Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Το στοίχημα της Frigoglass και τι θα φέρει η συμφωνία που ανακοίνωσε - Στο limit up η μετοχή

tags :
Το στοίχημα της Frigoglass και τι θα φέρει η συμφωνία που ανακοίνωσε - Στο limit up η μετοχή
Όπως και να έχει με αποτίμηση 15,3 εκατ. ευρώ και αριθμό μετοχών 89 εκατ. μετοχές θα «τυπωθούν» περισσότερες από 30 εκατ. νέες μετοχές και ίσως και πάνω από 36 εκατ.
Σχετικά Άρθρα

(Update) Η Frigoglass με τιμή 0,1720 ευρώ και αφού έχει προηγηθεί πριν κάποιους μήνες και reverse split, έκανε μία πρώτη κίνηση σε μία προσπάθεια να αποκτήσει αντικείμενο, αλλά και ίσως να βγει από την κατηγορία της Επιτήρησης, ώστε να μην κινδυνεύσει με διαγραφή, όταν ισχύσει ο νέος κανονισμός του Γιάννου Κοντόπουλου.
Η κίνηση αυτή οδήγησε σήμερα τη μετοχή στο +10% και στα 0,1890 ευρώ που είναι και το limit up και μάλιστα υπάρχει ανεκτέλεστο στους αγοραστές 462 χιλ.τεμαχίων. 
Μετοχή, με πιστούς «φίλους» οι οποίοι ελπίζουν πως κάποια στιγμή θα δουν ράλι και θα κερδίσουν πολλά, δεν έχει καταφέρει εδώ και πολλά χρόνια να δώσει κάτι.
Όσοι πόνταραν στην «ολική επαναφορά» στα χρόνια που προηγήθηκαν μόνο χασούρες αποκόμισαν, καθώς η τελευταία εξέλιξη υπενθυμίζεται πως ήταν η απώλεια του βασικού περιουσιακού στοιχείου, το οποίο πήρα οι ομολογιούχοι.
Έτσι σήμερα η Frigoglass με περιουσιακό στοιχείο μόλις το 15% της παλιάς δραστηριότητας, δεν έχει κάτι να προσφέρει.
Όμως την περασμένη Παρασκευή ανακοίνωσε προέβη στην υπογραφή νομικά δεσμευτικής συμφωνίας με τις ισπανικές εταιρείες Tricorporación, S.L. και World on - Premise España, S.L., ιδιοκτήτριες της ισπανικής εταιρείας Provisiona Iberia, S.L. και της πορτογαλικής εταιρείας Serlusa Refrigerantes, LDA αντίστοιχα.
Σύμφωνα με την ανωτέρω νομικά δεσμευτική συμφωνία, η Provisiona και η Serlusa Refrigerantes, οι οποίες δραστηριοποιούνται με τη διακριτική επωνυμία “Interbeverage Services” στην αγορά της εμπορίας και συντήρησης επαγγελματικών ψυγείων, θα καταστούν 100% θυγατρικές της Εταιρείας, ενώ οι Νεοι Μέτοχοι θα αποκτήσουν ποσοστό συμμετοχής στην Εταιρεία που θα κυμαίνεται μεταξύ 25% και 29,5%.
Προφανώς και η απόκτηση των δύο εταιρειών, με αντάλλαγμα μετοχές, από τη μία φέρνει dilution, αλλά από την άλλη φέρνει και περιεχόμενο.
Σήμερα οι μέτοχοι δεν έχουν κάτι να περιμένουν, αλλά από τη συγχώνευση θα δουν στον ισολογισμό τζίρο και ίσως αν έχουν όλα ολοκληρωθεί εντός του έτους να δουν και βελτίωση ιδίων κεφαλαίων.
Δυστυχώς, η ανακοίνωση δε δίνει λεπτομέρειες, όπως τα οικονομικά μεγέθη που θα ήταν χρήσιμα για να υπολογίσουν οι μέτοχοι την αξία και ίσως να έπρεπε να ήταν ένα ερώτημα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προς την εταιρεία για να προσφέρει περισσότερη πληροφόρηση.
Από μία έρευνα στο διαδίκτυο, όπως ήταν αναμενόμενο, φαίνεται πως αποκτά δύο μικρές εταιρείες με τη μία να έχει τζίρο 3,5 εκατ. ευρώ.
Όπως και να έχει με αποτίμηση 15,3 εκατ. ευρώ και αριθμό μετοχών 89 εκατ. μετοχές θα «τυπωθούν» περισσότερες από 30 εκατ. νέες μετοχές και ίσως και πάνω από 36 εκατ. μετοχές, ανάλογα με το ποσοστό που τελικά θα λάβει ο νέος μέτοχος.
Έτσι ο αριθμός των μετοχών θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 120 εκατ. μετοχές και η αποτίμηση με σημερινές τιμές να φτάσει τα 21 εκατ. ευρώ.
Η Frigoglass είχε ίδια κεφάλαια 834 χιλ. ευρώ στη λήξη του 2023 ενώ δεν έχει δημοσιεύσει αποτελέσματα εξαμήνου. Η ονομαστική αξία της μετοχής είναι 0,04 ευρώ.
Με την κίνηση βελτιώνει κάπως τα ίδια κεφάλαια, ενώ αποκτά και τζίρο.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης