Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φοβερό - Περικύκλωσαν 2.000 Ουκρανούς στο Kursk – Για τελική νίκη 4 πόλεις - Σοκάρει η Βρετανία: Δεν έχουμε στρατό για πόλεμο

Φοβερό - Περικύκλωσαν 2.000 Ουκρανούς στο Kursk – Για τελική νίκη 4 πόλεις - Σοκάρει η Βρετανία: Δεν έχουμε στρατό για πόλεμο
Σοκάρει ο Βρετανός υπουργός Άμυνας John Healey αφού, παραδέχτηκε ανοιχτά για πρώτη φορά ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Βρετανίας δεν είναι έτοιμες για πόλεμο - Vasily Dandykin (Στρατιωτικός ειδικός): Όταν πέσουν Slovyansk και το Kramatorsk η Ουκρανία θα έχει οριστικά ηττηθεί
(upd10) Ο πόλεμος στην Ουκρανία απέδειξε περίτρανα κάποιες αλήθειες που έως τώρα δεν είχαν αποκαλυφθεί στον κόσμο…
Η Δύση είναι απροετοίμαστη για πόλεμο, η Ρωσία είχε προετοιμαστεί και ήταν ετοιμοπόλεμη και για τον λόγο αυτό νικάει ξεκάθαρα.
Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας John Healey πάντως σοκάρει αφού, παραδέχτηκε ανοιχτά για πρώτη φορά ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Βρετανίας δεν είναι έτοιμες για πόλεμο
Το ερώτημα εδώ είναι πότε θα επισημοποιηθεί η τελική νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία, ελέγχει πλήρως τις μάχες, προελαύνει ο Ρωσικός στρατός αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται.
Όταν καταληφθούν τρεις πόλεις θα επιβεβαιωθεί πανηγυρικά η ΤΕΛΙΚΗ νίκης της Ρωσίας στην Ουκρανία, όταν πέσουν το Pokrovsk, το Slovyansk και Kramatorsk στο Donetsk και η πόλη Zaporizhia.
Εάν πέσουν αυτές οι 4 πόλεις ο Ρωσικός στρατός θα έχει καταλάβει όλο το Donbass δηλαδή Luhansk και Donetsk και Zaporizhia.
Με βάση τον ρυθμό προέλασης – σε ορισμένες κατευθύνσεις ο ρυθμός είναι αργός για να μετριαστούν οι απώλειες – εικάζουμε ότι έως τέλη Δεκεμβρίου θα έχουν πλήρως απελευθερώσει το Kursk και έως τα μέσα του 2025 θα έχουν φθάσει στο Kramatorsk.
Σε αντίθεση με πολλούς που πιστεύουν ότι ο πόλεμος θα τελειώσει μετά την νίκη του Trump στις 5 Νοεμβρίου 2024… δεν ασπαζόμαστε αυτό το σενάριο, για την Ρωσία το Donbass είναι ιστορικά εδάφη.
Ως προς τις εξελίξεις στο μέτωπο, οι Ρώσοι έχουν περικυκλώσει 2.000 Ουκρανούς στρατιώτες στο Kursk και τους σκοτώνουν, στο Kupyansk συνεχίζεται η προέλαση είναι πολύ καυτό μέτωπο.
Το Toretsk έπεσε, το Chasiv Yar έπεσε, το Selydove έπεσε, το Kurakhove θα πέσει σύντομα… ώστε να ξεκινήσει και η τελική επίθεση στο Pokrovsk.
Επίσης διεξάγονται μάχες στην Zaporizhia προς τα νότια, εξέλιξη που σημαίνει ότι οι Ρώσοι ετοιμάζονται.

John Healey (Υπ. Άμυνας Βρετανίας): Ο βρετανικός στρατός δεν είναι έτοιμος για πόλεμο, μόνο μείωση τα τελευταία 10 χρόνια

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας John Healey παραδέχτηκε ανοιχτά για πρώτη φορά ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Βρετανίας δεν είναι έτοιμες για πόλεμο, σύμφωνα με την Daily Telegraph.
Ο John Healey κατηγόρησε για αυτό την κυβέρνηση των Συντηρητικών, η οποία ήταν στην εξουσία από το 2010 έως τον Ιούλιο του 2024.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως πολλές άλλες χώρες, έχει γίνει ιδιαίτερα προσαρμοστικό και έτοιμο να διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Αυτό για το οποίο δεν ήμασταν προετοιμασμένοι ήταν ο πόλεμος.
Εάν δεν είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε, τότε δεν είμαστε σε θέση να αποτρέψουμε» τόνισε ο Υπουργός John Healey σε μια παρουσίαση του Politico με θέμα «Όλα αυτά βρίσκονται στον πυρήνα της λογικής του ΝΑΤΟ»
Όπως σημείωσε ο John Healey, τα τελευταία 10 χρόνια οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις μειώνονται συνεχώς και υποφέρουν από χρόνια υποχρηματοδότηση.
Επανέλαβε επίσης ότι η κατάστασή τους ήταν ακόμη χειρότερη από ότι περίμενε η κυβέρνηση των Εργατικών που σχηματίστηκε μετά τις εκλογές του Ιουλίου 2024.
Ο John Healey έκανε αυτές τις δηλώσεις μια εβδομάδα πριν από τη δημοσίευση του σχεδίου προϋπολογισμού της κυβέρνησης, στο οποίο, σύμφωνα με πηγές της Daily Telegraph, ο βρετανικός στρατός «σχεδόν σίγουρα» δεν θα λάβει επιπλέον κονδύλια.
Όπως έχει δηλώσει προηγουμένως ο John Healey, η ολοκληρωμένη επισκόπηση της ασφάλειας, της άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής του Ηνωμένου Βασιλείου, που πρόκειται να παρουσιαστεί το πρώτο εξάμηνο του 2025, θα βοηθήσει στην εξεύρεση προσεγγίσεων για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Μάλιστα ανατέθηκαν στον πρώην Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ (1999-2003) Λόρδο George Robertson και στον Richard Barrons ο οποίος ήταν επικεφαλής της Στρατηγικής Διοίκησης των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων το 2013-2016, και στον πρώην ανώτερο διευθυντή για τη Ρωσία στην Εθνική Ασφάλεια. Συμβούλιο του Λευκού Οίκου, Fiona Hill.
Προηγουμένως, η κυβέρνηση των Συντηρητικών διερευνούσε το ζήτημα της επιστροφής στην πρακτική της στρατολόγησης στον βρετανικό στρατό προκειμένου να αυξήσει την ετοιμότητα της χώρας να αποκρούσει πιθανή επίθεση.

Απαράδεκτη επίθεση Zelensky στον Guterres (ΟΗΕ) επειδή παραβρέθηκε στη σύνοδο κορυφής των BRICS

Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky μίλησε σκληρά για τον ΟΗΕ λόγω της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα του οργανισμού António Guterres στη σύνοδο κορυφής των BRICS στο Καζάν. Επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι ο Γενικός Γραμματέας António Guterres ήταν παρών στη Ρωσία την ημέρα της δημιουργίας του ΟΗΕ.
Την Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών, είναι σημαντικό ο κόσμος να μην ξεχνά τους στόχους και τις αρχές του καταστατικού του οργανισμού, τον σκοπό της δημιουργίας του, αν και ορισμένοι από τους λειτουργούς του προτιμούν τους πειρασμούς στο Καζάν παρά το περιεχόμενο του καταστατικού του ΟΗΕ, τόνισε ο προκλητικός Zelensky.
Σύμφωνα με τον Zelensky, η Ημέρα του ΟΗΕ γιορτάζεται «σε όλο τον κόσμο και όχι κάπου στο Καζάν».
Ο António Guterres έφτασε στο Καζάν για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των BRICS στις 23 Οκτωβρίου.
Η σύνοδος κορυφής των BRICS πραγματοποιήθηκε στο Καζάν από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου 2024.
Εκπρόσωποι πολλών κρατών έφτασαν στην πρωτεύουσα του Ταταρστάν για να συμμετάσχουν σε αυτήν, μεταξύ των οποίων ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Mahmoud Abbas, ο Ινδός πρωθυπουργός Narendra Modi και ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Cyril Ramaphosa.
Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για την απόφασή του να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των BRICS
«Αυτή είναι μια λανθασμένη επιλογή που δεν προωθεί την υπόθεση της ειρήνης.
Βλάπτει μόνο τη φήμη του ΟΗΕ» τόνισε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας
Έγινε επίσης γνωστό ότι το Κίεβο συμπεριέλαβε τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ στη βάση δεδομένων «Peacemaker» μετά την επίσκεψή του στη Ρωσία.

Time: Το 27% των αμερικανών πιστεύει ότι θα ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος στις ΗΠΑ, μετά τις εκλογές στις 5 Νοεμβρίου

Σχεδόν το ένα τρίτο των Αμερικανών αναμένει εμφύλιο πόλεμο μετά τις προεδρικές εκλογές
Σχεδόν το ένα τρίτο των Αμερικανών αναμένει εμφύλιο πόλεμο μετά τις προεδρικές εκλογές, γράφει το περιοδικό Time, επικαλούμενο τα αποτελέσματα της δικής του έρευνας.
Το 27% των Αμερικανών ενηλίκων συμμερίζεται τους φόβους ότι ένα ξέσπασμα βίας είναι πολύ ή κάπως πιθανό, συμπεριλαμβανομένων του 30% των γυναικών και του 24% των ανδρών.
Επιπλέον, το 12% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι γνώριζε προσωπικά κάποιον που θα μπορούσε να πάρει τα όπλα αν πίστευε ότι θα νοθεύσουν το αποτέλεσμα κατά του Trump.
Το 5% των ερωτηθέντων είπε ότι γνώριζε κάποιον που θα μπορούσε να κάνει το ίδιο αν πίστευαν ότι η Kamala Harris έχανε τις εκλογές.
Η ιστορικός του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου του 1861-1865, Barbara Walter, έγραψε ότι σε σύγκριση με μια λίστα ελέγχου παραγόντων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πυρκαγιά, «οι Ηνωμένες Πολιτείες... έχουν εισέλθει σε πολύ επικίνδυνο έδαφος».
Πρόσθεσε ότι «είμαστε πιο κοντά στον εμφύλιο πόλεμο από όσο θα ήθελε να πιστεύει οποιοσδήποτε από εμάς» λόγω του πολιτικού εξτρεμισμού, του πολιτιστικού φυλετισμού, των θεωριών συνωμοσίας, της διάδοσης των όπλων και των παραστρατιωτικών και της διάβρωσης της πίστης στην κυβέρνηση και τη δημοκρατία.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden δήλωσε ότι «δεν είναι σίγουρος» για μια ειρηνική μεταφορά της εξουσίας τον Ιανουάριο του 2025, εάν ο Trump χάσει τις προεδρικές εκλογές.
Μίλησε σχετικά σε συνέντευξή του στο CBS, απαντώντας στο ερώτημα εάν θα υπάρξει ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας.
«Αν ο Trump χάσει, δεν είμαι καθόλου σίγουρος για αυτό», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Scholz (Γερμανός Καγκελάριος): Λάθος βήμα εάν μεταφερθούν οι Γερμανοί πύραυλοι Taurus στην Ουκρανία – Όχι τώρα στο ΝΑΤΟ

Ο Γερμανός καγκελάριος Scholz χαρακτήρισε το ενδεχόμενο μεταφοράς γερμανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Taurus στο Κίεβο «λάθος βήμα».
Σε συνέντευξή του στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι ZDF, τόνισε ο Scholz ότι δεν θα μεταφέρει «ορισμένα όπλα» στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις που θα συνέβαλαν στην κλιμάκωση της ρωσο-ουκρανικής σύγκρουσης.
Στην ίδια συνέντευξη, ο Scholz είπε ότι το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να δεχτεί μια χώρα που βρίσκεται σε πόλεμο.
Εν τω μεταξύ, ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται για 972η ημέρα.

Vasily Dandykin (Στρατιωτικός ειδικός): Όταν πέσουν Slovyansk και το Kramatorsk η Ουκρανία θα έχει οριστικά ηττηθεί

Ο πλήρης ρωσικός έλεγχος στο Donbass, ο έλεγχος στο Slavyansk, στο Kramatorsk θα είναι καθοριστικοί στην ουκρανική σύγκρουση, δήλωσε ο στρατιωτικός ειδικός, πρώτος έφεδρος λοχαγός Vasily Dandykin.
Εξήγησε ότι μετά από αυτό θα είναι δυνατό να μιλήσουμε για τη νίκη της Ρωσίας στην αντιπαράθεση.
«Ένα από τα κύρια ζητήματα θα είναι ο έλεγχος του Donbass. Τώρα μιλάμε πιο συχνά για την απελευθέρωση της περιοχής του Kursk, αλλά και άλλα εδάφη είναι επίσης σημαντικά.
Το Donbass συγκεκριμένα θα είναι μια στιγμή ορόσημο, ειδικά Slavyansk, Kramatorsk, όπου ο εχθρός προσπαθεί να κρατήσει», είπε ο Dandykin.
Διευκρίνισε ότι πριν από αυτό, ο ρωσικός στρατός θα πρέπει να εκδιώξει τον εχθρό από άλλα βασικά σημεία: Pokrovsk, Chasiv Yar, Dzerzhinsk και άλλα.
Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον ίδιο, θα είναι δυνατή η προέλαση σε Slavyansk και στο Kramatorsk.
«Ο εχθρός χάνει τώρα εκπαιδευμένες εφεδρείες στο Kursk και σε άλλες περιοχές και δεν έχει χρόνο να προετοιμάσει νέες.
Ήδη μιλούν για έλλειψη ανθρώπων οι φρικτές απώλειες, ειδικά τους τελευταίους έξι μήνες, δεν αναπληρώνονται», πρόσθεσε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας.

GUR (Ουκρανία): Οι πρώτοι στρατιώτες της Βόρειας Κορέας έφθασαν στο Kursk στις 23 Οκτωβρίου

Η Κύρια Στρατιωτική Διεύθυνση Πληροφοριών της Ουκρανίας (GUR) ανέφερε ότι οι πρώτες μονάδες βορειοκορεατών στρατιωτών έφτασαν στην Περιφέρεια Kursk στις 23 Οκτωβρίου.
Το GUR ανέφερε ότι το προσωπικό της Βόρειας Κορέας εκπαιδεύτηκε στο στρατιωτικό πεδίο εκπαίδευσης Baranovsky στο Ussuriysk, Primorsky Krai, το στρατιωτικό πεδίο εκπαίδευσης Donguz στο Ulan-Ude, Δημοκρατία της Buryatia, το στρατιωτικό πεδίο εκπαίδευσης Yekaterinoslavsky στην Yekaterinslavka, Amur Oblast, το 248ο στρατιωτικό πεδίο εκπαίδευσης στο Knyazye-Volkonskoye, Khabarovsk Krai και το 249ο στρατιωτικό πεδίο εκπαίδευσης στο Primorsky Krai.
Το GUR ανέφερε ότι ο ρωσικός στρατός πέρασε αρκετές εβδομάδες σε συντονισμό με τις βορειοκορεατικές στρατιωτικές μονάδες.
Το GUR ανέφερε ότι η Βόρεια Κορέα έχει μεταφέρει περίπου 12.000 Βορειοκορεάτες Βορειοκορεάτες, συμπεριλαμβανομένων 500 αξιωματικών και τριών στρατηγών, στη Ρωσία και ότι ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, συνταγματάρχης Yunus-Bek Yevkurov είναι υπεύθυνος για την επίβλεψη της εκπαίδευσης και προσαρμογής του βορειοκορεατικού στρατιωτικού προσωπικού. Το GUR σημείωσε ότι ο ρωσικός στρατός παρέχει πυρομαχικά και άλλο προσωπικό κιτ στο προσωπικό της Βόρειας Κορέας.
Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin απάντησε σκωπτικά ότι «οι φωτογραφίες είναι σοβαρό πράγμα» και «κάτι αντανακλούν».

Alexander Lukashenko (Λευκορωσία): Ο Putin δεν έχει κανένα λόγο να εμπλέξει τον στρατό της Βόρειας Κορέας στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko απάντησε σε ερώτηση του BBC στις 23 Οκτωβρίου σχετικά με αναφορές ότι βορειοκορεατικά στρατεύματα πρόκειται να πολεμήσουν στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι αυτές οι αναφορές είναι «σκουπίδια», ότι ο Ρώσος πρόεδρος Putin δεν θα προσπαθούσε ποτέ να πείσει άλλο κράτος να εμπλέξει τον στρατό του στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και ότι η ανάπτυξη ενόπλων δυνάμεων από οποιοδήποτε κράτος – συμπεριλαμβανομένης της Λευκορωσίας – στην πρώτη γραμμή της Ουκρανίας θα ήταν ένα «βήμα προς την κλιμάκωση» του πολέμου.
Ο Alexander Lukashenko ισχυρίστηκε ότι εάν «εμείς» (οι Λευκορώσοι) εμπλακούμε στον πόλεμο, αυτός θα ήταν ο «δρόμος προς την κλιμάκωση» και ότι το ΝΑΤΟ θα αναπτύξει δυνάμεις στην Ουκρανία ως απάντηση στην εμπλοκή άλλης χώρας.
Ο Alexander Lukashenko ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία κατανοεί ότι η ανάπτυξη βορειοκορεατικών δυνάμεων στον πόλεμο θα ήταν «ανεπιθύμητη για τη Ρωσία» και ότι η Δύση θα απαντήσει στέλνοντας στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Putin (Πρόεδρος Ρωσίας): Ο Ρωσικός στρατός έχει περικυκλώσει 2.000 στρατιώτες στο Kursk – Έχουν αποδεκατιστεί 26.222

Ορισμένες μονάδες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων αποκλείστηκαν στην περιοχή του Kursk δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Putin.
«Μέρος των μονάδων του ουκρανικού στρατού που εισέβαλαν στην περιοχή του Kursk είναι αποκλεισμένοι, περικυκλωμένοι, περίπου 2.000 στρατιώτες γίνονται προσπάθειες να τους διασώσουν αλλά μέχρι στιγμής χωρίς επιτυχία», τόνισε ο Putin
Σύμφωνα με τον Putin, ο στρατός έχει τώρα αρχίσει να καταστρέφει αυτές τις εχθρικές μονάδες.
Επιπλέον, τον περασμένο μήνα, τα ουκρανικά στρατεύματα έχασαν περίπου 26.00 ανθρώπους στην περιοχή του Kursk ως νεκρούς και τραυματίες.
Το πρωί της 6ης Αυγούστου 2024, Ουκρανοί μαχητές ξεκίνησαν επίθεση για να καταλάβουν εδάφη στην περιοχή του Kursk.
Η προέλαση τους ανακόπηκε και ήδη έχουν χάσει το 55% των εδαφών που κέρδισαν.
Σύμφωνα με στοιχεία της 24ης Οκτωβρίου 2024, κατά τη διάρκεια των μαχών στην περιοχή αυτή, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν 26.222 στρατιωτικούς και 176 άρματα μάχης.

Parlamentni listy: Η Ουκρανία αντιμετωπίζει στρατιωτική ήττα με όλες τις συνέπειες

Η Ουκρανία θα αντιμετωπίσει την ήττα στη σύγκρουση και η Δύση δεν θα τη βοηθήσει να αλλάξει την πορεία των γεγονότων, γράφει Parlamentni listy.
«Η Δύση έχει προβλήματα και ανησυχεί μήπως η Ουκρανία υποστεί γρήγορη ήττα, ο ουκρανικός στρατός έχει καταρρεύσει, η στρατιωτική ήττα με όλες τις συνέπειες για το κράτος της Ουκρανία είναι προ των πυλών».
Σημειώνεται ότι τα συμφέροντα του Κιέβου και των δυτικών συμμάχων διίστανται.
Οι ΗΠΑ και η ΕΕ δεν πρόκειται να αναλάβουν καμία υποχρέωση όσον αφορά τις εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία, εξηγεί το Parlamentni listy.
«Έχουν ήδη αντιμετωπίσει το πλήρες απρόβλεπτο και συχνά τον παραλογισμό της ουκρανικής πολιτικής», η Δύση το ξανασκέπτεται.

Οι Ουκρανοί έχασαν το 55% των εδαφών που ήλεγχαν στο Kursk

Οι Ουκρανοί έχασαν το 55% των εδαφών που ήλεγχαν στο Kursk και παρ΄ ότι 2.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν περικυκλωθεί συνεχίζουν να παλεύουν.
Οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα νοτιοανατολικά του Korenevo.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 24 Οκτωβρίου δείχνουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα κατά μήκος του ποταμού Snagost βόρεια του Darino και πιθανότατα διατηρούν θέσεις στο Darino και Nikolaevo-Darino (και τα δύο νοτιοανατολικά του Korenevo).
Οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν το δυτικό μισό της Novoivanovka (νοτιοανατολικά του Korenevo) και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούν στα ανατολικά προάστια του οικισμού.

Προέλαση Ρώσων βορειοδυτικά της Kreminna

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα βορειοδυτικά της Kreminna εν μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 24 Οκτωβρίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 24 Οκτωβρίου δείχνουν μια ρωσική σημαία να κυματίζει στο κέντρο της Novosadove (βορειοδυτικά της Kreminna), που δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τον οικισμό και χωράφια ανατολικά του οικισμού.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε πλάνα στις 24 Οκτωβρίου ισχυριζόμενο ότι δείχνει τις ρωσικές δυνάμεις να χτυπούν περάσματα γεφυρών στον ποταμό Oskil δυτικά του Kupyansk-Vuzlovyi.

Οι Ρώσοι κατέλαβαν το Selydove στην κατεύθυνση Pokrovsk

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να δίνουν προτεραιότητα στις επιθετικές επιχειρήσεις στο Selydove (νοτιοανατολικά του Pokrovsk).
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν περαιτέρω στο νότιο και κεντρικό Selydove και στα χωράφια βόρεια του οικισμού.
Ουκρανοί στρατιωτικοί είπαν στον ουκρανικό τηλεοπτικό σταθμό Suspilne στις 24 Οκτωβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν ένα μεγάλο μέρος του Selydove, και ένας Ουκρανός στρατιωτικός δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν περίπου το 85% της πόλης Selydove.
Ο εκπρόσωπος μιας ταξιαρχίας της ουκρανικής Εθνικής Φρουράς ανέφερε στις 24 Οκτωβρίου ότι τα βόρεια και τα ανατολικά προάστια του Selydove είναι αμφισβητούμενες «γκρίζες ζώνες» και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ρωσικές προελάσεις γύρω από το Selydove αφού οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μαζικές επιθέσεις στην πόλη από βόρεια, ανατολικά και νότια.
Οι ρωσικές δυνάμεις μετέφεραν επίσης διαφορετικούς τύπους συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου (EW) για να αποτρέψουν τα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναγνώρισης να επιχειρούν στο Selydove, κάτι που πιθανότατα διευκόλυνε τις πρόσφατες προόδους της Ρωσίας στην πόλη μαζί με ρωσικό πυροβολικό, αέρα και βόμβες ολίσθησης.

Οι Ρώσοι ετοιμάζουν αντεπίθεση στην κατεύθυνση Zaporizhia, έχουν ετοιμάσει πολλές νέες Ταξιαρχίες στην kherson

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις στη δυτική περιφέρεια Zaporizhia βορειοανατολικά του Robotyne κοντά στη Novodanylivka.
Οι πρόσφατες ρωσικές νίκες στην κατεύθυνση της Zaporizhia θα μπορούσαν να υποδεικνύουν ότι η Ρωσία μπορεί να αρχίσει να δίνει προτεραιότητα σε επιθετικές επιχειρήσεις στην κατεύθυνση της Zaporizhia στο εγγύς μέλλον…
Η ρωσική Ομάδα Δυνάμεων «Dnepr» φέρεται να δημιούργησε αρκετές νέες ταξιαρχίες στην Περιφέρεια Kherson - συνορεύει νότια με Zaporizhia - και ότι οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται να εντείνουν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην κατεύθυνση της Zaporizhia εάν οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίσουν να υποβαθμίζουν τόσο τις ουκρανικές εφεδρείες στην Περιφέρεια Kursk όσο και το ουκρανικό ηθικό σε άλλες τμήματα της πρώτης γραμμής.

UAF_Kursk_Incursion_October_24_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_October_24_2024.png

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_October_24_2024.png

Vremivka_-_Marinka_Battle_Map_Draft_October_24_2024.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_October_24_2024.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης