Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ισραηλινό σχέδιο επίθεσης στο Ιράν είναι ταυτόχρονα και ένας μεγάλος εκβιασμός των ΗΠΑ

Το ισραηλινό σχέδιο επίθεσης στο Ιράν είναι ταυτόχρονα και ένας μεγάλος εκβιασμός των ΗΠΑ
Το Ισραήλ με το πανίσχυρο λόμπι προσπαθεί να εκβιάσει το πολιτικό προσωπικό των ΗΠΑ, δεδομένου ότι μεγάλα τμήματα του αμερικανικού πληθυσμού αντιδρούν στη γενοκτονία στη Γάζα και στην επίθεση στον Λίβανο
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu ενημέρωσε τον Λευκό Οίκο για τα σχέδια του Ισραήλ να επιτεθεί σε ιρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αντί για πετρελαϊκές ή πυρηνικές υποδομές, όπως απειλούσε νωρίτερα και θα το κάνει πριν από τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου 2024.
Σύμφωνα με αναλυτές, το ισραηλινό σχέδιο έχει στόχο να τονίσει στις ΗΠΑ ότι δεν μπορούν να διαχωρίσουν τα συμφέροντά τους στη Μέση Ανατολή από εκείνα του Τελ Αβίβ.
«Το σχέδιο του Ισραήλ έχει στόχο να αναγκάσει Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους που διεκδικούν προεδρία, Γερουσία και Κογκρέσο να σταθούν αλληλέγγυοι με το Ισραήλ», επισημαίνει ο Dr. Isa Blumi, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Σπουδών Μέσης Ανατολής του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης.
Το σχέδιο επίθεσης του Τελ Αβίβ δείχνει την τεράστια δύναμη που έχει το ισραηλινό λόμπι στο πολιτικό προσωπικό των ΗΠΑ.
Η επιβεβαίωση πίστης είναι ιδιαίτερα σημαντική τώρα, πιστεύει ο καθηγητής, δεδομένου «του γεγονότος ότι ο αμερικανικός πληθυσμός βρίσκεται σε μεγάλη σύγκρουση» για τους πολέμους στη Γάζα και τον Λίβανο, με «τις εικόνες δολοφονιών αμάχων, ανθρώπων που καίγονται ζωντανοί και τους βομβαρδισμούς της Βηρυτού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης