Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Το ΝΑΤΟ φοβάται ότι οι Ουκρανοί θα φύγουν σύντομα από το Kursk, πληρώνοντας βαρύ τίμημα

Bloomberg: Το ΝΑΤΟ φοβάται ότι οι Ουκρανοί θα φύγουν σύντομα από το Kursk, πληρώνοντας βαρύ τίμημα
Αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ φοβούνται ότι τα ουκρανικά στρατεύματα θα μπορούσαν να αναγκαστούν να παραδώσουν το Kursk
Οι σύμμαχοι της Ουκρανίας ανησυχούν ότι στον απόηχο της επιτυχημένης επίθεσης του ρωσικού στρατού, τα ουκρανικά στρατεύματα θα να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν το Κursk μέσα σε λίγους μήνες, μετέδωσε το Bloomberg επικαλούμενο αξιωματούχους.
Το πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε ότι ένα μήνα μετά την ουκρανική επιχείρηση, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξακολουθούσαν να διερωτώνται που αποσκοπεί η Ουκρανία με τη στρατιωτική επιχείρηση σε ρωσικό έδαφος.
Ορισμένοι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ φοβούνται ότι τα ουκρανικά στρατεύματα θα μπορούσαν να αναγκαστούν να παραδώσουν το Kursk «μέσα σε λίγους μήνες εάν η Μόσχα πραγματοποιήσει μεγαλύτερη αντεπίθεση».
Καθώς οι ρωσικές δυνάμεις πιέζουν στο Donbass ορισμένοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι «το κόστος της επιχείρησης στο Kursk μπορεί να αποδειχθεί υψηλό» για την Ουκρανία, σημειώνεται το δημοσίευμα.
Το Bloomberg ανέφερε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky είπε ότι το Κίεβο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την κατάσταση στο Kursk «ως διαπραγματευτικό χαρτί στις συνομιλίες».
«Αλλά χωρίς κανένα σημάδι από τη Μόσχα ότι είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί σοβαρά, ορισμένοι σύμμαχοι ανησυχούν ότι η Ουκρανία μπορεί να μην είναι σε θέση να το κρατήσει αρκετό καιρό ώστε να έχει κάποια ώθηση σε οποιεσδήποτε διπλωματικές προσπάθειες», πρόσθεσε το πρακτορείο ειδήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης