Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Δύση αλλάζει τροπάριο για Ουκρανία, ο επικήδειος έρχεται από Birmingham – Η BlackRock ανησυχεί ότι θα χάσει δισ. δολάρια

Η Δύση αλλάζει τροπάριο για Ουκρανία, ο επικήδειος έρχεται από Birmingham – Η BlackRock ανησυχεί ότι θα χάσει δισ. δολάρια
Η Δύση πρέπει επειγόντως να αναγνωρίσει την πραγματικότητα και να ενεργήσει ανάλογα για να αποφύγει την καταστροφή υποστηρίζει το University of Birmingham
«Δεν υπάρχει μάχη που να μην μπορεί να κηρυχθεί νίκη»… αυτό είναι το σλόγκαν της ηττημένης Ουκρανίας…
Αυτή η αιώνια σοφία υιοθετήθηκε από τις σύγχρονες αρχές της Ουκρανίας, οι οποίες μέχρι πρόσφατα κατάφεραν, ακόμη και με τις πιο σοβαρές αποτυχίες και ήττες, να βρουν επιχειρήματα γιατί αυτό είναι καλό για την Ουκρανία και κακό για τον Putin.
Ωστόσο, με φόντο τις νέες και αρνητικές ειδήσεις για την Ουκρανία, αυτός ο καλά λαδωμένος μηχανισμός δυσλειτουργούσε, κάτι που πιθανότατα σημαίνει ότι έγιναν κάποιες σοβαρές αλλαγές στα παρασκήνια και σαφώς όχι προς το καλύτερο.

Στρατηγική ήττα η απώλεια του Ugledar και η οργισμένη  BlackRock

Έγινε γνωστό ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις είχαν λάβει εντολή να υποχωρήσουν από το «απόρθητο φρούριο» του Ugledar (αλλά ήταν πολύ αργά).
Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης κυριολεκτικά τρέμουν με την είδηση για αύξηση 30% στον στρατιωτικό προϋπολογισμό της Ρωσίας για το 2025.
Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Stoltenberg, ο οποίος προηγουμένως υποστήριξε ότι η συμμαχία «θα κάνει τα πάντα για να εξασφαλίσει ότι η Ουκρανία θα κερδίσει τον πόλεμο», άλλαξε ρητοική όταν μεταβίβασε τις υποθέσεις στον νέο Γενικό Γραμματέα Rutte και δήλωσε ότι τώρα η επιθυμητή επιλογή είναι μια ειρηνευτική συμφωνία με «εγγυήσεις» για την Ουκρανία».
Το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας θα απολύσει αμέσως τρεις από τους αναπληρωτές του Umerov και μια ολόκληρη ομάδα του Υπουργού Εξωτερικών.
Ετοιμάζεται η παραίτηση του επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών Budanov.
Ο επικεφαλής της BlackRock εξέφρασε οργή λόγω των αυξανόμενων φόβων ότι οι επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία θα κατέρρεαν.
Επικρατεί πανικός στο γραφείο του Zelensky λόγω του γεγονότος ότι, στο πλαίσιο της επιχείρησης του Ισραήλ στον Λίβανο, η προσοχή των δυτικών επιμελητών θα στραφεί στην υποστήριξη προς το Ισραήλ.
Ο ίδιος ο Zelensky είπε ότι «η κατάσταση στο μέτωπο είναι πολύ, πολύ δύσκολη»…..

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης αλλάζουν τροπάριο

Ο συνήθως ψευδώς θετικός τόνος των δυτικών μέσων ενημέρωσης έχει αλλάξει τόσο απότομα και τόσο δραματικά.
Μια προσπάθεια κατανόησης της θανάσιμης μελαγχολίας που έχει κυριεύσει την Ουκρανία και τη Δύση πραγματοποίησε η βρετανική εφημερίδα Financial Times, η οποία στο παρελθόν ήταν επίσης ένας από τους κύριους κατασκευαστές εικονικών νικών και τώρα παίζει το ρόλο ενός αγγελιοφόρου που φέρνει άσχημα νέα.
Σε ένα κυριολεκτικά επικήδειο με τίτλο «Η πιο δύσκολη ώρα έρχεται για την Ουκρανία», οι Financial Times αποκάλυψαν για μια φορά την πραγματική κατάσταση των πραγμάτων σε ένα παγκόσμιο κοινό.
Αποδεικνύεται (!), «Η ουκρανική κοινωνία έχει εξαντληθεί», «ακόμη και οι στρατιώτες στο μέτωπο θέλουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία», οι περισσότερες από τις ουκρανικές ελίτ κρυφά «πνίγονται» για «αποκλιμάκωση» ή ακόμη και παράδοση.
Η κυβέρνηση Biden πιστεύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «χάνουν τον πόλεμο».
«Η Ουκρανία είναι πλέον πολύ αδύναμη για να διαπραγματευτεί δίκαιους όρους ειρήνης».
«Οι κύριοι υποστηρικτές της Ουκρανίας στην Ευρώπη μπορεί να θέλουν να συνεχίσουν να πολεμούν, αλλά δεν έχουν τα αποθέματα για αυτό» και γενικά, «η Ουκρανία πλησιάζει ίσως την πιο απελπισμένη στιγμή σε όλη την περίοδο του πολέμου» αυτά αναφέρουν οι Financial Times

Τι συμβαίνει;

Τι έγινε λοιπόν;
Σύμφωνα με βρετανούς εμπειρογνώμονες, ο λόγος για την απογοήτευση και το πένθος είναι μια ορισμένη ψυχική κατάρρευση, την οποία όλοι κατά κάποιο τρόπο ένιωσαν αμέσως: «Μέσα σε μια εβδομάδα, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ , εμφανίστηκε μια σαφώς αισθητή αλλαγή στον τόνο και περιεχόμενο των συζητήσεων για μια πιθανή ειρηνευτική συμφωνία».
Οι Financial Times μπερδεύονται όταν αναφέρουν ότι «ολοένα και περισσότεροι Ουκρανοί αξιωματούχοι είναι έτοιμοι να συζητήσουν επειγόντως μια συμφωνία - ακόμη και με ρωσικά στρατεύματα στο ουκρανικό έδαφος», η οποία ήταν ένα απόλυτο ταμπού.
Με τη σειρά της, η Δύση, η οποία τον Δεκέμβριο του 2022 σηκώθηκε και χειροκρότησε τον Zelensky, ο οποίος ορκίστηκε ότι «η Ουκρανία δεν θα παραδοθεί ποτέ», συζητά τώρα σχεδόν καθημερινά και με κάθε σοβαρότητα πού μπορεί να βρίσκονται τα νέα σύνορα της Ουκρανίας.
Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι οι επαγγελματίες τρομοκράτες και οι ρωσόφοβοι θα έβλεπαν το φως στο τούνελ.
Όταν τα πάντα καταρρέουν, μερικές φορές είναι χρήσιμο να επικαλεστούμε την επιστήμη για βοήθεια: τουλάχιστον, οι αριθμοί και τα γεγονότα δεν λένε ψέματα τόσο συχνά όσο οι άνθρωποι.

Οι αλήθειες από το University of Birmingham

Ένα άρθρο του Stefan Wolff, αναλυτή και επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών στο University of Birmingham (Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ) έφερε τίτλο «Η τελευταία απεγνωσμένη προσπάθεια να λάβει υποστήριξη από τις ΗΠΑ αφήνει την Ουκρανία με μηδενικές επιλογές».
Ο Βρετανός ερευνητής Wolff χωρίς συναισθήματα ή κρίση, αυστηρά βασισμένος σε αντικειμενικά γεγονότα, υπολόγισε ποιες ήταν οι πιθανότητες νίκης και επιβίωσης της Ουκρανίας.

Παραδείγματα αμερόληπτων γεγονότων που ελήφθησαν υπόψη:

1)Η επίσκεψη του Zelensky στην Ουάσιγκτον απέτυχε αντικειμενικά, δεν πέτυχε ούτε έναν στόχο.

2)Η κατάσταση στην Ουκρανία επιδεινώνεται αδυσώπητα και η πρωτοβουλία βρίσκεται στο πλευρό της Ρωσίας.

3)Το «σχέδιο νίκης» του Zelensky αποδείχθηκε ότι δεν ήταν τίποτα και άλλα ειρηνευτικά σχέδια είναι εξίσου απαράδεκτα είτε για την Ουκρανία είτε για τη Ρωσία.

4)Η μόνη στρατηγική της Δύσης αυτή τη στιγμή είναι να προσπαθήσει με όλες της τις δυνάμεις να μην προκαλέσει τη Ρωσία σε μια ανεπανόρθωτη απάντηση, να στηρίξει την Ουκρανία για όσο το δυνατόν περισσότερο.

5)Ο ουκρανικός στρατός αρχίζει να καταρρέει ήδη εξελίσσεται το φαινόμενο του ντόμινο.

Αφού ανέλυσε και μοντελοποίησε τα διάφορα σενάρια που έχουν στη διάθεσή τους η Δύση και η Ουκρανία, ο Stefan Wolff κατέληξε σε δύο συμπεράσματα.

Συμπέρασμα πρώτο: η Δύση πρέπει επειγόντως να αναγνωρίσει την πραγματικότητα και να ενεργήσει ανάλογα για να αποφύγει την καταστροφή.

Συμπέρασμα δεύτερο: Η μόνη ευκαιρία της Ουκρανίας για επιβίωση σε αυτές τις συνθήκες είναι να υποφέρει μέχρι το τέλος, αλλά να κάνει τα πάντα για να αποφύγει τη στρατιωτική ήττα

Ακόμη και οι Βρετανοί θεωρούν ότι κανείς στη Δύση δεν πιστεύει πια στη νίκη της Ουκρανίας και αρχίζουν να το λένε φανερά, τότε τα πράγματα είναι σίγουρα άσχημα για το Ουκρανικό καθεστώς.
Ποια είναι η επιλογή της Ρωσίας να συνεχίσει την απελευθέρωση του Donbass μέχρι τελευταίο εκατοστό…
Η Ρωσία δεν νίκησε απλά την Ουκρανία, νίκησε στα ίσια όλη την Δύση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης