Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Επιπλέον στρατεύματα στη Λωρίδα της Γάζας την επέτειο της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου 2024

Ισραήλ: Επιπλέον στρατεύματα στη Λωρίδα της Γάζας την επέτειο της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου 2024
Η Μεραρχία της Γάζας έχει ενισχυθεί με πολλές διμοιρίες, με δυνάμεις που σταθμεύουν για να υπερασπιστούν τόσο τις κοινότητες όσο και τη συνοριακή περιοχή, σύμφωνα με ανακοίνωση των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF)
Οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024 ότι επιπλέον στρατεύματα έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος της διαχωριστικής γραμμής με τη Λωρίδα της Γάζας εν αναμονή πιθανών επιθέσεων στην επέτειο της Επιχείρησης Πλημμύρα Al-Aqsa.
«Σε προετοιμασία για τις εκδηλώσεις μνήμης της 7ης Οκτωβρίου, πρόσθετο αμυντικό προσωπικό έχει αναπτυχθεί κοντά στη Λωρίδα της Γάζας...
Η Μεραρχία της Γάζας έχει ενισχυθεί με πολλές διμοιρίες, με δυνάμεις που σταθμεύουν για να υπερασπιστούν τόσο τις κοινότητες όσο και τη συνοριακή περιοχή.
Οι στρατιώτες είναι πλήρως εξοπλισμένοι για να υπερασπιστούν την περιοχή σε συντονισμό με τις τοπικές δυνάμεις ασφαλείας, την ισραηλινή αστυνομία και τον Magen David Adom, διασφαλίζοντας ολοκληρωμένη απάντηση σε τυχόν περιστατικά που μπορεί να προκύψουν», έγραψαν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμειςστο Telegram.
Το Σάββατο 5/10, οι Times of Israel ανέφεραν ότι οι αναμενόμενες επιθέσεις θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν πυραυλικές επιθέσεις, πιθανώς με στόχο το κεντρικό Ισραήλ.
Η επιχείρηση «al-Aqsa Flood», που ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου 2023, είχε ως κύριο στόχο την ανταλλαγή Ισραηλινών αιχμαλώτων με Παλαιστίνιους αιχμαλώτους.
Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που συνέβαλε στην επιχείρηση ήταν η διακοπή της συμφωνίας εξομάλυνσης μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ισραήλ, η οποία θα είχε χορηγήσει πλήρη διπλωματική αναγνώριση του Ισραήλ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης