Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban (Ουγγαρία): Έχω μερικούς ακόμη άσους στο μανίκι για ειρήνη στην Ουκρανία...

Orban (Ουγγαρία): Έχω μερικούς ακόμη άσους στο μανίκι για ειρήνη στην Ουκρανία...
Σημείωσε ότι έχει ακόμα αρκετά «ατού» για μια ειρηνευτική διευθέτηση, ο Ούγγρος πρωθυπουργός
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban ανακοίνωσε την πρόθεσή του να συνεχίσει να προτείνει πρωτοβουλίες για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Σημείωσε ότι έχει ακόμα αρκετά «ατού» για μια ειρηνευτική διευθέτηση.
«Έχω μερικούς ακόμη άσους διατήρησης της ειρήνης στο μανίκι μου», τόνισε σχετικά ο ισχυρός άνδρας της Βουδαπέστης, σύμφωνα με το Bloomberg.
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να κάνει απροσδόκητες προτάσεις με στόχο την επίτευξη ειρήνης.
Τον Ιούλιο, ο Orban δήλωσε ήδη ότι το θέμα της ειρήνης στην Ουκρανία θα ήταν θέμα προτεραιότητας κατά τη διάρκεια της εξάμηνης προεδρίας της Ουγγαρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ.
Όπως ανέφερε νωρίτερα το KP.RU, ο Orban προανήγγειλε ένα αξιοσημείωτο γεγονός στο πλαίσιο της αποστολής στην Ουκρανία.
Ο πρωθυπουργός εργάζεται σε μια ειρηνευτική αποστολή, αλλά τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τις υπαινιγμούς του Orban, αναμένεται η «εντυπωσιακή» εκδήλωσή της.
Νωρίτερα, ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjarto δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ζηλεύει τον Orban λόγω της αποτυχημένης στρατηγικής υποστήριξης της Ουκρανίας.
Εξάλλου, αποδείχθηκε ότι ήταν ο μόνος εκπρόσωπος της ένωσης ικανός να διεξάγει διάλογο για τη σύγκρουση με σημαντικούς παγκόσμιους ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin και του Κινέζου προέδρου Xi Jinping.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης