Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το μεγάλο εργατικό συνδικάτο των ΗΠΑ Teamsters αρνείται να υποστηρίξει την Harris για χάρη του Trump – Πρώτη φορά δεν στηρίζουν Δημοκρατικούς

Το μεγάλο εργατικό συνδικάτο των ΗΠΑ Teamsters αρνείται να υποστηρίξει την Harris για χάρη του Trump – Πρώτη φορά δεν στηρίζουν Δημοκρατικούς

Η κίνηση είναι ένα σημαντικό πλήγμα για την εκστρατεία της Harris

Σχετικά Άρθρα
Το σωματείο Teamsters της Αμερικής με 1,3 εκατομμύρια μέλη δεν υποστηρίζει την υποψήφια για την προεδρία των Δημοκρατικών για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες—επειδή τα περισσότερα μέλη υποστηρίζουν τον Donald Trump.
Την Τετάρτη, ο Sean O'Brien, πρόεδρος της International Brotherhood of Teamsters, ανακοίνωσε ότι η οργάνωσή του δεν θα υποστηρίξει κανέναν υποψήφιο.
«Δυστυχώς, κανένας από τους μεγάλους υποψήφιους δεν μπόρεσε να αναλάβει σοβαρές δεσμεύσεις στο σωματείο μας για να διασφαλίσει ότι τα συμφέροντα των εργαζομένων τίθενται πάντα πάνω από τις μεγάλες επιχειρήσεις», είπε.
Η κίνηση έρχεται μετά την εσωτερική δημοσκόπηση που έδειξε ότι σχεδόν το 60% των μελών υποστήριξε τον πρώην πρόεδρο και υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων Trump, ενώ μόλις το 34% υποστήριξε την σημερινή αντιπρόεδρο και υποψήφια των Δημοκρατικών, Kamala Harris.
Η κίνηση είναι ένα σημαντικό πλήγμα για την εκστρατεία της Harris.
Το σωματείο έχει υποστηρίξει τον υποψήφιο για την προεδρία των Δημοκρατικών σε κάθε κούρσα από το 1996 και τα μέλη του έχουν συχνά αποδειχθεί ότι είναι αφοσιωμένοι αγωνιστές, ιδιαίτερα σε πολιτείες swing.
Τα μέλη της Ένωσης έχουν επίσης μεγαλύτερη τάση να προσέρχονται και να ψηφίζουν.
Οι βασικές πολιτείες του Μίσιγκαν, της Νεβάδας και της Πενσυλβάνια έχουν μεγάλο αριθμό συνδικαλισμένων εργαζομένων.
Σε μια προεκλογική στάση στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη, ο Trump είπε ότι η κίνηση ήταν «μεγάλη τιμή».
«Δεν πρόκειται να υποστηρίξουν τους Δημοκρατικούς.
Αυτό είναι μεγάλο πράγμα», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης