Διεθνή

Smotrich (ΥΠΟΙΚ): Τα μελλοντικά σύνορα θα εκτείνονται πέρα από τον ποταμό Ιορδάνη – Το «Μεγάλο Ισραήλ» περιλαμβάνει Παλαιστίνη και Συρία

Smotrich (ΥΠΟΙΚ): Τα μελλοντικά σύνορα θα εκτείνονται πέρα από τον ποταμό Ιορδάνη – Το «Μεγάλο Ισραήλ» περιλαμβάνει Παλαιστίνη και Συρία

Τι είπε ο υπουργός για τη «γη της επαγγελίας»

Σχετικά Άρθρα
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Bezalel Smotrich πυροδότησε διαμάχη με σχόλια που πρότειναν ένα διευρυμένο "Μεγάλο Ισραήλ" σε ένα πρόσφατο ντοκιμαντέρ.
Ο Smotrich πρότεινε ότι τα μελλοντικά σύνορα του Ισραήλ θα εκτείνονταν πέρα από τον Ιορδάνη ποταμό.
«Σιγά σιγά», απάντησε όταν ρωτήθηκε για πιθανή επέκταση στο ντοκιμαντέρ «In Israel: Ministrys of Chaos».
Ο ακροδεξιός υπουργός υποστήριξε επίσης ότι η Ιερουσαλήμ θα επεκταθεί τελικά στη Δαμασκό στη Συρία, σύμφωνα με την ιδεολογία του «Μεγάλου Ισραήλ» που βασίζεται σε θρησκευτικές ερμηνείες της λεγόμενης «γης της επαγγελίας».
Οι δηλώσεις αυτές ακολουθούν προηγούμενες αμφιλεγόμενες δηλώσεις του Smotrich, ο οποίος αρνήθηκε την ύπαρξη του παλαιστινιακού λαού και είπε ότι μια παλαιστινιακή πόλη πρέπει να «σβήσει από προσώπου γης».
Οι δηλώσεις του Smotrich οδήγησαν σε διπλωματική απομόνωση, με τις πρόσφατες επισκέψεις στις ΗΠΑ και τη Γαλλία να χαρακτηρίζονται από την απουσία του σε επίσημες συναντήσεις.
Στο Παρίσι, η χρήση ενός χάρτη του Ισραήλ από τον Smotrich που περιελάμβανε την Ιορδανία φούντωσε περαιτέρω τη συζήτηση.
Η έννοια του «Μεγάλου Ισραήλ», που έχει τις ρίζες του σε θρησκευτικά κείμενα, οραματίζεται την ισραηλινή επέκταση σε μέρη της Παλαιστίνης, της Συρίας και της Ιορδανίας, αν και τα ακριβή σύνορα παραμένουν απροσδιόριστα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης