Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεξικό – Πολεμικό Ναυτικό: Κατάσχεση ρεκόρ 8,3 τόνων ναρκωτικών στον Ειρηνικό – Σύλληψη 23 ατόμων

Μεξικό –  Πολεμικό Ναυτικό:  Κατάσχεση ρεκόρ 8,3 τόνων ναρκωτικών στον Ειρηνικό – Σύλληψη 23 ατόμων
«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών που έχει κατασχεθεί στη διάρκεια θαλάσσιας επιχείρησης, δεν έχει προηγούμενο», όπως ανακοινώθηκε
Την κατάσχεση στον Ειρηνικό 8,3 τόνων ναρκωτικών, ποσότητα ρεκόρ που έχει κατασχεθεί στο Μεξικό σε επιχείρηση στη θάλασσα, ανακοίνωσε το μεξικανικό Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο προχώρησε σε 23 συλλήψεις.
Η αξία των κατασχεθέντων ανέρχεται σε 2,099 δισεκ. πέσος (134,5 εκατομμύρια ευρώ), ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Πολεμικό Ναυτικό, χωρίς να διευκρινίσει ωστόσο το είδος των ναρκωτικών.
«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών που έχει κατασχεθεί στη διάρκεια θαλάσσιας επιχείρησης, δεν έχει προηγούμενο», όπως ανακοινώθηκε.
Η κατάσχεση έγινε νοτιοδυτικά της πόλης Lazaro Cardenas, στην πολιτεία Michoacan ,στη δυτική ακτή του Μεξικού.

Συλλήψεις

Στη διάρκεια της επιχείρησης, το Πολεμικό Ναυτικό συνέλαβε 6 σκάφη -πέντε με εξωλέμβιο κινητήρα και ένα ημικαταδυόμενο μήκους περίπου 15 μέτρων- καθώς και 23 άτομα.
Σημειώνεται ότι εδώ και δεκαετίες το Μεξικό είναι κόμβος του λαθρεμπορίου ναρκωτικών προς τη Βόρεια Αμερική, μια δραστηριότητα για τον έλεγχο της οποίας συγκρούεται μεγάλος αριθμός καρτέλ.
Η μεγαλύτερη κατάσχεση ναρκωτικών στην ιστορία του Μεξικού είχε σημειωθεί το Νοέμβριο του 2007, που ήταν 23 τόνοι κολομβιανής κοκαΐνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης