Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κλείνει τον εναέριο χώρο του το Ιράν στις 21:00 – Αναμένει επίθεση από το Ισραήλ

Κλείνει τον εναέριο χώρο του το Ιράν στις 21:00 – Αναμένει επίθεση από το Ισραήλ
Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, δεν θα πραγματοποιηθούν πτήσεις από τις 9 μ.μ. απόψε έως τις 6 το πρωί της 7ης Οκτωβρίου
Να κλείσει τον εναέριο χώρο του από το βράδυ της Κυριακής (6/10) έως το πρωί της Δευτέρας αποφάσισε το Ιράν εν μέσω έντονων ανησυχιών για την ανάφλεξη ενός γενικότερου πολέμου στη Μέση Ανατολή.
Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, δεν θα πραγματοποιηθούν πτήσεις από τις 9 μ.μ. απόψε έως τις 6 το πρωί της 7ης Οκτωβρίου.
Δεν δόθηκε λόγος για την απόφαση, αλλά ολόκληρος ο κόσμος και η Μέση Ανατολή αναμένουν την απάντηση του Ισραήλ στην ιρανική πυραυλική επίθεση της 1ης Οκτωβρίου.
Το βράδυ της 1ης Οκτωβρίου, το Ιράν εξαπέλυσε μια μαζική πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ.
Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης ανακοίνωσε ότι η επίθεση έγινε ως αντίποινα για τη δολοφονία του αρχηγού του Πολιτικού Γραφείου της Hamas, Ismail Haniyeh και του Γενικού Γραμματέα της Hezbollah, Hassan Nasrallah.
Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, περίπου 180 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν προς το Ισραήλ και οι περισσότεροι από αυτούς αναχαιτίστηκαν.
Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας του Ιράν επέβαλε προσωρινούς περιορισμούς στις πτήσεις έως τις 6:30 π.μ. στις 2 Οκτωβρίου.
Tην επόμενη ημέρα, η απαγόρευση παρατάθηκε μέχρι τη 1:30 π.μ. στις 3 Οκτωβρίου.
Στις 7 Οκτωβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη διείσδυση παλαιστίνιων μαχητών της Hamas από τη Λωρίδα της Γάζας στο ισραηλινό έδαφος, συνοδευόμενη από τη δολοφονία κατοίκων σε συνοριακούς οικισμούς και την σύλληψη περίπου 250 ομήρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης