Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα ανησυχεί για την ένταση στην κορεατική χερσόνησο - Όχι στην κλιμάκωση

Η Κίνα ανησυχεί για την ένταση στην κορεατική χερσόνησο - Όχι στην κλιμάκωση
H θέση της Κίνας για τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στη χερσόνησο και την προώθηση μιας πολιτικής λύσης στο ζήτημα της χερσονήσου παραμένει αμετάβλητη
Η Κίνα ανησυχεί για τις εξελίξεις στην κορεατική χερσόνησο και παραμένει προσηλωμένη στην πολιτική διευθέτηση των διαφορών, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Mao Ning, σχολιάζοντας τις αναφορές για την ανατίναξη δρόμων κοντά στα ενδοκορεατικά σύνορα.
«Ως γειτονική χώρα της κορεατικής χερσονήσου, η Κίνα ανησυχεί για την εξέλιξη της κατάστασης και τις τάσεις στις σχέσεις Βόρειας Κορέας-Νότιας Κορέας.
Οι εντάσεις στη χερσόνησο δεν εξυπηρετούν τα κοινά συμφέροντα.
Η βασική προτεραιότητα είναι να αποφευχθεί η περαιτέρω κλιμάκωση των συγκρούσεων», σημείωσε η επίσημη εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Υπέρ της ειρήνης η Κίνα

Τόνισε επίσης ότι «η θέση της Κίνας για τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στη χερσόνησο και την προώθηση μιας πολιτικής λύσης στο ζήτημα της χερσονήσου παραμένει αμετάβλητη».

Ένταση στα σύνορα

Νωρίτερα, το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Κορέας ανέφερε ότι ο βορειοκορεατικός στρατός ανατίναξε τμήματα δρόμων που οδηγούν στη Νότια Κορέα στα ανατολικά και στα δυτικά της χερσονήσου.
Σύμφωνα με τη νοτιοκορεατική πλευρά, το στρατιωτικό προσωπικό της Λαϊκής Δημοκρατίας συνεχίζει «πρόσθετες δραστηριότητες με τη χρήση βαρέος εξοπλισμού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης