Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Προσπαθεί να ακολουθήσει τις ξένες αγορές – Στο επίκεντρο η ΕΚΤ

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Προσπαθεί να ακολουθήσει τις ξένες αγορές – Στο επίκεντρο η ΕΚΤ
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με άνοδο άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης. Συνεδριάζει το μεσημέρι η ΕΚΤ και θα βγάλει απόφαση για τα επιτόκια. Οι αναλυτές περιμένουν μείωση κατά 25 μονάδες βάσεις, αλλά σημειώνουν πως περιμένουν την ανάλυση που θα γίνει, ώστε να καταλάβουν πως θα κινηθεί η νομισματική χαλάρωση στο μέλλον. Την Παρασκευή έχουμε S&P και αξιολόγηση του ελληνικού αξιόχρεου. Και εδώ κάποιοι αναλυτές περιμένουν αναβάθμιση και δεν αποκλείουν κάποιες κινήσεις που έγιναν στις προηγούμενες συνεδριάσεις και έφεραν την άνοδο του Γ.Δ. να οφείλονται σε αυτήν την προσδοκία.

Οι πρώτες εντολές που πέρασαν μετά την προσυνεδρίαση, έδειχναν μικτή εικόνα και ο Γ.Δ. άνοιξε με οριακές απώλειες. Είχε άνοδο δηλαδή η Alpha Bank με τη Eurobank και πτώση η Εθνική με την Πειραιώς. Με ελάχιστα κομμάτια άνοιξε η Jumbo στο -1,14% και επηρεάζει. Ωστόσο, με το άνοιγμα περισσότερων μετοχών που έχουν μία βαρύτητα στον βασικό χρηματιστηριακό δείκτη, βελτιώθηκε η εικόνα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Από εδώ θα έρθει ξανά η άνοδος της αγοράς, όταν το αποφασίσουν οι ξένοι επενδυτές. Αυτοί κάνουν εδώ και χρόνια τη διαφορά στο Χ.Α. Τώρα θα μας πείτε, τί να περιμένεις μέσα Οκτωβρίου; Τα βιβλία κλείνουν ή έκλεισαν, άρα το ενδιαφέρον μειώνεται. Μπορεί να είναι και έτσι και να πάμε μέχρι τέλος του έτους περίπου σε ανάλογη εικόνα. Όμως με τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου και τις ενημερώσεις των διοικήσεων ίσως δούμε κάποια βελτίωση. Ελπίζουμε δηλαδή… Ο τραπεζικός δείκτης άνοιξε ήπια ανοδικά για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, αλλά στη συνέχεια έχασε τα κέρδη. Παρόμοια η εικόνα όλων των συστημικών λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα.

AEGEAN: Μετοχή της υψηλής κεφαλαιοποίησης, αλλά ο όγκος είναι χαμηλός. Με 10 τεμάχια άνοιξε στα 10,49 ευρώ και στο +1,25%. Χαμηλότερα έχει κατέβει ο πρώτος πωλητής από την τελευταία τιμή.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Η παραμονή στα 33 ευρώ ή και ακόμα χαμηλότερα, προβληματίζει αρκετούς. Ο όμιλος στις τελευταίες χρήσεις άλλαξε επίπεδο και μεγέθη, εκμεταλλευόμενος τις διακυμάνσεις στην ενέργεια, αλλά μάλλον τώρα οι επενδυτές θέλουν να δουν το επόμενο βήμα. Την επόμενη αλλαγή πίστας που θα δώσει και ώθηση. Αναμένουμε και τις εξελίξεις αναφορικά με την είσοδο στην αγορά του Λονδίνου. Κάποιοι σχολιάζουν πως πάει στη συγκεκριμένη αγορά σε μία περίοδο που έχουν αποχωρήσει πολλοί.

CENERGY: Το ταμπλό δείχνει πως υπάρχει στοίχημα παραμονής πάνω από την τιμή διάθεσης των μετοχών. Αν το καταφέρει, θα την κάνει να ξεχωρίσει σίγουρα, καθώς η πλειονότητα των εισηγμένων που έχουν γίνει διαθέσεις μετοχών, κινούνται κάτω από την τιμή διάθεσης. Σήμερα ενισχύεται και είναι στα 9,07 ευρώ, ενώ χθες έκλεισε στα 9 ευρώ, μετά από δυνατό μάζεμα που έγινε στο τέλος της συνεδρίασης.

ΑΔΜΗΕ: Καλό και το σημερινό ξεκίνημα της μετοχής.
ΑΔΜΗΕ.jpg

ΑΚΙΝΗΤΑ: Ακούγονται τιμήματα για αγορές κατοικιών και όχι μόνο και οι εταιρείες ακινήτων δεν μπορούν να ξεκολλήσουν. Μάλλον κάτι ή δεν έχουν καταλάβει σωστά οι επενδυτές, ή δεν κάνουν σωστά κάτι οι εταιρείες ΑΕΕΑΠ.

FOURLIS: Δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τη μετριότητα. Είμαστε και στα μέσα του Οκτώβρη και λογικά θα πρέπει να μάθουμε για το επόμενο placement στην Trade Estates. Στα 3,7550 ευρώ καις το -1,57%.

ALPHA TRUST ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ: Θα δώσει μέρισμα 0,17944 ευρώ ανά μετοχή. Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το σχετικό δικαίωμα, άρα όσοι έχουν και αύριο μετοχές θα το λάβουν. Η απόδοση είναι κάτω από 3%.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Εκ των λίγων μετοχών που ξεχωρίζουν στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης