Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολεμικά σενάρια ΗΠΑ: Η Ρωσία επιτίθεται στη Βαλτική και σε 10 μέρες καταλαμβάνει Λετονία και τμήμα από Λιθουανία

Πολεμικά σενάρια ΗΠΑ: Η Ρωσία επιτίθεται στη Βαλτική και σε 10 μέρες καταλαμβάνει Λετονία και τμήμα από Λιθουανία
Η Bild παρουσιάζει τα αποτελέσματα του σεναρίου περί ρωσικής επίθεσης, που διεξήχθη από το Αμερικανικό Κέντρο για τον Πόλεμο Νέας Γενιάς
Την αντιρωσική υστερία, που επικρατεί στην Ευρώπη, τροφοδοτούν τα πολεμικά σενάρια των ΗΠΑ τα οποία δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Bild.
Σύμφωνα με σενάριο – προσομοίωσης των ΗΠΑ, η Ρωσία θα επιτεθεί στις χώρες της Βαλτικής και σε 10 ημέρες μπορεί να καταλάβει τη Λετονία και μέρος της Λιθουανίας.
Η Bild παρουσιάζει τα αποτελέσματα του σεναρίου περί ρωσικής επίθεσης, που διεξήχθη από το Αμερικανικό Κέντρο για τον Πόλεμο Νέας Γενιάς.
Στην προσομοίωση συμμετείχαν οι πρώην στρατηγοί του ΝΑΤΟ Philip Breedlove και Ben Hodges.
Η επίθεση, σύμφωνα με το σενάριο, γίνεται το 2027.
Στο χειρότερο σενάριο, το ΝΑΤΟ θα χρειαστεί έως και 10 ημέρες για να παράσχει χερσαία βοήθεια στις χώρες της Βαλτικής βάσει του άρθρου 5 της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας για τη συλλογική άμυνα.

a_1.png

Γερμανική εμπλοκή στις μάχες

Αναφέρεται ότι εκτός από τους στρατούς της Λιθουανίας και της Λετονίας, γερμανικά στρατεύματα που σταθμεύουν εκεί θα συμμετάσχουν στην απόκρουση της επίθεσης (μέχρι το 2027 θα υπάρχει εκεί μια ταξιαρχία 4.000 ατόμων οπλισμένη με άρματα μάχης Leopard).
Βάσει σεναρίου η Ρωσία εισβάλλει στη Λετονία και επιτίθεται στη Λιθουανία ενώ ταυτόχρονα προελαύνει από τη Λευκορωσία και το Kaliningrad.
Η Λιθουανία και οι σύμμαχοί της αναγκάζονται να υποχωρήσουν.
b_1.png

Πριν φτάσουν οι κύριες δυνάμεις του ΝΑΤΟ, μέρος της επικράτειας της χώρας θα καταληφθεί.
Κατά τη διάρκεια μιας μάχης, ένα γερμανικό τάγμα αρμάτων μάχης προσεγγίζει τη ρωσική δύναμη και μέσα σε τρεις ημέρες σταματά την προέλαση.
c.png

Τη 10 μέρα της επίθεσης, η Λιθουανία θα είναι «εγκαταλελειμμένη και μερικώς κατεχόμενη», λένε οι συντάκτες της μελέτης.
Γράφουν ότι το υπό εξέταση σενάριο είναι μια επιλογή στην οποία η αντίδραση της Δύσης δεν θα είναι αστραπιαία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την έρευνα, πάνω από το 50% των Γερμανών δεν πιστεύει ότι η Ρωσία θα επιτεθεί σε χώρες του ΝΑΤΟ την τρέχουσα δεκαετία .

d_1.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης