Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

Ράλι Ακρόπολις 2024: Η Hyundai κάνει το «1-2-3» με νικητή τον Neuville!

Ράλι Ακρόπολις 2024: Η Hyundai κάνει το «1-2-3» με νικητή τον Neuville!
O Thierry Neuville έκανε ένα αποφασιστικό βήμα προς την κατάκτηση του πρώτου του τίτλου στο WRC, κερδίζοντας το εξουθενωτικό Ακρόπολις. Ο Βέλγος οδηγός κατέκτησε την κορυφή του αγώνα, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πιο σκληρούς στην πρόσφατη ιστορία του WRC, και ενίσχυσε το προβάδισμά του στο πρωτάθλημα
Ο Neuville κυριάρχησε στον τετραήμερο αγώνα στη Λαμία, αφήνοντας πίσω του τον ομόσταυλό του, Dani Sordo, ενώ ο μεγαλύτερος αντίπαλός του για τον τίτλο, Sebastien Ogier, εγκατέλειψε στην ειδική διαδρομή Wolf Power Stage λόγω ανατροπής.
Ο Ott Tanak συμπλήρωσε το βάθρο, σε έναν αγώνα που οι σκληροί ελληνικοί χωματόδρομοι έφεραν δυσκολίες στα πληρώματα, μετατρέποντας τον αγώνα σε μια δοκιμασία αντοχής και επιβίωσης.

Αναλυτικότερα το τι έγινε στο Ακρόπολις

Ο Neuville, μαζί με τον συνοδηγό του Martijn Wydaeghe, κατέκτησαν τη δεύτερη νίκη της σεζόν με διαφορά 1 λεπτό και 36,8 δευτερόλεπτα από τον ομόσταυλό του Dani Sordo, ενώ ο Ott Tanak συμπλήρωσε το βάθρο, με διαφορά 2 λεπτά και 57,3 δευτερόλεπτα. Η εγκατάλειψη του Ogier στη Wolf Power Stage έδωσε στον Neuville ένα μεγάλο προβάδισμα στο πρωτάθλημα.

Ο αγώνας ήταν εξαιρετικά δύσκολος, με τους σκληρούς ελληνικούς χωματόδρομους να προκαλούν προβλήματα σχεδόν σε όλα τα πληρώματα. Ο Neuville ξεκίνησε πρώτος την Παρασκευή, αλλά το Hyundai i20 N Rally1 αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα, λειτουργώντας με τρεις κυλίνδρους στις πρώτες ειδικές, αφήνοντάς τον 45,2 δευτερόλεπτα πίσω στην τρίτη θέση (Διαβάστε περισσότερα)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης