Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Διατήρηση του επιφυλακτικού κλίματος περιμένουν οι αναλυτές – Στήριξη από Fitch

Χρηματιστήριο: Διατήρηση του επιφυλακτικού κλίματος περιμένουν οι αναλυτές – Στήριξη από Fitch
Οι ανησυχίες για ύφεση στις ΗΠΑ αναμένεται να επηρεάσουν και σήμερα την πορεία των διεθνών αγορών
Σχετικά Άρθρα
Οι ανησυχίες των επενδυτών για το ενδεχόμενο να πάει σε ύφεση η αμερικανική οικονομία θα επηρεάσει και σήμερα τις αγορές.
Έτσι αναλυτές περιμένουν διατήρηση του αρνητικού momentum, ωστόσο τα καλά αποτελέσματα μεγάλων εταιρειών θα μπορούσαν να περιορίσουν το περιθώριο υποχώρησης.
Η αναβάθμιση των ελληνικών τραπεζών από τη Fitch θα μπορούσε να περιορίσει τις πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές, ενώ η πορεία των πωλήσεων τον Αύγουστο από τη Jumbo και η ανακοίνωση αγοράς ιδίων μετοχών με στόχο την ακύρωση θα βάλει και την εν λόγω εταιρεία στο επίκεντρο.
Επίσης χθες, η Quest δημοσίευσε αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου ανώτερα των εκτιμήσεων λόγω της καλύτερης πορείας του εμπορικού κλάδου και του κλάδου της πληροφορικής.
Η Attica Bank δημοσίευσε πρόσκληση για έκτακτη γενική συνέλευση με σκοπό την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως 672 εκατ. ευρώ με τιμή 1,87 ευρώ ανά μετοχή. Παράλληλα θα γίνει reverse split στη μετοχή με αναλογία 100 προς 1. Είναι επομένως πιθανό να πιεστεί σημαντικά η μετοχή.

Eurobank Equities
Σήμερα το αρνητικό κλίμα είναι πιθανό να διατηρηθεί, καθώς οι επενδυτές διατηρούν στάση αποφυγής κινδύνου ενόψει των αμερικανικών στοιχείων που θα διαμορφώσουν τις αντιλήψεις για την ισχύ της αμερικανικής οικονομίας.

Optima Bank
Περιμένουμε οι διεθνείς αγορές να δώσουν τον τόνο στο Χ.Α. σήμερα με τη Jumbo να είναι στο επίκεντρο.

Beta
Οι ξένες αγορές ενδέχεται να κρατήσουν στάση αναμονής ενόψει στων στοιχείων για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ μετά τα αδύναμα στοιχεία για τη μεταποίηση. Ως εκ τούτου, αναμένουμε ότι η αγορά θα ακολουθήσει τις ξένες αγορές, ενώ η αναβάθμιση των τραπεζών από τη Fitch επίσης μπορεί να προσφέρει στήριξη.

Κύκλος
Στο Χ.Α., είναι πιθανή η επάνοδος της προσπάθειας για προσέγγιση της περιοχής των 1450 μονάδων του Γ.∆. καθώς επιβεβαιώθηκε η στήριξη στην περιοχή των 1430 μονάδων.

Depolas

Επαναφορά το ΓΔΧΑ σε γνώριμη περιοχή καταγράφηκε χθες καθώς και οι υπόλοιποι Ευρωπαϊκοί μετοχικοί δείκτες είχαν μια παρόμοια συνεδρίαση μετά και τα χειρότερα μεγέθη μεταποίησης και υπηρεσιών.  Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις λιανικές πωλήσεις Ιουλίου της Ευρωζώνης, τους δείκτες μεταποίησης και υπηρεσιών PMI Αυγούστου (τελευταία μέτρηση) καθώς και στοιχεία εργασίας στις ΗΠΑ. Τα τελευταία σε συνδυασμό με τα αυριανά μεγέθη για την διαφορά ημερομίσθιων στις ΗΠΑ θα συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών. Πιθανότερο σενάριο είναι να συνεχιστεί η συσσώρευση στο ΧΑ και σήμερα.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης