Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τελευταία εξέλιξη - Δανεισμός 600 εκατ. ευρώ για το Εllinikon Μall από Εurobank, Τράπεζα Πειραιώς και Αlpha Bank

Τελευταία εξέλιξη - Δανεισμός 600 εκατ. ευρώ για το Εllinikon Μall από Εurobank, Τράπεζα Πειραιώς και Αlpha Bank
Η κατασκευή του νέου εμπορικού κέντρου εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του 2027 και θα είναι το μεγαλύτερο στη Νότια Ευρώπη
Mετά την αναχρηματοδότηση του δανεισμού των εμπορικών κέντρων της Lamda Μalls (600 εκατ. ευρώ) την περασμένη άνοιξη, η εταιρεία διαπραγματεύεται με τις τράπεζες για τον δανεισμό της Εllinikon Mall (πρώην Bουλιαγμένης) έως 600 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του έργου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες οι οποίες αναμένεται να συμμετάσχουν στην χρηματοδότηση project finance με εξασφαλιστικά δικαιώματα (ενεχυρίαση μετοχών, ειδικός λογαριασμός μετοχικού κεφαλαίου κ.α.) είναι η Eurobank, Piraeus Bank και Alpha Bank.
Με βάση το πλάνο της νέας θυγατρικής του εμπορικού κέντρου που θα κατασκευαστεί μέχρι τώρα έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις εκμίσθωσης καταστημάτων για το 70% της μεικτής εκμισθώσιμης επιφανείας και έως το τέλος της χρονιάς αναμένεται να έχουν υπογραφεί συμβάσεις για το 83%.

Υπενθυμίζεται ότι το εμπορικό κέντρο θα περιλαμβάνει μόνο καταστήματα λιανικής και όχι γραφεία ενώ τις κατασκευαστικές εργασίες που ξεκινούν το δεύτερο εξάμηνο έχει αναλάβει η εταιρεία Άκτωρ.
Η κατασκευή του νέου εμπορικού κέντρου εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του 2027 και σύμφωνα με την εισηγμένη θα πρόκειται για το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στη Νότια Ευρώπη με έκταση 1,5 φορά μεγαλύτερη από το Μall Athens, 280 καταστήματα ενώ υπολογίζεται ότι, θα υποδεχθεί 17 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.
Στις αρχές Αυγούστου, ολοκληρώθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Lamda Vouliagmenis κατά 30 εκατ. ευρώ και τα συνολικά κεφάλαια ανήλθαν σε 235 εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία την περασμένη χρονιά πραγματοποίησε την δεύτερη χρήση της, καθώς ξεκίνησε το επενδυτικό της πλάνο το 2022.

Στην χρήση του 2023, δεν εμφάνισε έσοδα και πραγματοποίησε καθαρά κέρδη μετά φόρων 10 εκατ. ευρώ που προήλθαν από την μεταβολή της εύλογης αξίας των ακινήτων.
Στα τέλη της περασμένης χρονιάς ο κλάδος των εμπορικών κέντρων μεταφέρθηκε στην Lamda Malls με σκοπό την αποτελεσματικότερη διαχείριση της δραστηριότητας και άμεσος ιδιοκτήτης είναι η Lamda Εllinikon Holdings Smsa, 100% θυγατρική της Lamda Malls.
H εισαγωγή των μετοχών της τελευταίας στο χρηματιστήριο αναβλήθηκε καθώς η εισηγμένη Lamda έλαβε προσφορές με αποτιμήσεις που περιλάμβαναν 30% έκπτωση, δηλαδή με την ίδια έκπτωση που διαπραγματεύεται ο κλάδος στην αγορά.

Παφίλας Δημήτρης
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης