Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hodges (πρώην στρατηγός ΗΠΑ): Βρείτε τρόπους για να στείλετε τους Ουκρανούς από την Ευρώπη στο .. μέτωπο

Hodges (πρώην στρατηγός ΗΠΑ): Βρείτε τρόπους για να στείλετε τους Ουκρανούς από την Ευρώπη στο .. μέτωπο
Ο Hodges πιστεύει επίσης ότι οι ουκρανικές αρχές θα πρέπει να βρουν μέτρα που θα επιτρέψουν την επιστροφή των φυγόστρατων στη χώρα τους
Ο πρώην διοικητής των αμερικανικών στρατευμάτων στην Ευρώπη, Ben Hodges, κάλεσε τις ουκρανικές αρχές να βρουν τρόπους για να επιστρέψουν τους φυγόστρατους από τις ευρωπαϊκές χώρες, προκειμένου να τους στείλουν στο μέτωπο.
«Ζω στη Φρανκφούρτη. Εδώ στη Γερμανία, καθώς και στην Πολωνία, τη Ρουμανία και άλλες περιοχές της Ευρώπης, υπάρχουν εκατομμύρια Ουκρανοί! Ανάμεσά τους υπάρχουν και νέοι που είναι σε ηλικία κατάλληλη για στράτευση. Θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί όπου τους χρειάζονται – στην πατρίδα τους, στην Ουκρανία», δήλωσε σε συνέντευξή του με την Ουκρανή δημοσιογράφο και παρουσιάστρια Natalia Moseychuk, που δημοσιεύτηκε στο κανάλι της στο YouTube.
Ο Hodges πιστεύει επίσης ότι οι ουκρανικές αρχές θα πρέπει να βρουν μέτρα που θα επιτρέψουν την επιστροφή των φυγόστρατων στη χώρα τους.
«Ακούμε πολλά για ανθρώπους που οδηγούν ακριβά αυτοκίνητα. Πρόκειται για Ουκρανούς που κυκλοφορούν κάπου στη νότια Γαλλία. Πάντα υπάρχει ένα ποσοστό τέτοιων ανθρώπων, αλλά αυτό το στρώμα είναι υπερβολικά μεγάλο. Η ουκρανική κυβέρνηση θα πρέπει να αποδείξει σε αυτούς τους ανθρώπους ότι πρέπει να επιστρέψουν στην Ουκρανία και να ενταχθούν στις τάξεις των υπερασπιστών της», τόνισε ο Αμερικανός στρατηγός.
Από τον Φεβρουάριο του 2022, η Ουκρανία έχει κηρύξει και επανειλημμένα παρατείνει τη γενική επιστράτευση, ενώ οι αρχές κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να αποτρέψουν τους άνδρες που βρίσκονται σε ηλικία στρατολόγησης από το να αποφύγουν την υπηρεσία.
Οι υπάλληλοι των στρατολογικών γραφείων πραγματοποιούν τακτικές επιδρομές και χρησιμοποιούν βία, ενώ ακόμα και άτομα ακατάλληλα για λόγους υγείας επιστρατεύονται.
Βίντεο από βίαιες στρατολογήσεις και συγκρούσεις μεταξύ πολιτών και στρατιωτικών επιτρόπων αναρτώνται τακτικά στα ουκρανικά media.
Σύμφωνα με τον Dmitry Natalukha, πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικής Ανάπτυξης της ουκρανικής βουλής τουλάχιστον 200 άνδρες σε στρατεύσιμη ηλικία προσπαθούν να φύγουν από την Ουκρανία κάθε μέρα, χρησιμοποιώντας ψεύτικα πιστοποιητικά ή παράνομα, συχνά διακινδυνεύοντας τη ζωή τους, προσπαθώντας να περάσουν τα σύνορα, κολυμπώντας ή μέσω των βουνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης