Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο ΟΗΕ σχεδιάζει ήδη τον δεύτερο γύρο εμβολιασμού της πολιομυελίτιδας για να σωθούν τα παιδιά της Γάζας – Βαρύτητα στα ανήλικα κάτω των 10 ετών

Ο ΟΗΕ σχεδιάζει ήδη τον δεύτερο γύρο εμβολιασμού της πολιομυελίτιδας για να σωθούν τα παιδιά της Γάζας – Βαρύτητα στα ανήλικα κάτω των 10 ετών

Υπάρχουν πάνω από 44.000 παιδιά που γεννήθηκαν τον τελευταίο χρόνο και δεν έχουν λάβει τον βασικό τους εμβολιασμό

Σχετικά Άρθρα
Ο δεύτερος γύρος μιας εκστρατείας εμβολιασμού για την προστασία 640.000 παιδιών στη Γάζα από την πολιομυελίτιδα θα προσφέρει επίσης μικροθρεπτικά συστατικά -απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα- και θα διεξαγάγει διατροφικό έλεγχο, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Ταμείου του ΟΗΕ για τα παιδιά.
Γίνονται επίσης συζητήσεις σχετικά με τη σκοπιμότητα της προσθήκης περαιτέρω εμβολιασμών στην εκστρατεία, συμπεριλαμβανομένου του εμβολιασμού κατά της ιλαράς, δήλωσε ο αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής της UNICEF για ανθρωπιστική δράση και επιχειρήσεις εφοδιασμού.
«Υπάρχουν πάνω από 44.000 παιδιά που γεννήθηκαν τον τελευταίο χρόνο και δεν έχουν λάβει τον βασικό τους εμβολιασμό», είπε την Πέμπτη (19/9/2024).
Ο πρώτος γύρος της εκστρατείας εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας, που ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου, έφτασε τον στόχο του για το 90% των παιδιών κάτω των 10 ετών, δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA).
Διεξήχθη σε φάσεις σε διάστημα δύο εβδομάδων κατά τη διάρκεια ανθρωπιστικών παύσεων στις μάχες μεταξύ Ισραηλινών και παλαιστινιακών μαχητών της Hamas.
Ένας δεύτερος γύρος εμβολιασμών κατά της πολιομυελίτιδας πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός τεσσάρων εβδομάδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης