Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ψάχνει την αντίδραση, αλλά το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι υποτονικό

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ψάχνει την αντίδραση, αλλά το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι υποτονικό
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Έχουν αρχίσει και ανησυχούν τα στελέχη της αγοράς, μήπως συμβαίνει κάτι το οποίο δεν γνωρίζουν. Γιατί σου λένε, για να υποχωρεί έτσι το Χ.Α. θα έχει κάποιο λόγο, αλλά ποιος είναι αυτός; Δικαιολογεί τέτοια υποχώρηση μία έκθεση; Τα θεμελιώδη είναι καλά, η οικονομία της χώρας πάει σχετικά καλά, παρά το καμπανάκι από το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, τα εταιρικά κέρδη είναι καλά και εξαγορές γίνονται σε υψηλές αποτιμήσεις. Τί φταίει λοιπόν; Σήμερα βγάζει μία ήπια αντίδραση και ενισχύεται 0,30% με τις τράπεζες πάντως να μην έχουν κάποια σημαντική κίνηση.

SARANTIS: Ισχυρά αποτελέσματα εννεαμήνου ανακοίνωσε ο όμιλος λόγω και της συνεισφοράς της Stella Pack, η οποία εξαγοράστηκε φέτος. Ο στόχος για EBIT 61 εκατ. ευρώ στο σύνολο της χρήσης μας φαίνεται πως μπορεί εύκολα να τον πιάσει, όταν στους 9 μήνες είχε 48 εκατ. ευρώ. Μόλις στα 12,4 εκατ. ευρώ ο καθαρός δανεισμός. Ο τζίρος πάνω κατά 27,9% και τα EBITDA αυξήθηκαν κατά 31,7%. Και χωρίς πάντως την εξαγορά, πάνω είναι τα μεγέθη. Με άνοδο 1% ξεκίνησε η μετοχή και με αποτίμηση 740 εκατ. ευρώ.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Σήμερα η γενική συνέλευση για να εγκριθεί η πώληση της Τέρνα Ενεργειακής.

ΔΕΗ: Βγάζει αντίδραση σήμερα μετά τη σημαντική πίεση που δέχθηκε χθες.

CENERGY: Και εδώ βλέπουμε αντίδραση και προσπάθεια να μειωθεί η απόσταση από τα 9 ευρώ.

QUEST: Πρέπει να συνεχίσει ανοδικά και να δημιουργήσει μία υψηλότερη αποτίμηση. Με άνοδο 0,69% ξεκίνησε σήμερα. Θέλει όμως καλύτερους αγοραστές γιατί κοντά στα 6 ευρώ βγαίνουν καλές πωλήσεις.

ATTICA BANK: Επαναλαμβάνουμε πως η αύξηση είναι δύσκολη και ήθελε μελέτη. Αντιλαμβανόμαστε από αυτά που βλέπουμε πως ακόμα και σήμερα υπάρχουν πολλοί που δεν ξέρουν τους όρους. Υπάρχουν και αυτοί που θέλουν να τζογάρουν και δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Αλλά και αυτό που κάνει η ΕΧΑΕ δεν έχει επιτυχία, γιατί δεν φταίνε οι χρηματιστηριακές. Σήμερα η μετοχή δίνει και πάλι απάντηση σε όσους θεωρούσαν ότι έπρεπε να ακυρωθούν οι πράξεις. Με 95 τεμάχια είναι στα 7 ευρώ και στο +4,48%, αντί να είναι κάπου στα 0,60-0,70 ευρώ που η στήλη θεωρεί καλή τιμή, μετά την ανακεφαλαιοποίηση.

ΕΧΑΕ: Ενοχλημένη είναι η διοίκηση από τα όσα έχουν συμβεί και όπως μας λένε οι πηγές μας, με αυστηρό ύφος τηλεφωνούσαν στις χρηματιστηριακές τα στελέχη των επιτροπών ελέγχου. Λες και φταίνε οι αντικρυστές που οι επενδυτές από το σπίτι τους χρησιμοποιώντας την τεχνολογία βάζουν εντολές. Να γυρίσουμε στα χαρτάκια κύριοι της ΕΧΑΕ και στα χειροκίνητα. Ξέρετε εσείς από αυτά, όπως τότε με τη ΒΙΣ. Για να σοβαρευτούμε λίγο. Ρίξτε και καμιά ματιά στη μετοχή σας γιατί η αγορά σας έχει βάλει στο περιθώριο.

ΕΛΒΕ: Διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,40 ευρώ ανά μετοχή. Άλλη μία μεγάλη διανομή από την εισηγμένη.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Προσπαθούν να πουσάρουν μετοχές, αλλά βγαίνουν χαρτιά. Προσοχή λοιπόν σε όσα βλέπετε. Το γενικό συμπέρασμα είναι πως βγαίνουν πωλήσεις σε πολλά μικρομεσαία. Να κοιτάτε θεμελιώδη και όχι το τι ΘΑ κάνουν. Οι εποχές είναι δύσκολες. Καλό είναι μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο οι επενδυτές να αναζητούν χαμηλούς δείκτες αποτίμησης και χαμηλή μόχλευση. Αν και μειώνονται τα επιτόκια, πολλές εισηγμένες έχουν μεγάλο δανεισμό που το όφελος στην τελική γραμμή δε θα είναι μεγάλο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης