Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πιερρακάκης: Πρόγραμμα αναβάθμισης και ανακαίνισης σχολείων, αρχικού ύψους 250 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Πιερρακάκης: Πρόγραμμα αναβάθμισης και ανακαίνισης σχολείων, αρχικού ύψους 250 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ
"Προκειμένου να παρέχουμε στα παιδιά μας τα εφόδια για να αντιμετωπίσουν το αύριο, ενισχύουμε το στελεχιακό δυναμικό των σχολείων και επενδύουμε στις υποδομές. Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας στα σχολεία απαιτεί ασφαλείς και σύγχρονες τάξεις", τόνισε ο Κ. Πιερρακάκης
Στο πρόγραμμα αναβάθμισης και ανακαίνισης σχολείων, αρχικού ύψους 250 εκατ. ευρώ, με την ονομασία «Πρόγραμμα Μαριέττας Γιαννάκου» που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, στην 88η ΔΕΘ, αναφέρεται ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κ. Πιερρακάκης.
Ο κ. Πιερρακάκης σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ "ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε στη ΔΕΘ πρόγραμμα αναβάθμισης και ανακαίνισης σχολείων, αρχικού ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ. Το πρόγραμμα ονομάζεται «Μαριέττα Γιαννάκου» προς τιμήν της αείμνηστης εμβληματικής πολιτικού που έγραψε τη δική της ιστορία στην Παιδεία"
Ο υπουργός δεν απαρλείπει να αναφερθεί στο άνοιμα των σχολείων την Τετάρτη 11/9, σημειώνοντας ότι "προκειμένου να παρέχουμε στα παιδιά μας τα εφόδια για να αντιμετωπίσουν το αύριο, ενισχύουμε το στελεχιακό δυναμικό των σχολείων και επενδύουμε στις υποδομές. Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας στα σχολεία απαιτεί ασφαλείς και σύγχρονες τάξεις".
"Ξεκινά η χρονιά του σχολείου. Για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας", καταλήγει ο κ. Πιερρακάκης.
sxolieia.JPG

Τι ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του το βράδυ του Σαββάτου 7/9 στο Βελλίδειο ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα 250 εκατομμυρίων ευρώ για την ανακαίνιση εκατοντάδων σχολείων , με την ονομασία «Πρόγραμμα Μαριέττας Γιαννάκου», "για να τιμήσουμε μία εμβληματική φυσιογνωμία της παράταξής μας, που υπηρέτησε τη δημόσια παιδεία με πάθος, αυταπάρνηση και αγάπη".
Εξήγησε πως "δεν μιλάμε για συγκλονιστικές αλλαγές, αλλά βαψίματα, σοβατίσματα, τουαλέτες, αθλητικές εγκαταστάσεις. Αναλογιστείτε σε πόσα σχολεία πηγαίνω στην περιφέρεια και βλέπω εγκαταλελειμμένα γήπεδα μπάσκετ ή ποδοσφαίρου, τα οποία με λίγα χρήματα μπορούν να φτιαχτούν. Θα αλλάξει η όψη χιλιάδων σχολείων με ένα τέτοιο πρόγραμμα".
Πρόσθεσε ότι τα κονδύλια θα προέλθουν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, "όμως, στόχος μου είναι το ποσό αυτό να αυξηθεί σημαντικά, μέσω ενός καλέσματος το οποίο θα κάνουμε για σημαντικές ιδιωτικές χορηγίες".
"Γιατί θα το ξαναπώ: και οι πλούσιοι αυτής της χώρας έχει έρθει η ώρα να επωμιστούν μεγαλύτερο μερίδιο ευθυνών στην ανασυγκρότηση της πατρίδας, όπως άλλωστε το έκαναν όλοι οι μεγάλοι ευεργέτες του παρελθόντος", κατάληξε ο κ.Μητσοτάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης