Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Προσπαθεί να βγάλει αντίδραση μετά από 3 πτωτικές – Στο επίκεντρο ΔΕΗ και ΜΥΤΙΛ

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Προσπαθεί να βγάλει αντίδραση μετά από 3 πτωτικές – Στο επίκεντρο ΔΕΗ και ΜΥΤΙΛ
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Δεν απέχει σημαντικά από τον εκθετικό κινητό μέσο όρο των 200 ημερών. Είναι στις 1.398 μονάδες. Θέλουμε αντίδραση σήμερα μετά από 3 πτωτικές, αλλά δεν είμαστε σίγουροι πως η ψυχολογία είναι τέτοια ή το αγοραστικό ενδιαφέρον που θα μπορέσει να δώσει μία καλή κίνηση. Μικτό είναι το ξεκίνημα και πέριξ του χθεσινού κλεισίματος. Ο τζίρος είναι χαμηλός και αν και η πλειονότητα των μετοχών του FTSE 25 ενισχύεται, αυτό γίνεται με μικρούς όγκους. Ξεχωρίζει λίγο η Μυτιληναίος, λόγω αποτελεσμάτων και η Eurobank, η οποία πιέστηκε σημαντικά χθες.

ΔΕΗ: Άντλησε 600 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 4,625% και λήξη το 2031. Κάπως υψηλό το επιτόκιο, όταν πριν λίγες εβδομάδες η Μυτιληναίος είχε δανειστεί με 4%. Στα 11,83 ευρώ και στο +1,03% στο ξεκίνημα, βάζει πλάτη στην προσπάθεια αντίδρασης της αγοράς.

METLEN: Καλά και λίγο καλύτερα από τις εκτιμήσεις τα αποτελέσματα ενεαμήνου. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 462 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 4% έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος. Στα 33,18 ευρώ και στο +0,85%.

LAMDA DEV.: Τρέχει διαφημιστική καμπάνια εδώ και λίγες μέρες και η εισηγμένη διαφημίζει τα εμπορικά που έχει και αυτά που θα φτιάξει στο Ελληνικό. Λέτε να έχουμε κάποια εταιρική πράξη και γι’ αυτό να βλέπουμε αυτές τις διαφημίσεις; Δεν έχει κυκλοφορήσει πάντως κάτι στην αγορά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ξεχωρίζει η Eurobank, που όμως χθες πιέστηκε και ακολουθούν οι άλλες συστημικές με οριακή άνοδο πλην της Εθνικής η οποία πιέζεται οριακά. Με άνοδο 1,89% η Ελλάδος και καλό όγκο για τα δεδομένα της.

ATTICA BANK: Πουλάνε και στο ξεκίνημα το δικαίωμα και υποχωρεί 10,4%. Με απώλειες 16% η μετοχή στα 5 ευρώ, αλλά μετά πήγε σε δημοπρασία αφού κάποιος έβαλε αγορά 80 τεμαχίων στα 6,50 ευρώ. Η στήλη θεωρεί πως το δικαίωμα συμφέρει κάποιος εδώ να αγοράσει και όχι τη μετοχή, αν θέλει να έχει θέση στη συγκεκριμένη τράπεζα.

QUEST: Με πτώση και χαμηλό όγκο άνοιξε η μετοχή. Εδώ τελικά επιβεβαιώνονται όσοι υποστηρίζουν πως στο Χ.Α. δεν μπορεί να ανέβει μία μετοχή, αν δε βάλει το χεράκι του ο βασικός μέτοχος και αν δεν την διαφημίσει. Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα. Οι λιγοστοί Έλληνες παίζουν μόνο μερικές μετοχές και για τη στήλη, οι μισές ίσως και να μην αξίζουν και οι ξένοι παίζουν ότι τους πουλήσουν οι μεγάλες χρηματιστηριακές. Και συνήθως προμοτάρουν αυτές που έχουν και κάτι να κερδίσουν. Ξέρετε, καμία προμήθεια, καμία δουλίτσα κ.α.

INTRAKAT: Χθες είχε μεγάλη διακύμανση και όγκο και σήμερα ξεκίνησε με δυνατό όγκο. Είναι αμετάβλητη μετά τα πρώτα λεπτά αλλά με όγκο πάνω από 37 χιλ. τεμάχια. Προς το τέλος του μήνα θα κάνει παρουσίαση και στους δημοσιογράφους η εταιρεία.

ΚΕΚΡΟΨ: Όσο και αν προσπάθησαν να τον διαφημίσουν, η πορεία της μετοχής δεν τους επιβεβαίωσε. Η στήλη έγραψε πρόσφατα για τις πωλήσεις ακινήτων προκειμένου να πληρώσει τα δάνεια.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Διορθωτικά ξανά η μετοχή και άνοιξε στα 3,09 ευρώ με απώλειες 1,90%. Ο όγκος χαμηλός και βγήκαν κάποιοι αγοραστές λίγο υψηλότερα από την τελευταία πράξη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης