Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ιράν αναθεωρεί εσπευσμένα το πυρηνικό του δόγμα - Τι προβλέπει ο ισλαμικός νόμος, τι επιδιώκει ο Khamenei

Το Ιράν αναθεωρεί εσπευσμένα το πυρηνικό του δόγμα - Τι προβλέπει ο ισλαμικός νόμος, τι επιδιώκει ο Khamenei
Ο ισλαμικός νόμος απαγορεύει την ανάπτυξη πυρηνικών, αλλά ο Ανώτατος θρησκευτικοπολιτικός ηγέτης της Τεχεράνης έχει άλλη άποψη
Μια ομάδα 39 Ιρανών βουλευτών ζήτησε εσπευσμένα από το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν να αναθεωρήσει το αμυντικό δόγμα της χώρας, ιδίως να επιτρέψει τη δημιουργία πυρηνικών όπλων λόγω της επαπειλούμενης ισραηλινής επίθεσης, μετέδωσε το ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA την Τετάρτη 9/10, επικαλούμενο Ιρανό αξιωματούχο.
Παρά την απαγόρευση σύμφωνα του λεγόμενου ισλαμικού νόμου για την ανάπτυξη και τη χρήση πυρηνικών όπλων, όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Ali Khamenei, το δόγμα θα μπορούσε κάλλιστα να επανεξεταστεί, τόνισε ο αξιωματούχος.
Ο επικεφαλής του Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας του Ιράν, Mohammad Eslami ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το έτος ότι η Ισλαμική Δημοκρατία θα κατασκευάσει τέσσερις αντιδραστήρες 1.250 MW σε ένα μεγάλο νέο πυρηνικό εργοστάσιο στην επαρχία Hormozgan την επόμενη δεκαετία, με το έργο 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων να αναμένεται να παράγει περίπου 20.000 MW ενέργειας έως το 2041.
Στα τέλη του 2022, ξεκίνησε η κατασκευή του μικρότερου πυρηνικού σταθμού Darkhovin με αναμενόμενη ικανότητα παραγωγής 300 MW στην επαρχία Khuzestan.
Το Ιράν διαθέτει επίσης μια ακμάζουσα πυρηνική εκπαιδευτική υποδομή, με πυρηνική μηχανική που διδάσκεται σε έως και 22 πανεπιστήμια και σημαντικούς πόρους αφιερωμένους στο τεχνολογικό και βιομηχανικό μέτωπο για τη μεγιστοποίηση της πυρηνικής ανεξαρτησίας της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης