Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η Boeing «παγώνει» τις προσλήψεις και απολύει εργαζομένους

ΗΠΑ: Η Boeing «παγώνει» τις προσλήψεις και απολύει εργαζομένους
Περισσότεροι από 30.000 εργαζόμενοι συνεχίζουν την απεργία τους για τέταρτη ημέρα
Σχετικά Άρθρα
Να «παγώσει» τις προσλήψεις και να προχωρήσει σε απολύσεις εντός των επόμενων εβδομάδων, ετοιμάζεται η Boeing, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε στους υπαλλήλους ο οικονομικός διευθυντής Brian West.
Ο αμερικανικός κολοσσός αεροναυπηγικής βρίσκεται από την Παρασκευή 13/9 αντιμέτωπος με μια μεγάλη απεργία που έχει παραλύσει την παραγωγή των αεροσκαφών 737 MAX και 777.
Περισσότεροι από 30.000 εργαζόμενοι, που κατασκευάζουν αεροσκάφη της εταιρείας στα εργοστάσιά της στις δυτικές ΗΠΑ, συνεχίζουν την απεργία τους για τέταρτη ημέρα.
«Ξέρω ότι αυτές οι ενέργειες θα προκαλέσουν αβεβαιότητα και ανησυχία. Αυτή η απεργία θέτει σε κίνδυνο την ανάκαμψή μας και πρέπει να λάβουμε τα αναγκαία μέτρα για να διαφυλάξουμε τη ρευστότητα και να διασφαλίσουμε το κοινό μας μέλλον», πρόσθεσε ο West.
Οι διαπραγματευτές της εταιρείας και του συνδικάτου θα ξαναρχίσουν την Τρίτη 17/9 τις συνομιλίες για τη νέα σύμβαση εργασίας.
Την περασμένη εβδομάδα, η Διεθνής Ένωση Μηχανικών και Εργαζομένων Αεροδιαστημικής (IAM), το μεγαλύτερο συνδικάτο της Boeing, απέρριψε την πρόταση που περιλάμβανε μισθολογικές αυξήσεις ύψους 25% μέσα σε μια τετραετία, αλλά χωρίς ετήσιο μπόνους αποδοτικότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης