Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής εν μέσω αντιπαραθέσων – Μετάθεση για 8-11/11 του συνεδρίου

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής εν μέσω αντιπαραθέσων – Μετάθεση για 8-11/11 του συνεδρίου
Τι θα συζητηθεί
Σχετικά Άρθρα
(upd2)Συνεδριάζει σήμερα, Σάββατο 5/10, από τις 11:00 η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο πλαίσιο των διαδικασιών για την εκλογή νέου προέδρου, την ώρα που η υποψηφιότητα του Στ. Κασσελάκη αποτελεί «γρίφο», αφού απλά δηλώνει μέσω βίντεο παρών στις εκλογές, γεγονός που προκαλεί …αναταράξεις.
Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής διεξάγεται στο ξενοδοχείο Wyndham και αναμένεται να ασχοληθεί και με «συμπεριφορές» κομματικών στελεχών που απασχόλησαν τελευταία, με φόντο τα όσα είπε ο Β. Αντώναρος για «χουντικές αντιλήψεις».
Ακόμη, πρόκειται να τεθεί και το θέμα της εκλογής νέας Κεντρικής Επιτροπής, αλλά και οργανωτικά ζητήματα, όπως και η πιθανή έγκριση παραπομπής στην Επιτροπή Δεοντολογίας όποιου μέλους του κόμματος χρησιμοποιεί εκφράσεις, όπως «πραξικόπημα» και «χουντικές, σταλινικές πρακτικές», βάζοντας στη λίστα τον Β. Αντώναρο, αλλά και τον Στ. Κασσελάκη.

Επίσης,  στο τραπέζι  υπάρχει και η τροπολογία του Δ. Χατζησωκράτη για μετάθεση της εκλογής της νέας Κεντρικής Επιτροπής από τις 24/11 στις 19 Ιανουαρίου 2025.

Συνέδριο στις 8-11 Νοεμβρίου

Στις 8 Νοεμβρίου μετέθεσε η Πολιτική Γραμματεία το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεδρίασε λίγη ώρα πριν από την Κεντρική Επιτροπή.
Ειδικότερα, η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε να εισηγηθεί προς την ΚΕ τη μετάθεση του έκτακτου συνεδρίου στις 8-10 Νοεμβρίου (αντί για 1-3 Νοεμβρίου), για λόγους που σχετίζονται με οργανωτικό θέμα, αλλά δεν αλλάζει η ημερομηνία εκλογής προέδρου.
Σύμφωνα με κομματικές πηγές, το πρωί του Σαββάτου 5/10 υπήρξε ενημέρωση των μελών της ΠΓ και απόφαση της, πριν την συνεδρίαση της ΚΕ, για θέμα οργανωτικό που αφορά την ημερομηνία διεξαγωγής του έκτακτου συνεδρίου. Συγκεκριμένα, η εισήγηση προς το όργανο (ΚΕ) είναι να παραμείνουν ως έχουν οι ημερομηνίες για την κατάθεση των τυπικών εγγράφων των υποψηφιοτήτων (24/10) και η ημερομηνία εκλογής προέδρου (24/11) και να μετακινηθεί η ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου στις 8-10/11. Η καταληκτική ημερομηνία εγγραφής μελών θα είναι σε αυτό το πλαίσιο 25/10 ( αντί για 11 Οκτωβρίου) και η εκλογή συνέδρων θα διεξαχθεί στις 2-3/11.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης