Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Τα καλά χαρτιά που έδειξαν χαρακτήρα και κράτησαν την αγορά

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Τα καλά χαρτιά που έδειξαν χαρακτήρα και κράτησαν την αγορά
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ψύχραιμα αντέδρασε σήμερα η μικρή μας αγορά και δεν είδαμε διάλυση αποτιμήσεων. Από τη μία αυτά που έγιναν στην Nvidia που έχει κάνει ράλι τεραστίων διαστάσεων, δε μας αφορούν και τόσο και από την άλλη οι ελκυστικές αποτιμήσεις, αν είχαμε μεγάλη πτώση σίγουρα θα έφερναν τοποθετήσεις. Μάλιστα στις τελικές δημοπρασίες είδαμε να πέφτει μεγάλο σκούπισμα από τους αγοραστές. Καλό τελικά το κλείσιμο και σχεδόν στο υψηλό ημέρας με το τζίρο αν αφαιρέσουμε τα πακέτα να είναι χαμηλός. Στις 1.435,79 μονάδες με απώλειες 0,71% και σχεδόν 100 εκατ. ευρώ συναλλαγές.

ΟΤΕ: Πρώτος και καλύτερος γύρισε στο συν την ώρα που πιεζόταν η αγορά. Από νωρίς με καλή συμπεριφορά και τελικά έκλεισε και στο υψηλό ημέρας. Στα 15,09 ευρώ και στο +1,28%. Η μετοχή με την καλύτερη πορεία στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

CENERGY: Οι ισχυρές προοπτικές έχουν κάνει τους επενδυτές να θέλουν την αύξηση κεφαλαίου και όποτε κάνει λίγο πίσω, εμφανίζονται αγοραστές. Στο υψηλό ημέρας και αυτή και στα 9,70 ευρώ με άνοδο 0,83%.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Η χθεσινή τηλεδιάσκεψη και τα αποτελέσματα εξαμήνου έβαλαν πάλι τη μετοχή στο επίκεντρο. Στα 10,78 ευρώ με άνοδο 0,75%.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Δεν υποχωρεί, αφού έχει δημόσια πρόταση μπροστά της.

ΟΠΑΠ: Η μηχανή παραγωγής μετρητών δεν είναι εύκολο να υποχωρήσει σημαντικά. Έχει μπροστά της να δώσει 0,60 ευρώ. Στα 16,09 ευρώ και στο -0,06%.

MOTOR OIL: Θα μας εκπλήξει ευχάριστα. Χρηματιστηριακά αναφερόμαστε πάντα. Έκανε ένα μεγάλο πακέτο και συνολικά είχε πάλι καλές συναλλαγές. Στα 21,90 ευρώ και με απώλειες 0,90%.

AEGEAN AIRLINES: Ο τουρισμός πάει αρκετά καλά, ενώ και η είδηση που έβγαλε βοήθησε τη μετοχή. Εμείς θα σημειώσουμε και την πτωτική πορεία των τιμών του πετρελαίου.

COCA COLA: Μεταξύ των μετοχών που επιδεικνύουν σοβαρότητα.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Υπό πίεση το τελευταίο διάστημα και αρχίζει να παίρνει κλίση το γράφημα. Οι μεταλλουργικές εταιρείες στο εξωτερικό δέχονται ισχυρή πίεση και ίσως αυτός να είναι ο λόγος της υποχώρησης της μετοχής. Στα 33,80 ευρώ και στο -2,03%.

PRODEA: Πιστή στο ραντεβού της σχεδόν καθημερινά με το -9%. Κάνει μια βόλτα από εκεί με λίγα κομμάτια, που δεν είναι ικανά για να διαμορφώσουν την τελική τιμή και κλείνει αμετάβλητη.

OPTIMA BANK: Έκλεισε στο υψηλό ημέρας και ισοφάρισε τα ιστορικά υψηλά της που ήταν στα 13,20 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Συνέχισε ανοδικά. Η διασπορά είναι περιορισμένη και γίνεται εύκολα αυτή η κίνηση. Οι νέοι μέτοχοι, αυτοί της Παγκρήτιας πάντως δεν είναι ικανοποιημένοι από τη σχέση ανταλλαγής και ειδικά όσοι είχαν μπει στην τελευταία αύξηση βλέπουν τεράστια ζημιά, η οποία ακόμα και με την άνοδο της μετοχής, δε βελτιώνεται.

ΑΔΜΗΕ: Μικρή συνέχεια στη χθεσινή έντονα ανοδική κίνηση. Στα 2,23 ευρώ και στο +0,90%.

ΕΛΒΕ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ: Μία μικρή σε κεφαλαιοποίηση εταιρεία, η οποία δε δίνει πολλές αφορμές για σχολιασμό, όμως προσφέρει κορυφαία μερισματική απόδοση εδώ και αρκετά χρόνια. Είναι τέτοιες οι αποδόσεις που έχει δώσει, που κάποιοι μακροπρόθεσμη επενδυτές την έχουν τσάμπα. Δηλαδή από μερίσματα και επιστροφές έχουν βγάλει το κόστος αγοράς της μετοχής. Τώρα πήρε απόφαση η γενική συνέλευση για διανομή 0,40 ευρώ ανά μετοχή. Το δικαίωμα θα αποκοπεί στις 23 Οκτωβρίου. Η απόδοση είναι 7% αλλά πριν μερικά χρόνια η τιμή της μετοχής ήταν η μισή!

BIOKAPΠΕΤ: Πάλι πακέτο στη μετοχή 200 χιλ. τεμαχίων. Έχουν γίνει πολλά εδώ και αρκετούς μήνες αλλά δεν έχουμε δει προκοπή. Στα 2,03 ευρώ σήμερα και στο +3,57%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης