Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Ανδρεάδης (AS Company): Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για τη μετοχή – Προς νέα εξαγορά σε Ελλάδα ή Ρουμανία

Ανδρεάδης (AS Company): Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για τη μετοχή – Προς νέα εξαγορά σε Ελλάδα ή Ρουμανία
Από την εξαγορά που ολοκλήρωσε τον Ιούλιο περιμένει τζίρο 5 εκατ. ευρώ το 2025 και 7 εκατ. ευρώ το 2026
Σχετικά Άρθρα
Σημαντική οργανική ανάπτυξη, τόσο μέσω της πρόσφατης εξαγοράς και των δικών της προϊόντων όσο και μέσω νέας εξαγορές είτε στην Ελλάδα, είτε στη Ρουμανία, περιμένει για τα επόμενα χρόνια η AS Company.
Όπως είπε η διοίκηση της εταιρείας στην πρώτη τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών για τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου, η πορεία ήταν σταθεροποιητική παρά τις δύσκολες συνθήκες.
Ωστόσο, στο δεύτερο εξάμηνο θα αρχίσουν να φαίνονται και οι πωλήσεις από την εξαγορά των Chicco, Boppy, Bebe Comfort και Safety First, ενώ το 2025 αναμένει τζίρο 5 εκατ. ευρώ και στην επόμενη χρήση 7 εκατ. ευρώ.
Ο Απόστολος Πεταλάς, αντιπρόεδρος της εταιρείας, είπε πως «εδώ και έξι μήνες έχουμε ανακοινώσει ένα πλάνο, να κάνουμε την εταιρεία, μεγαλύτερη, καλύτερη και αποτελεσματικότερη. Θέλουμε αυτά τα στοιχεία του οράματός μας να αποτυπώνονται και στα αποτελέσματα. Θέλουμε οργανική ανάπτυξη και γεωγραφικά και ενισχύοντας την γκάμα των προϊόντων.
Φαίνονται τα αποτελέσματα ειδικά στη Ρουμανία, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά είχαν διψήφια αύξηση πωλήσεων. Σε Ελλάδα και Κύπρο καταφέραμε να κρατήσουμε τα ίδια επίπεδα.
Ο πρόεδρος της εταιρείας Ευστράτιος Ανδρεάδης ανέφερε πως θα γίνει άλλη μία εξαγορά ή στην Ελλάδα ή στη Ρουμανία, ενώ στόχος είναι το 60% των πωλήσεων να είναι προϊόντα της εταιρείας που έχουν υψηλότερο περιθώριο κέρδους και έτσι από 47-48% να πάει στην πενταετία στο 50% το περιθώριο. Δίνει επιπλέον έμφαση και στα παιχνίδια ενηλίκων.
Η εταιρεία απαντώντας σε ερώτηση του ΒΝ για την εξωστρέφεια και πως σκοπεύει να φέρει και αποτελέσματα στην αποτίμηση, ο κ.Παπασπύρου, οικονομικός διευθυντής απάντησε πως είναι γεγονός ότι υπάρχουν πολλές εταιρείες με discount στο Χ.Α. και είναι μία παθογένεια που μπορεί να μη φταίνε μόνο οι εταιρείες. Μέσω παρουσιάσεων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και με την καλή μερισματική απόδοση θέλει να το πετύχει.
Ο κ.Ανδρεάδης σημείωσε απαντώντας και αυτός πως ξεκινάει ένα νέο ταξίδι προς μετόχους και επενδυτές. «Κάναμε την πρώτη συνάντηση στην ΕΘΕ, σήμερα το conference call. Οργανώνουμε και road shows που θέλουμε να είμαστε εκεί για να ενημερώσουμε. Η ισχυρή μερισματική πολιτική 4-5% στη μέση τιμή της μετοχής θα συνεχιστεί. Μέχρι πριν μερικά χρόνια κοιτάζαμε μόνο την εταιρεία, τώρα θα πρέπει να κοιτάμε και την αποτίμηση που είναι πολύ χαμηλή. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί».

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης