Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Με 4 συνεχόμενες ανοδικές, εβδομαδιαία άνοδος 1,89% - Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Με 4 συνεχόμενες ανοδικές, εβδομαδιαία άνοδος 1,89% - Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Συμπλήρωσε 4 συνεχόμενες ανοδικές και η εβδομάδα έκλεισε με άνοδο 1,89%. Σαφέστατα καλύτερη η εικόνα, αν και ο τζίρος δεν ενθουσίασε, ενώ δεν έκανε σημαντική προσπάθεια να απειλήσει τις 1.450 μονάδες. Με άνοδο 0,34% έκλεισε η τελευταία συνεδρίαση και με καθαρές συναλλαγές λίγο πάνω από 90 εκατ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Κάνει ξανά την προσπάθειά της η Πειραιώς για τα 4 ευρώ. Την έχει ταλαιπωρήσει αρκετά το συγκεκριμένο σημείο, αλλά δεν είναι η μόνη μετοχή που έχει ταλαιπωρηθεί. Καλή εικόνα σήμερα σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης. Με άνοδο 2,19% στο κλείσιμο. Ακολούθησε με αρκετή απόσταση η Eurobank (+0,73%) και η Alpha Bank με άνοδο 0,16%. Αν και ξεπέρασε ενδοσυνεδριακά τα 7,55 ευρώ (τιμή placement), έκλεισε χαμηλότερα και στα 7,47 ευρώ με απώλειες 0,64%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Εκ των μετοχών που ξεχώρισαν και είχε άνοδο 2,17%.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Καλή εικόνα σήμερα και από Viohalco, Aegean, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ.

ΑΔΜΗΕ: Στα 62 εκατ. ευρώ ανέρχεται το τίμημα για το 20% της Αριάδνη, του φορέα δηλαδή που υλοποιεί τη διασύνδεση Αττικής-Κρήτης. Πηγές της αγοράς αναφέρουν πως το τίμημα είναι πολύ καλό. Σε μία άλλη καλή εξέλιξη από την εταιρεία η στήλη μαθαίνει από χρηματιστηριακά γραφεία, πως θα δοθεί μέρισμα 0,15 ευρώ ανά μετοχή και θα είναι τελικό και προμέρισμα της επόμενης χρήσης. Αναμένουμε επιβεβαίωση του ρεπορτάζ μας. Η μηχανή πάντως αρχίζει να παίρνει μπροστά και το στοίχημα είναι να τρέξουν οι επενδύσεις και να αρχίσουν να φέρνουν έσοδα. Με απώλειες 0,62% έκλεισε η μετοχή.

ΟΛΠ: Προσπάθησε σήμερα να ξεπεράσει τα ιστορικά υψηλά του, αλλά έκλεισε λίγο χαμηλότερα. Εξαιρετική πάντως παραμένει η συμπεριφορά του. Στα 28,60 ευρώ και στο +1,78%.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Εντοπίζει ακόμα περιθώριο ανόδου 100% για τη μετοχή η Eurobank Equities αν και η τιμή στόχος έχει μειωθεί κάπως έναντι της προηγούμενης εκτίμησης. Λογική η εξέλιξη νομίζουμε καθώς στο μεσοδιάστημα, ο κλάδος για να μην πούμε ο ευρύτερος κλάδος είχε πολλές προκλήσεις. Το σημειώνει βέβαια αυτό η χρηματιστηριακή. Στα 3,8150 ευρώ και στο +1,06%.

PERFORMANCE: Ισχυρή ανάκαμψη σήμερα και με καλό όγκο συναλλαγών. Οι πληροφορίες της στήλης λένε πως ολοκλήρωσε τις πωλήσεις του εγχώριος θεσμικός επενδυτής. Επειδή παρατηρήσαμε ότι σταμάτησαν στη μεγάλη πτώση και κατά τη διάρκεια της φυγής του θεσμικού οι αγορές ιδίων, θα θέλαμε να δούμε και τη συνέχεια. Ελπίζουμε τώρα που ανακάμπτει η μετοχή, να μη δούμε μεγάλες αγορές. Αντιλαμβάνεστε γιατί το σημειώνουμε αυτό… Στα 6,40 ευρώ και στο +6,49% με όγκο 88 χιλ. τεμάχια.

ΕΚΤΕΡ: Δημοσιεύτηκε πρόσκληση για την έκτακτη γενική συνέλευση που θα αποφασίσει τη συγχώνευση με την Ενεργειακός Κόμβος, του κ.Σίψα, με αντάλλαγμα μετοχές. Θα γίνει στις 11 Νοεμβρίου. Νομίζουμε πως επειδή η πρόσφατη ανακοίνωση, ο τρόπος που έγινε, οι όροι και η πορεία της μετοχής έχουν σηκώσει αρκετή σκόνη θα υπάρξει ενδιαφέρον από μετόχους για να λάβουν εξηγήσεις. Το βασικότερο ερώτημα, εκτός από το αν με αυτήν την κίνηση και τα αποτελέσματα χρήσης 2024 παίρνει πτυχίο έβδομης τάξης, είναι προς τον ορκωτό ελεγκτή, ο οποίος έχει κάνει σε διάστημα 10 μηνών δύο αποτιμήσεις με τεράστιες διαφορές. Επίσης το ερώτημα είναι γιατί δεν του έδωσαν άλλα 2 εκατ. ευρώ του κ.Σίψα να πάρουν το υπόλοιπο ποσοστό με βάση την πρώτη έκθεση αποτίμησης.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Βγήκε αντίδραση σήμερα και ενισχύθηκε με χαμηλό σχετικά όγκο 3,25%. Αξίζει καλύτερης αποτίμησης και όχι μόνο 103,3 εκατ. ευρώ.

ΜΑΘΙΟΣ: Βγήκε πίεση και υποχώρησε 8,53%.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί πως κάποιες εισηγμένες έχουν προνομιακή μεταχείριση από τους τραπεζίτες. Σε άλλες σβήνουν εκατομμύρια και σε άλλες θέλουν να πάρουν ακόμα και το τελευταίο ευρώ. Είσπραξη απροειδοποίητη από τράπεζα ποσού 490 χιλ. ευρώ, από το ταμείο της για οφειλή της Ήλιος που η Μουζάκης ήταν εγγυήτρια.

ΒΙΟΤΕΡ: Αν και με μεγάλο ανεκτέλεστο στο limit up και ενώ έκανε κάποιες πράξεις στο +10%, δεν πέρασε ο συνολικός τζίρος το ελάχιστο όριο και τελικά έκλεισε αμετάβλητη. Ερασιτεχνισμοί…

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης