Τελευταία Νέα
Speculator

Η αξία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα φθάσει τα 28 ευρώ ή 3 δισεκ. ευρώ - Πέραν από Λάτση και δύο άλλοι ενδιαφέρονται για Αττική Οδό

Η αξία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα φθάσει τα 28 ευρώ ή 3 δισεκ. ευρώ - Πέραν από Λάτση και δύο άλλοι ενδιαφέρονται για Αττική Οδό
Σύντομα 2 ακόμα ονόματα βαριά θα εισέλθουν στο νέο σχήμα της Αττικής Οδού με εμπλοκή του ενός στον Εφοπλιστικό χώρο μιας και είναι ήδη μέτοχος στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή δρέποντας τεράστια κέρδη
Όλοι οι αναγνώστες του ΒΝ γνωρίζουν την τοποθέτηση μας, από την οριστικοποίηση της συμφωνίας πώλησης της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής στην Masdar και στην συνέχεια με την ανάδειξη της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ως παραχωρησιούχου της Αττικής Οδού.
Το πόσο υποτιμημένη υποστηρίζαμε ότι είναι η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε σχέση με τα αναμενόμενα μελλοντικά EBITDA και τα καθαρά της κέρδη.
Την εκτίμηση μας αυτή ήρθε να επιβεβαιώσει το deal για είσοδο του family office της Μαριάννας Λάτση για είσοδο με 10% στην εταιρεία της Νέας Αττικής οδού και μάλιστα με premium 15% πιο πάνω από το αρχικό δεσμευτικό κεφάλαιο των 671 εκατ. που κατέθεσε η ΓΕΚ Τέρνα.
Δηλαδή το family office εκτίμησε αξιολόγησε και πλήρωσε 15% πιο πάνω σε παρούσα αξία καταβάλλοντας το ποσό των 77,165 εκατ. για το 10%
Αυτό σημαίνει ότι με το καλημέρα το project της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ εκτιμήθηκε 15% παραπάνω σε τρέχουσα παρούσα αξία από τους διαχειριστές της Λάτση.
Εδώ κρύβεται και το μέγα μυστικό της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και του Γιώργου Περιστέρη, όπως μας πληροφόρησαν τραπεζικά στελέχη που ασχολήθηκαν με την χρηματοδότηση του project της Νέας Αττικής οδού που αναμένουν να εκτοξεύσει τα ετήσια μέσα EBITDA της ΓΕΚ στα 300 εκατ. και να της προσφέρουν μέσο αποπληθωρισμενο ετήσιο εσωτερικό συντελεστή απόδοσης πέριξ του 4% όπως επικρατεί σε αυτού του είδους τα projects σε παγκόσμιο επίπεδο.
Αυτό λοιπόν θα οδηγήσει μεσοπρόθεσμα από το 2025 με την πλήρη ενσωμάτωση της Νέας Αττικής οδού, κατά την εκτίμηση εμπειροτάτων χρηματιστηριακών παραγόντων την τιμή πέριξ των 28 ευρώ.
Η τρέχουσα τιμή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι 17,38 ευρώ ή κεφαλαιοποίηση 1,8 δισεκ. ευρώ.
Με 28 ευρώ η χρηματιστηριακή αξία θα εκτιναχθεί

Το θέμα όμως για το ΒΝ δεν έχει κλείσει μιας και όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε σύντομα 2 ακόμα ονόματα βαριά θα εισέλθουν στο νέο σχήμα με εμπλοκή του ενός στον Εφοπλιστικό χώρο μιας και είναι ήδη μέτοχος στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή δρέποντας τεράστια κέρδη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης