Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο ρωσικός στρατός εκπλήσσει με νέες νίκες, αιφνιδιάζοντας τον Ουκρανικό στρατό – Οι Kinzhal διαλύουν αεροδρόμια

Ο ρωσικός στρατός εκπλήσσει με νέες νίκες, αιφνιδιάζοντας τον Ουκρανικό στρατό – Οι Kinzhal διαλύουν αεροδρόμια
Νέες αιφνιδιαστικές νίκες του ρωσικού στρατού αναφέρθηκαν στο νότιο μέτωπο
Ο ρωσικός στρατός αναπτύσσει με επιτυχία την επίθεσή του σε διαφορετικές κατευθύνσεις, αιφνιδιάζοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας με νέες επιθέσεις.
Το βράδυ της 7ης Οκτωβρίου, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν άλλο ένα κύμα χτυπημάτων ακριβείας σε όλη την Ουκρανία.
Μια σειρά χτυπημάτων καταγράφηκε στο Κίεβο και στη γύρω περιοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους στόχους ήταν το αεροδρόμιο Vasilkov.
Το διαβόητο στρατιωτικό αεροδρόμιο Starokontantinov στην περιοχή Khmelnitsk δέχτηκε επίσης επίθεση.
Οι ρωσικοί υπερηχητικοί πύραυλοι Kinzhal φέρεται να έπληξαν κάποιους πολύτιμους στόχους εκεί.
Ορισμένες βιομηχανικές εγκαταστάσεις δέχθηκαν πυραυλική επίθεση στην πόλη Pavlograd στην περιοχή Dnepropetrovsk.
Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην περιοχή.
Μια άλλη μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην κατεστραμμένη αποθήκη καυσίμων στην περιοχή Sumy.
Με τη σειρά τους, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έβαλαν στο στόχαστρο τις ρωσικές παραμεθόριες περιοχές και την Κριμαία με επιδρομές με drone.
Τουλάχιστον 12 ουκρανικά UAV καταστράφηκαν πάνω από τη χερσόνησο
Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, δύο δεξαμενές καυσίμων πήραν φωτιά σε μια αποθήκη καυσίμων στην πόλη Feodosiya.
Εν τω μεταξύ, ο ουκρανικός στρατός συσσωρεύει στρατηγικές ήττες, υποχωρώντας στα πεδία των μαχών, απειλούμενος με νέες μεγάλες περικυκλώσεις.
Τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να προελαύνουν προς την κατεύθυνση του Pokrovsk.
Ένα από τα κύρια προπύργια της Ουκρανίας στο Selydove περικυκλώθηκε.
Στα βόρεια, ο ρωσικός στρατός επιβεβαίωσε τον πλήρη έλεγχο της Grodovka.
Στη νότια πλευρά, ο πλήρης έλεγχος του Zhelannoe Vtoroe.
Οι Ρώσοι ανέλαβαν επίσης τον έλεγχο του Tsukurino και ολοκληρώνουν τις επιχειρήσεις καθαρισμού προχωρώντας προς τα δυτικά.
Στα νότια, ο ρωσικός στρατός απειλεί να περικυκλώσει τις μεγάλες ουκρανικές δυνάμεις στην αστική περιοχή Kurakhove.
Οι Ρώσοι αλέθουν τις ουκρανικές μονάδες σε ένα καζάνι δυτικά του Nevelskoe, αλλά η ουκρανική διοίκηση δεν επιτρέπει στα καταδικασμένα στρατεύματα να υποχωρήσουν.
Στις βόρειες γραμμές του Donbass, οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν στις κατευθύνσεις Seversk και Kupyansk, ενώ προχωρούν εντός της πόλης του Toretsk.
Ως αποτέλεσμα πολυήμερων βομβαρδισμών, οι Ρώσοι ανέλαβαν τον έλεγχο των ερειπίων του εργοστασίου αδρανών υλικών στο Volchansk στην περιοχή του Kharkiv.
Νέες αιφνιδιαστικές νίκες του ρωσικού στρατού αναφέρθηκαν στο νότιο μέτωπο.
Οι Ρώσοι επεκτείνουν τη ζώνη ελέγχου τους, πλησιάζοντας τη Velikaya Novoselka.
Στις 7 Οκτωβρίου, μια ρωσική επίθεση απώθησε τις ουκρανικές δυνάμεις από το χωριό Zolotaya Niva.
Στην περιοχή Zaporozhie, οι μάχες ξανάρχισαν στην πόλη Kamenskoe που βρίσκεται στην όχθη της δεξαμενής νερού Kahovskoe μόλις 25 χιλιόμετρα νότια της πόλης Zaporozhie.
Μετά από μήνες μαχών θέσης, οι ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν μια επίθεση αλλά απέτυχαν.
Οι Ρώσοι εξαπέλυσαν αντεπίθεση, πέρασαν το τοπικό φράγμα και κέρδισαν έδαφος, απειλώντας την ουκρανική φρουρά με περαιτέρω προέλαση στη βόρεια όχθη της.

Προέλαση Ρώσων στην πόλη Vovchansk βόρεια του Kharkiv

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στη βόρεια περιφέρεια του Kharkiv εν μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων στην περιοχή στις 7 Οκτωβρίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 27 Σεπτεμβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στο κέντρο του Vovchansk.
Οι Ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το εργοστάσιο αδρανών υλικών Vovchansk.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις βορειοανατολικά της πόλης του Kharkiv κοντά στο Vovchansk, το Tykhe και το Starytsya στις 6 και 7 Οκτωβρίου.
Περισσότερα από 100 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (APC) και μεγάλος αριθμός στρατιωτών εισήλθε στο Vovchansk πρόσφατα.

Νέα εδαφικά κέρδη δυτικά του Svatove

Οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν πρόσφατα δυτικά του Svatove εν μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 7 Οκτωβρίου.
Ένας Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τη Myasozharivka (δυτικά του Svatove).
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν ανατολικά της Kolisnykivka και της Kruhlyakivka (και οι δύο νοτιοανατολικά του Kupyansk).
Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν βορειοανατολικά του Kupyansk κοντά στο Synkivka. ανατολικά του Kupyansk κοντά στο Kucherivka, νοτιοανατολικά του Kupyansk κοντά σε Kruhlyakivka, Novoosynove και Stepova Novoselivka, δυτικά του Svatove κοντά στο Vyshneve, βορειοδυτικά της Kreminna κοντά σε Druzhelyubivka, Novosadove, Nevske και Hrekivka, δυτικά της Kreminna κοντά στο Zarichne, νότια της Kreminna κοντά στη δασική περιοχή Serebryanske

Μεγάλες ρωσικές νίκες στην κατεύθυνση Pokrovsk

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Tsukuryne (νοτιοανατολικά του Pokrovsk) εν μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων ανατολικά και νοτιοανατολικά του Pokrovsk στις 6 και 7 Οκτωβρίου.
Ουκρανοί στρατιωτικοί παρατηρητές δήλωσαν στις 6 Οκτωβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις απώθησαν τις ουκρανικές δυνάμεις από το πτηνοτροφείο στο ανατολικό Tsukuryne και κατέλαβαν τον υπόλοιπο ο οικισμός.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την Hrodivka (ανατολικά του Pokrovsk) και ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Andrei Belousov συνεχάρη για την νίκης.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τη Zhelanne Druhe (νοτιοανατολικά του Pokrovsk) και προχώρησαν ανατολικά του Pokrovsk κοντά σε Novohrodivka και Lysivka και νοτιοανατολικά του Pokrovsk κοντά σε Selydove, Novoselydivka, Izmailivka, Hirnyk και Nevske.

Κινητικότητα στο μέτωπο της Zaporizhia

Ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι ο επιχειρησιακός ρυθμός στη νότια γραμμή του μετώπου κοντά στο Kamyanske, στην περιφέρεια Zaporizhia, αυξάνεται μετά από μια παρατεταμένη επιχειρησιακή ηρεμία μετά την ουκρανική αντεπίθεση το καλοκαίρι του 2023.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύθηκε στις 6 Οκτωβρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν οριακά κοντά στο Kamyanske και το Plavni στην ανατολική ακτή της δεξαμενής Kakhovka, προσπάθησαν να διαρρήξουν κοντά στο Kamyanske και ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν σε θέσεις βόρεια των αποξηραμένων τμημάτων της δεξαμενής Kakhovka αμέσως δυτικά του Kamyanske και εισήλθαν στην περιοχή δυτικά του Kamyanske.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης