Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Προσπάθεια αντίδρασης μετά από 5 συνεχόμενες πτωτικές – Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Προσπάθεια αντίδρασης μετά από 5 συνεχόμενες πτωτικές – Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Μετά από 5 συνεχόμενες πτωτικές επιχειρεί αντίδραση. Η ψυχολογία δεν έχει βελτιωθεί και ίσως πολλοί επενδυτές να δουν την άνοδο ως ευκαιρία για πωλήσεις. Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με ήπια άνοδο. Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή θα παραμείνουν στο επίκεντρο, ενώ αναμένονται και στοιχεία από την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ που θα δώσουν μία εικόνα για το μέλλον των επιτοκίων. Τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου, σε συνδυασμό με τις τρέχουσες αποτιμήσεις, αναδεικνύουν πολλές εταιρείες οι οποίες είναι φθηνές. Το ερώτημα είναι αν υπάρχουν επενδυτές με φρέσκο χρήμα για να τοποθετηθούν.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αλήθεια μόνο τη στήλη ενοχλούν αυτά τα πλουσιοπάροχα πακέτα που δίνουν οι τράπεζες για να αποχωρήσουν εργαζόμενοι; Μάλιστα υπάρχουν καταγγελίες πως αρκετοί από αυτούς που έφυγαν σε κάποιες τράπεζες, ξαναγύρισαν με σύμβαση συμβούλου και παχυλό μισθό. Άλλοι βέβαια με 250 χιλ. ευρώ πήγαν και στελέχωσαν άλλες τράπεζες. Η ουσία είναι πως προσφέρονται πολλά χρήματα και πολλά από αυτά έχουν δοθεί από τον ελληνικό λαό, προκειμένου να καταφέρουν να επιβιώσουν οι τράπεζες. Μάλλον σήμερα, έχουν ξεχάσει κάποιοι τι έγινε μερικά χρόνια πριν.

ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ: Προσπαθούν να βγάλουν αντίδραση με την Πειραιώς να έχει λίγο καλύτερη εικόνα, να ακολουθεί η Alpha Bank και η Eurobank. Οριακά πάνω από τα 7,55 ευρώ διαπραγματεύεται η Εθνική.

FTSE 25: Αν εξαιρέσεις τις τράπεζες και τη ΔΕΗ, ο όγκος των άλλων μετοχών είναι αρκετά χαμηλός. Η Titan έχει τη μεγαλύτερη άνοδο αλλά με μόλις 245 τεμάχια στο ξεκίνημα. Βγάζει αντίδραση και η Jumbo, αλλά με χαμηλό και αυτή όγκο.

ΟΛΠ: Φανταστείτε να μην είχαν γίνει και όλα αυτά στην Ερυθρά Θάλασσα με την αλλαγή των δρομολογίων τι κέρδη θα έβγαζε. Και παρόλα αυτά ενισχύει μεγέθη και στο ταμπλό πλέον έχουν περάσει εκείνες οι εποχές που… μαράζωνε. Τώρα στα 28 ευρώ και κοιτάει τα υψηλά της. Αν βοηθήσει το κλίμα νομίζουμε πως τα 30 ευρώ θα τα γράψει.

ΟΛΘ: Βελτίωσε και αυτός μεγέθη και που θα πάει θα τελειώσει και αυτή η γραφειοκρατία που καθυστερεί τις επενδύσεις. Στα 21,70 ευρώ και στο +1,88% με ελάχιστο όγκο. Χρειάζεται λίγο βοήθεια στο ταμπλό η μετοχή προκειμένου να αποκτήσει καλύτερη εμπορευσιμότητα και να τραβήξει περισσότερα βλέμματα.

ΕΚΤΕΡ: Με το… καλημέρα, πώληση 30 χιλ. τεμαχίων στα 1,71 ευρώ στην προσυνεδρίαση. Προφανώς και αντιλαμβάνεται και αυτός που γνωρίζει λίγα από χρηματιστήριο, ότι αν θέλεις να πουλήσεις δε βάζεις έτσι την εντολή. Κάτι άλλο έχει στο μυαλό του ο επενδυτής…

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Με όγκο 14 χιλ. τεμάχια στα 12,95 ευρώ, ήτοι άνοδος 1,17%. Μετά το placement έχει αρχίσει και φτιάχνει η εμπορευσιμότητα της μετοχής. Ένα split δε θα ήταν κακή ιδέα.

MEDICON: Συνεχίζουν οι επενδυτές να «τιμωρούν» τη μετοχή επειδή έβγαλε μειωμένα κέρδη. Στην Ελλάδα βέβαια και στη μικρή αγορά μας, όλα είναι θέμα προβολής. Αν προβάλεις την εταιρεία σου έχεις καλύτερη πορεία. Εδώ άλλοι εμφανίζουν ζημιές και παρουσιάζονται ως Κολοσσοί.

ΙΛΥΔΑ: Συνεχίζει ανοδικά και έχει φτάσει στα 1,90 ευρώ. Γράφει υψηλά 14 και πλέον ετών και το διάγραμμα αποτυπώνει μία ωραία κούπα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης