημιουργήθηκε και χρησιμοποιήθηκε κατά την υπηρεσία του μόνο ως μαχητικό και δεν προέβλεπε τη χρήση πυρομαχικών αέρος-εδάφους.
Ωστόσο, με βάση την επείγουσα ανάγκη της Ουκρανίας να διαθέτει πολυλειτουργικά μαχητικά αεροσκάφη που να μπορούν να πολεμούν εναέριους στόχους και να χτυπούν στόχους εδάφους, η Γαλλία αποφάσισε να τροποποιήσει ορισμένα από τα μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5F που έχει δεσμευτεί να προμηθεύει την Ουκρανία ως μέρος της στρατιωτικής της βοήθειας.

Polish_20240918_155936263_1.png

Στις αρχές Ιουνίου του τρέχοντος έτους, ο Γάλλος πρόεδρος Macron δήλωσε ότι η Ουκρανία θα λάβει μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5F.
Σύμφωνα με τα σχέδια, τα μαχητικά Mirage 2000-5 αναμένεται να παραδοθούν στην ουκρανική Πολεμική Αεροπορία έως το τέλος του 2024.
Δεν είναι ακόμη σαφές ποια όπλα θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το τροποποιημένο αεροσκάφος για να χτυπήσει επίγειους στόχους.
Ο πρώτος υποψήφιος για αυτόν τον ρόλο είναι η γαλλική βόμβα AASM, την οποία έχουν εμπειρία χρήσης οι Ουκρανοί πιλότοι που πετούν αεροσκάφη της σοβιετικής εποχής.
Μπορεί επίσης να υποτεθεί ότι το Mirage 2000-5F της Ουκρανίας θα προσαρμοστεί για να χρησιμοποιεί αμερικανικές βόμβες ακριβείας με κιτ JDAM, οι οποίες χρησιμοποιούνται επίσης ενεργά από την Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

jdam-pylon-uncropped.webp

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης