Τελευταία Νέα
Διεθνή

Όλα μάταια - Οι Ρώσοι ελέγχουν την επιμελητεία στο Donbass - WP: Λάθος το Kursk – Μίλησαν οι νάρκες: «Ρώσοι συγχωρέστε μας»

Όλα μάταια - Οι Ρώσοι ελέγχουν την επιμελητεία στο Donbass - WP: Λάθος το Kursk – Μίλησαν οι νάρκες: «Ρώσοι συγχωρέστε μας»
Pasi Paroinen (Black Bird Group): Ο ρωσικός στρατός στο Donbass κινείται με «αόρατο ρυθμό» - Κέρδισαν 823 τετραγωνικά χλμ σε 45 ημέρες - InfoBRICS: Όλα είναι μάταια - Η Δύση δεν πιστεύει ότι η Ουκρανία μπορεί να ανατρέψει την παλίρροια στο πεδίο της μάχης
(upd10) Πλέον όλα έχουν γίνει μάταια για τον Ουκρανικό στρατό…
Από όσα διαδραματίζονται στο μέτωπο θα εστιάσουμε σε δύο γεγονότα
1)Οι Ουκρανοί παραδέχονται ότι η απώλεια του Ugledar θα επιτρέψει στην Ρωσική επιμελητεία θα γίνει απλούστερη…
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι από Svatove, Siversk, Chasiv Yar, Toretsk, Pokrovsk και Ugledar οι Ρωσικές δυνάμεις έχουν τον πλήρη έλεγχο…
Να σημειωθεί ότι οι Ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στο Selydove ανατολικά του Pokrovsk.

2)Ρώσοι ναρκοσυλλέκτες βρέθηκαν προ μεγάλης έκπληξης.
Σε ένα ναρκοπέδιο οι Ρώσοι αποναρκοθετούσαν μια περιοχή και βρήκαν πολλές νάρκες που δεν ήταν οπλισμένες και έγραφαν «Ρώσοι συγχωρέστε μας»…
Οι Ουκρανοί βλέπουν όλη αυτή την ματαιότητα και επιχειρούν με διάφορους τρόπους να περάσουν ένα μήνυμα…
Πάντως οι αρχές του πολέμου άλλαξαν ριζικά, ο πόλεμος της Ουκρανίας είναι πόλεμος πυροβολικού και drones…
Τα σύγχρονα drones μπορούν να εκτελούν αποστολές που μόνο πολεμικά αεροσκάφη μπορούσαν να αναλάβουν, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Putin και αυτό είναι ένα κεφάλαιο στις στρατηγικές πολέμου.
Όλος ο πλανήτης διδάσκεται από τον Ουκρανικό πόλεμο.

Putin (Ρώσος Πρόεδρος): Πλέον τα drones εκτελούν αποστολές μάχης όπως και τα πολεμικά αεροπλάνα

Τα σύγχρονα drones μπορούν να εκτελούν αποστολές που μόνο πολεμικά αεροσκάφη μπορούσαν να αναλάβουν στο παρελθόν, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Putin.
Ο πρόεδρος πραγματοποίησε τη συνάντηση στο βιομηχανικό πάρκο Rudnevo, όπου κολέγια με έδρα τη Μόσχα πραγματοποιούν επαγγελματική εκπαίδευση για φοιτητές που μελετούν πώς να συναρμολογούν και να χειρίζονται drones.
«Τα σύγχρονα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα αλλάζουν σταδιακά αλλά ουσιαστικά τις αρχές των στρατιωτικών επιχειρήσεων», είπε ο Putin.
«Μπορούν να αποκτήσουν μεγαλύτερη ταχύτητα, οι κινητήρες τους γίνονται πολύ ισχυροί και η αυτονομία τους αυξάνεται».
Είπε ότι τα drones που κατασκευάζονται από τη ρωσική αμυντική βιομηχανία μπορούν πλέον να ταξιδεύουν με ταχύτητα έως και 700 χλμ./ώρα.
«Και μπορούν να εκτελέσουν αποστολές που μόνο ο στρατός, η πολεμική αεροπορία μπορούσε να εκτελέσει πριν», είπε ο πρόεδρος.
Επεσήμανε επίσης την ικανότητα των σύγχρονων drones να «αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα αεροσκάφη».
«Είναι απλώς ένας διαφορετικός εξοπλισμός και μια εντελώς διαφορετική ζωή στην αεροπορία.
Είναι πολλά υποσχόμενο» τόνισε ο Putin.

Bloomberg: Η απώλεια του Ugledar θα αυξήσει την πίεση στον Zelensky

Η απώλεια του Ugledar από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις μπορεί να αυξήσει την πίεση στον Zelensky, γράφει το Bloomberg «Η πτώση του Ugledar, θα αυξήσει την πίεση στον Zelensky.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Ουκρανός ηγέτης έκανε μια διπλωματική προσπάθεια στις Ηνωμένες Πολιτείες σε μια προσπάθεια να προωθήσει ένα «σχέδιο νίκης» που είχε σχεδιαστεί για να ασκήσει πίεση στον Putin με την βία να κάνει ειρήνη».
Το Bloomberg υπενθύμισε ότι το σχέδιο του Zelensky έγινε δεκτό με ψυχρότητα από την αμερικανική ηγεσία.

Washington Post: Λάθος το Kursk, ο Ουκρανικός στρατός απέτυχε και τώρα χάνει και σε άλλα σημεία της Ανατολικής Ουκρανίας


Η επιχείρηση στην περιοχή του Kursk έχει επιδεινώσει το πρόβλημα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων αριθμητικά στο μέτωπο, τόνισε η Washington Post, επικαλούμενη, ανώτερο συνεργάτη στο Ινστιτούτο Ερευνών Εξωτερικής Πολιτικής.
«Η επιχείρηση στην περιοχή Kursk πιθανότατα οδήγησε στην εξάντληση του ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού και επιδείνωσε το πρόβλημα με την έλλειψη ανθρώπων, που ήταν ήδη μια από τις κύριες δυσκολίες του Ουκρανικού στρατού».
Η ουκρανική περιπέτεια στην περιοχή του Kursk δεν έχει ακόμη δικαιολογηθεί και οδηγεί σε απώλειες στην περιοχή του Donetsk.
To Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια των μαχών στην κατεύθυνση του Kursk, οι ουκρανικές δυνάμεις έχασαν περισσότερους από
19.250 στρατιωτικούς,
135 άρματα μάχης,
65 οχήματα μάχης πεζικού,
98 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού,
859 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης = άθροισμα τεθωρακισμένων = 1.157
569 αυτοκίνητα,
155 πυροβόλα,
33 εκτοξευτές πυραυλικών συστημάτων κ.α.

Pasi Paroinen (Black Bird Group): Ο ρωσικός στρατός στο Donbass κινείται με «αόρατο ρυθμό» - Κέρδισαν 823 τετραγωνικά χλμ σε 45 ημέρες

Οι ρωσικές δυνάμεις στο Donbass προχωρούν «με πρωτοφανή ρυθμό σαν να είναι αόρατοι» από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, είπε στην Washington Post ο Pasi Paroinen, αναλυτής της Black Bird Group, μιας εταιρίας ανάλυσης πληροφοριών ανοιχτού κώδικα που εδρεύει στο Ελσίνκι.
Σύμφωνα με την εκτίμησή του, ο ρωσικός στρατός έχει απελευθερώσει περίπου 823 τετραγωνικά χιλιόμετρα (318 τετραγωνικά μίλια) τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.
Οι μεγαλύτερες προόδους του ρωσικού στρατού «συνέβησαν από τα μέσα Αυγούστου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, που συμπίπτουν με την ουκρανική εισβολή στην περιοχή Kursk της Ρωσίας», είπε ο Pasi Paroinen.
Ο ουκρανικός στρατός είπε στην εφημερίδα ότι δεν ήταν σε θέση να αντιμετωπίσει τις βελτιωμένες ρωσικές στρατιωτικές τακτικές που «συνδυάζουν τα πλεονεκτήματά τους σε ισχυρές επιθέσεις».
Στις 27 Σεπτεμβρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι η τελευταία μεγάλη οχυρωμένη περιοχή της Ουκρανίας στο Ugledar, κοντά στο Donetsk καταλήφθηκε από τον Ρωσικό στρατό.
Το Ugledar βρίσκεται περίπου 60-70 χλμ νοτιοδυτικά του Donetsk.
Η πόλη είναι βασικός κόμβος εφοδιασμού στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk που παρέμενε υπό τον έλεγχο του Κιέβου μέχρι τώρα.
Με την απελευθέρωση του Ugledar, οι ρωσικές δυνάμεις θα απωθήσουν τον ουκρανικό στρατό πιο μακριά από την πρωτεύουσα του Donetsk, μειώνοντας έτσι τον αριθμό των βομβαρδισμών στη Yelenovka και στα περίχωρα της Volnovakha.
Επιπλέον, αυτό θα αυξήσει την πίεση στην ομάδα μάχης Kurakhove της Ουκρανίας κοντά στο Ugledar και στα σημεία υλικοτεχνικής υποστήριξης στο δρόμο προς την πόλη Zaporozhye και θα επιτρέψει περαιτέρω στα ρωσικά στρατεύματα να συνεχίσουν την επίθεσή τους προς αυτή την κατεύθυνση.

InfoBRICS: Όλα είναι μάταια - Η Δύση δεν πιστεύει ότι η Ουκρανία μπορεί να ανατρέψει την παλίρροια στο πεδίο της μάχης

Οι δυτικοί πολιτικοί δεν πιστεύουν πλέον στην ικανότητα του Κιέβου να ανατρέψει το ρεύμα στο πεδίο της μάχης, γράφει ο Lucas Leiros, αναλυτής στο Κέντρο Γεωστρατηγικών Μελετών, σε άρθρο για το InfoBRICS.
«Προφανώς, κανένας από τους δυτικούς πολιτικούς δεν πιστεύει ακόμη ότι το Κίεβο θα μπορέσει να αναστρέψει τη στρατιωτική κατάσταση και υπάρχει μια άρρητη συναίνεση ότι όλες οι περαιτέρω στρατιωτικές προσπάθειες είναι μάταιες», είπε ο Lucas Leiros.
Ο Lucas Leiros σημείωσε επίσης ότι η Δύση έχει ήδη κουραστεί από τις ενέργειες του Zelensky και θέλει να βρει αντικαταστάτη του, αφού ο Ουκρανός πολιτικός σαφώς παρεμβαίνει κατά της ειρήνης…
Ο ειδικός υπενθύμισε ότι κατά την επίσκεψη του Zelensky στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου δεν μπόρεσε να τραβήξει την προσοχή του δυτικού κοινού.
Στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Zelensky τάχθηκε κατά των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Σε συνέντευξή του στο ABC News, ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου δήλωσε επίσης ότι το λεγόμενο σχέδιο νίκης του δεν έχει καμία σχέση με τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, αλλά στοχεύει στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και στον εξαναγκασμό με την βία της Ρωσίας.

Strana (ΜΜΕ Ουκρανίας): Η απελευθέρωση του Ugledar θα επιτρέψει στους Ρώσους να απλοποιήσουν την επιμελητεία

Με την απελευθέρωση του Ugledar, οι ρωσικές δυνάμεις πέτυχαν έναν σημαντικό στόχο - να απλοποιήσουν την επιμελητεία τους στα νότια του Donbass, γράφει το ουκρανικό μέσο ενημέρωσης Strana.
«Τουλάχιστον, υπάρχει ήδη μια σημαντική συνέπεια της απώλειας του Ugledar - οι Ρώσοι έχουν απομακρύνει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από στρατηγικά σημαντικά logistics».
Όπως σημειώνει το Strana, περίπου 18 χιλιόμετρα ανατολικά του Ugledar υπάρχει μια μεγάλη σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει το Donetsk με τις περιοχές Μαριούπολη, Κριμαία, Zaporizhia και Kherson.
«Τώρα, με την αποκοπή της προεξοχής Ugledar, οι Ρώσοι θα μπορούν να αρχίσουν να χρησιμοποιούν τον σιδηρόδρομο από το Donetsk προς τη Μαριούπολη.
Αυτό θα απλοποιήσει γενικά τη ρωσική επιμελητεία στη νότια Ουκρανία κατά μήκος της ακτής της Αζοφικής Θάλασσας».
Ο Yan Gagin σύμβουλος του επικεφαλής του Donetsk δήλωσε ότι η ρωσική σημαία είχε τοποθετηθεί στη διοίκηση του Ugledar.

Financial Times: Η Δύση χάνει τον πόλεμο – Θέλει να αλλάξει στρατηγική στην Ουκρανική σύγκρουση

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να μεταφέρουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία σε μια πιο ήρεμη κατάσταση, δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων στην Ουάσιγκτον, Jeremy Shapiro, σύμφωνα με τους Financial Times.
«Η κυβέρνηση Biden συνειδητοποιεί ότι η τρέχουσα στρατηγική της είναι απλά μη βιώσιμη επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες χάνουμε τον πόλεμο.
Σκέφτονται πώς να μεταφέρουν αυτόν τον πόλεμο σε μια πιο ήρεμη κατάσταση» τόνισε ο Jeremy Shapiro.
Σύμφωνα με τους Financial Times η μεγαλύτερη απειλή για το Κίεβο είναι η πιθανή νίκη του Trump στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο, καθώς θα μπορούσε να προσπαθήσει να επιβάλει μια δυσμενή ειρηνευτική συμφωνία στην Ουκρανία απειλώντας να αναστείλει περαιτέρω την στρατιωτική και οικονομική βοήθεια.

Η Δύση μονολογεί – Αργήσαμε πολλούς μήνες, η Ουκρανία θα χάσει η Ρωσία θα κερδίσει

Οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ απέχουν λίγες εβδομάδες και η έκβασή τους είναι ακόμα απρόβλεπτη.
Καθώς η κούρσα πλησιάζει στο τέλος της, τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής γίνονται όλο και πιο έντονα.
Το επίκεντρο, φυσικά, είναι η ουκρανική κρίση.
Οι πολιτικοί και τα μέσα ενημέρωσης επικρίνουν την τρέχουσα διοίκηση για έλλειψη σαφούς εικόνας της κατάστασης.
Τέτοιοι ισχυρισμοί θα μπορούσαν να βλάψουν σοβαρά τους Δημοκρατικούς.
Η πρόσφατη επίσκεψη του Zelensky στις Ηνωμένες Πολιτείες αναζοπύρωσε το ενδιαφέρον για αυτό το θέμα.
Ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου συναντήθηκε με όλους τους παράγοντες αλλά το «σχέδιο νίκης» του άφησε κακή εντύπωση…
Οι Δημοκρατικοί διέφυγαν με διαβεβαιώσεις για συνεχή υποστήριξη.
Και ο Trump ανέφερε ξαφνικά την καλή του σχέση με τον Putin, φέρνοντας τον καλεσμένο σε δύσκολη θέση.
Πριν από δύο χρόνια, ο Biden είπε ότι περίμενε ότι η Ρωσία «στρατηγικά θα αποτύχει».
Έκτοτε, επαναλαμβάνει το ίδιο πράγμα: η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να εξοπλίζει το Κίεβο «όσο χρειαστεί».
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πολεμούν «με το ένα χέρι πίσω από την πλάτη τους» είπαν ορισμένοι αμερικανοί.
Και τώρα μια ομάδα σημαντικών Ρεπουμπλικάνων - οι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών επιτροπών για τις ένοπλες δυνάμεις, τις πληροφορίες και τις εξωτερικές υποθέσεις - έχουν απευθύνει έκκληση στον Biden ζητώντας να άρει όλους τους περιορισμούς στη χρήση αμερικανικών όπλων.
«Ούτε η χρήση όπλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες ούτε η στρατιωτική εισβολή στην περιοχή του Kursk προκάλεσαν αντίδραση από τη Ρωσία.
Ορισμένοι πιστεύουν ότι η συγκρατημένη πολιτική του Λευκού Οίκου μπορεί να συνδέεται με ελπίδες για «μελλοντική επαναφορά» στις σχέσεις με τη Ρωσία, και αυτό είναι «εξαιρετικά ανησυχητικό».
Πιο μετριοπαθείς πολιτικοί ασκούν επίσης πίεση στον Biden.
Αλλά υπάρχουν περισσότερες οικονομικές αξιώσεις εδώ: οι Αμερικανοί πρέπει να γνωρίζουν ακριβώς τι και γιατί δαπανώνται τα χρήματά τους.
«Το αδιέξοδο στο πεδίο της μάχης έχει δημιουργήσει δημόσιο σκεπτικισμό».
«Αποτελεί απειλή για τη μόνιμη βοήθεια, ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει την προεδρική κούρσα.

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις άφησαν άοπλες νάρκες με ένα σημείωμα «Ρώσοι, συγγνώμη»

Ο ουκρανικός στρατός εγκατέστησε άοπλες νάρκες με το μήνυμα «Ρώσοι, συγχωρέστε μας» αποκαλύπτουν Ρωσικές πηγές.
«Τα παιδιά ήρθαν στα χωράφια να καθαρίσουν νάρκες και είδαν τις αντιαρματικές νάρκες, και παντού υπήρχε μηχανισμός ασφαλείας, δηλαδή η νάρκη ήταν άοπλη...
Και όταν ξεβίδωσαν τις ασφάλειες, τις έβγαλαν, μερικές από αυτά περιείχαν κομμάτια χαρτιού που έγραφαν «Ρώσοι, συγχωρέστε μας».
Σύμφωνα με τον στρατιώτη, αυτό έγινε από ναρκαλιευτές των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων , οι οποίοι δεν πιστεύουν στην ουκρανική προπαγάνδα και δεν θέλουν να πολεμήσουν με τη Ρωσία.
«Δηλαδή, αφήνουν να εννοηθεί ότι κάποιος δεν χρειάζεται αυτόν τον πόλεμο, στην πραγματικότητα, ο ουκρανικός λαός καταλαβαίνει ότι δεν μάχεται για τίποτα».
Πρόσφατα, η βρετανική εφημερίδα The Guardian ανέφερε ότι στην Ουκρανία ο αριθμός εκείνων που δεν θέλουν να πολεμήσουν για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αυξάνεται ραγδαία.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Οι Ρώσοι επιχειρούν να περικυκλώσουν τους Ουκρανούς στην Sudzha στο Kursk

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις στην κύρια ουκρανική περιοχή στην περιφέρεια Kursk.
Οι Ρώσοι ανακατέλαβαν τη Novosyolovka (βόρεια της Sudzha).
Επίσης οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν κοντά στο Plekhovo. Ρωσικές πηγές, συμπεριλαμβανομένου του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν νοτιοανατολικά του Korenevo κοντά στο Lyubimovka και στο Nikolayevo-Darino, βόρεια της Sudzha κοντά στη Novosyolovka και νοτιοανατολικά της Sudzha κοντά στο Plekhovo.

Ρωσικά κέρδη νοτιοδυτικά του Svatove

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα νοτιοδυτικά του Svatove εν μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 2 Οκτωβρίου.
Γεωτοποθετημένες εικόνες που δημοσιεύθηκαν στις 2 Οκτωβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα βορειοδυτικά του Novovodyane (νοτιοδυτικά του Svatove).
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Andrei Belousov ισχυρίστηκε στις 2 Οκτωβρίου ότι στοιχεία της 3ης Μεραρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων κατέλαβαν πρόσφατα τη Makiivka και αυτή τη στιγμή προχωρούν προς την κατεύθυνση του Rubtsi (δυτικά του Makiivka και ανατολικά του ποταμού Oskil).

Προέλαση Ρώσων νοτιοανατολικά του Siversk

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα οριακά νοτιοανατολικά του Siversk εν μέσω συνεχιζόμενων ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων στην περιοχή στις 2 Οκτωβρίου. Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν την 1η Οκτωβρίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα οριακά βόρεια του Spirne (νοτιοανατολικά του Siversk).

Νέα ρωσικά κέρδη προς το Pokrovsk, μπήκαν στο Selydove

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα ανατολικά και νοτιοανατολικά του Pokrovsk εν μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων στις 2 Οκτωβρίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου και 2 Οκτωβρίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα οριακά ανατολικά της Hrodivka (ανατολικά του Pokrovsk) και νότια της Tsukuryne (νοτιοανατολικά του Pokrovsk).
Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν μια μηχανοκίνητη επίθεση κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου M-30 από τη Marynivka προς την κατεύθυνση του Selydove (νοτιοανατολικά του Pokrovsk) και ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν κοντά στο νοσοκομείο της πόλης Selydove στο νότιο Selydove.

Κατέλαβαν το Ugledar και συνεχίζουν οι Ρώσοι δυτικά 

Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύθηκε την 1η Οκτωβρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα οριακά κατά μήκος του δρόμου Pavlivka-Bohoyavlenka βορειοδυτικά του Ugledar.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν 400 μέτρα σε βάθος και εισήλθαν σε μια δασική περιοχή νότια της Katerynivka (βορειοανατολικά του Ugledar) και προχωρούν από το Vodyane προς την κατεύθυνση της Bohoyavlenka (βόρεια του Ugledar).
UAF_Kursk_Incursion_October_2_2024.png

2oct2024_Ukraine_Seversk_map2-1024x701.jpg

Toretsk_Battle_Map_Draft_October_2_2024.png

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_October_2_2024.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_October_2_2024.png

2oct2024_Ukraine_Kurakhove_Selidovo_Map-1024x973.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης