Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παρέμβαση εισαγγελέα για τον Προαστιακό - Τρένο μπήκε στις γραμμές του Μετρό

Παρέμβαση εισαγγελέα για τον Προαστιακό - Τρένο μπήκε στις γραμμές του Μετρό
Θα εξεταστούν τυχόν αξιόποινες πράξεις και από ποια πρόσωπα
Σχετικά Άρθρα
Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε το νέο περιστατικό ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο, όταν συρμός του Προαστιακού παραλίγο να μπει στο δίκτυο του Μετρό στη Δουκίσσης Πλακεντίας.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αριστείδης Κορέας, έδωσε εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας για το περιστατικό που έλαβε χώρα στις 9 Οκτωβρίου.
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί το αδίκημα των επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς και άλλες τυχόν αξιόποινες πράξεις και από ποια συγκεκριμένα πρόσωπα.

Το περιστατικό

Όλα συνέβησαν την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, όταν -όπως περιγράφεται στο έγγραφο της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ)- «ο συρμός 4245 αναγκάστηκε σε οπισθοπορεία στη γραμμή του Προαστιακού της Αθήνας, καθώς είχε λάβει εντολή από Σταθμάρχη για να εισέλθει σε λάθος γραμμής (και συγκεκριμένα σε αυτή του Μετρό) στην περιοχή της Δουκίσσης Πλακεντίας». Ο μηχανοδηγός του τρένου, όταν είδε πως τα κλειδιά ήταν στραμμένα σε λάθος πορεία και ότι τον έστελναν προς το Μετρό, προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους ρυθμιστές του ΟΣΕ στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών (ΣΚΑ).
Σύμφωνα με ίδιες πληροφορίες, ο μηχανοδηγός του τρένου κάλεσε δύο και τρεις φορές το ΣΚΑ μέσω ασυρμάτου, χωρίς, ωστόσο, να λάβει απάντηση. Τότε αποφάσισε να προχωρήσει σε μία κίνηση, η οποία δεν προβλέπεται από τον κανονισμό. Προχώρησε με πολύ αργή ταχύτητα και μπήκε στη λάθος γραμμή. Μόλις το τρένο πέρασε έναν αισθητήρα η εσφαλμένη πορεία έγινε αντιληπτή από την τηλεδιοίκηση του ΣΚΑ και μόνο τότε απάντησε ο ρυθμιστής του ΟΣΕ και του ζήτησε να γυρίσει με την όπισθεν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης