Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Λογική η αρνητική έκπληξη από τη Standard and Poor's - Δεν αξιολόγησε την Ελλάδα - Επιβεβαίωση ΒΝ, αναβάθμιση από 4/2025

Λογική η αρνητική έκπληξη από τη Standard and Poor's - Δεν αξιολόγησε την Ελλάδα - Επιβεβαίωση ΒΝ, αναβάθμιση από 4/2025
Οι αξιολογήσεις των οίκων έχουν χάσει τη σημασία τους... είναι αδιάφορο γεγονός
Η Standard and Poor’s δεν επικαιροποίησε σήμερα 18/10 την -προγραμματισμένη- αξιολόγηση της Ελλάδας, επιβεβαιώνοντας όσα έγραφε το BankingNews ότι η αναβάθμιση «αναβάλλεται» για τον Απρίλιο του 2025... οπότε τότε θα αναβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα σε ΒΒΒ (δύο κλίμακες υψηλότερα).
Επί του παρόντος, ο αμερικανικός οίκος αξιολογεί τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας με «ΒΒΒ-», με θετικές προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook). Ο S&P είχε αναβαθμίσει σε επενδυτική βαθμίδα την Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2023 και αναβάθμισε σε θετικό το outlook τον Απρίλιο του 2024.
Όπως έγραφε νωρίτερα το ΒΝ, το πρόβλημα της Standard and Poor’s (S&P) είναι πως… έχει καταντήσει γραφικός οίκος αξιολόγησης, πληρώνεται –όπως όλοι– για να αξιολογούν την οικονομία, αλλά όταν όλοι οι οίκοι αξιολόγησης Moody’s, Fitch, DBRS διατηρούν σταθερές τις προοπτικές η Standard and Poor’s ήρθε να κάνει την διαφορά.

Τα πολιτικά ελατήρια της Standard and Poor’ s

Η Standard and Poor’s η οποία είναι καθαρά υποκινούμενη και προφανώς υπάρχουν πολιτικά ελατήρια… θα ήθελε να αναβαθμίσει την ελληνική οικονομία σε ΒΒΒ με σταθερές προοπτικές, δηλαδή να αναβαθμίσει την βαθμολογία από ΒΒΒ- σε ΒΒΒ, δηλαδή ακόμη πιο ψηλά στην επενδυτική βαθμίδα.
Και ενώ θα ήθελε… βλέπει όλους τους άλλους και προβληματίζεται, ειδικά μάλιστα εν μέσω γεωπολιτικών αβεβαιοτήτων.
Στις 18/10/2024 εξέταζε την αναβάθμιση της Ελλάδας αλλά φοβήθηκε μην γελοιοποιηθεί…
Πλέον, οι αξιολογήσεις των οίκων πιστοληπτικής διαβάθμισης έχουν χάσει την σημασία τους... είναι αδιάφορο γεγονός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης