Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: Κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία από τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή - Κραχ 86% στο ΑΕΠ της Γάζας το α' εξάμηνο 2024

ΔΝΤ: Κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία από τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή - Κραχ 86% στο ΑΕΠ της Γάζας το α' εξάμηνο 2024
Εξετάζεται πρόγραμμα χρηματοδότησης για τον Λίβανο
Σχετικά Άρθρα
Η κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή θα έχει σημαντικές οικονομικές συνέπειες για την περιοχή και την παγκόσμια οικονομία, προειδοποίησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
«Η προοπτική περαιτέρω κλιμάκωσης ενισχύει τους κινδύνους και την αβεβαιότητα και ενδεχομένως να έχει σημαντικές οικονομικές προεκτάσεις για την περιοχή και πιο πέρα». «Ωστόσο είναι πολύ νωρίς για να γίνουν προβλέψεις για τον αντίκτυπο που θα έχει όλη αυτή η εξέλιξη στην παγκόσμια οικονομία, προσέθεσε, παρότι οι τοπικές οικονομίες έχουν πληγεί τα μέγιστα, ειδικά η Γάζα, όπου ο πληθυσμός αντιμετωπίζει ανθρωπιστική κρίση», ανέφερε η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Julie Kozack.
Το Ταμείο εκτιμά ότι το ΑΕΠ στη Γάζα συρρικνώθηκε 86% -σε ετήσια σύγκριση- στο α' εξάμηνο του 2024, ενώ στη Δυτική Όχθη υποχώρησε 25%.
Σε ό,τι αφορά στο ΑΕΠ του Ισραήλ, συρρικνώθηκε 20% στο δ' τρίμηνο του 2023 -όταν ξεκίνησε ο πόλεμος με τη Hamas- αλλά έκτοτε έχει εν μέρει ανακάμψει.
Για τον Λίβανο, η εκπρόσωπος του ΔΝΤ γνωστοποίησε ότι εξετάζεται πρόγραμμα χρηματοδότησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης