Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενεργειακή κατάρρευση στην Ουκρανία μετά το νέο ρωσικό σφυροκόπημα - Μείωση δυναμικότητας σε πυρηνικό σταθμό

Ενεργειακή κατάρρευση στην Ουκρανία μετά το νέο ρωσικό σφυροκόπημα - Μείωση δυναμικότητας σε πυρηνικό σταθμό
Η Energoatom δήλωσε ότι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στη μονάδα μειώθηκε κατά 33%, αλλά δεν διευκρίνισε πότε συνέβη αυτό
(upd) Καταρρέει ενεργειακά η Ουκρανία, μετά το νέο ρωσικό σφυροκόπημα.
Ρωσικές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν ενεργειακές εγκαταστάσεις και κρίσιμες υποδομές σε εννέα ουκρανικές περιοχές τις τελευταίες 24 ώρες, δήλωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι την Τετάρτη.
Επιθέσεις δέχθηκαν ενεργειακές εγκαταστάσεις στη δυτική περιφέρεια του Lviv, στο Sumy και στο Kharkiv στα βορειοανατολικά, στο Donetsk στα ανατολικά, στο ανατολικό-κεντρικό Dnipropetrovsk και στο Mykolaiv στα νότια, ανέφερε το υπουργείο Ενέργειας στο Telegram.
Το υπουργείο δεν παρείχε πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με την κλίμακα των πρόσφατων ζημιών στο ενεργειακό δίκτυο.

Μείωση δυναμικότητας σε πυρηνικό σταθμό

Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι δυναμικότητα μειώθηκε σε μία μονάδα του πυρηνικού σταθμού της Νότιας Ουκρανίας μετά από ρωσικές επιθέσεις που προκάλεσαν ζημιές στο σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η πυρηνική εταιρεία Energoatom.
«Δεν σημειώθηκαν ατυχήματα στον πυρηνικό σταθμό της Νότιας Ουκρανίας», ανέφερε η Energoatom στον αγγελιοφόρο Telegram.
Αντίθετα, ανέφερε ότι η παραγωγή μειώθηκε μετά από «εχθρικό βομβαρδισμό των υποδομών της Ukrenergo» και «σημαντικές διακυμάνσεις στις παραμέτρους του δικτύου».
Η Energoatom δήλωσε ότι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στη μονάδα μειώθηκε κατά 33%, αλλά δεν διευκρίνισε πότε συνέβη αυτό.
Οι ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας έχουν υποστεί αυξημένες ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη τους τελευταίους μήνες.
Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η χώρα έχει χάσει περίπου το ήμισυ της παραγωγικής της ικανότητας και τώρα βασίζεται κυρίως στην ενέργεια που παράγεται από τρεις πυρηνικούς σταθμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης