Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Σε υψηλά 14 μηνών ο ΑΔΜΗΕ – Στην State Grid το 20% της Αριάδνη- Πότε ξεκινάει η λειτουργία της διασύνδεσης

Σε υψηλά 14 μηνών ο ΑΔΜΗΕ – Στην State Grid το 20% της Αριάδνη- Πότε ξεκινάει η λειτουργία της διασύνδεσης
Πριν λίγο ανακοινώθηκε από την εταιρεία ότι επικυρώθηκε από το διοικητικό συμβούλιο η διάθεση του 20% της Αριάδνη Interconnection στην εταιρεία State Grid
Σχετικά Άρθρα
Θετική κατάληψη είχε όπως είχε γράψει η στήλη, η πώληση του 20% της Αριάδνη, της εταιρείας δηλαδή που είναι ο φορέας υλοποίησης της διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής.
Η μετοχή του ΑΔΜΗΕ βρίσκεται από χθες σε υψηλό 14 μηνών και διατηρεί την πολύ καλή συμπεριφορά της μετά την αλλαγή της τάσης που κατέγραψε το διάγραμμα της μετοχής σχεδόν 1 μήνα πριν.
Σήμερα έκλεισε στα 2,43 ευρώ με όγκο 404 χιλ. τεμάχια και διάσπασε την αντίσταση των 2,42 ευρώ.
Η αποτίμηση ανήλθε στα 564 εκατ. ευρώ.
Σήμερα 17/10 ανακοινώθηκε από την εταιρεία ότι επικυρώθηκε από το διοικητικό συμβούλιο η διάθεση του 20% της Αριάδνη Interconnection στην εταιρεία State Grid που ήταν και η μόνη που είχε υποβάλει δεσμευτική και βελτιωμένη προσφορά στο σχετικό διαγωνισμό.
Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων αρχών. Η «Αριάδνη Interconnection ΑΕΕΣ» είναι ο φορέας υλοποίησης της ηλεκτρικής διασύνδεσης Αττικής - Κρήτης, που αποτελεί το μεγαλύτερο και πολυπλοκότερο έργο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και μια από τις τρεις βαθύτερες, θαλάσσιες διασυνδέσεις, παγκοσμίως.
Το κατασκευαστικό σκέλος του έργου έχει ολοκληρωθεί με την πόντιση του συνόλου των υποβρυχίων ηλεκτρικών (500kV) και οπτικών καλωδίων, ενώ στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες καλωδίωσης και εγκατάστασης του υπαίθριου εξοπλισμού.
Η ηλέκτριση του καλωδίου θα ξεκινήσει δοκιμαστικά στις αρχές του 2025 και θα τεθεί σε λειτουργία μέχρι το προσεχές καλοκαίρι.
Πρόκειται ουσιαστικά για τη δεύτερη θετική εξέλιξη μετά και την επίλυση των περισσότερο θεμάτων που αφορούν στη διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης